Çaykara Tur´un Kar İle İmtihanı

Çaykara Tur´un Kar İle İmtihanı

1965 Yılından bu yana tam 52 senedir Çaykara İlçemize hizmet vermeye devam eden Çaykara Tur hiçbir engel tanımıyor.

1965 Yılından bu yana tam 52 senedir Çaykara İlçemize hizmet vermeye devam eden Çaykara Tur hiçbir engel tanımıyor. Yoğun kış şartlarının yaşandığı bölgemizde hepimiz yoğun kış şartlarından etkilenmemize rağmen Çaykara Tur minibüsleri hiçbir aksamaya meydan vermeden Çaykara İlçemize hizmet vermeye devam ediyor.

Tam 52 senedir insanlarımızın canlarını,mallarını emanet ettikleri Çaykara Tur hiçbir zaman insanlarımızın kendilerine olan bu güvenini asla yanlış yönde kullanmadı.Her zaman hizmet kalitesinin ön planda olduğu Çaykara Tur´da kimi zaman yaşlı bir ninemiz gelmiştir arabanın yanına.

-Evladım demiştir Şöföre.Uşağum Trabzon´da okuyor.Bu peyniri uşağuma getir.

Ne kadın şoförü tanımaktadır.Ne de şoför kadını.Ama hiç sorun değildir.Şoförümüz ninemizin peynirini  Trabzon´daki yazıhane bırakmış ve de ninemizin Uşağı peynirini yazıhaneden almıştır.

Bir başka yaşlı dede gelmiştir arabamızın yanına.Cebinden çıkardığı parayı Şoförümüze uzatmış parayı Trabzondaki yazıhaneye bırakmasını kızının ordan parayı alacağını söyler.Şoförümüz sorar dedemize.

-Dede kaç lira var burada.

Dede için Şoför öz oğlundan farksızdır.Sitem eder Şoföre

-Ne bileyim a oğlum der.Bak say kaç lira ise ver çocuğa.

Bu öykülerdeki gibi yüzlercesini yaşamaktadır her gün Çaykara Tur Şoförlerimiz.

Tarih 01 Şubat 2017 Pazartesi.Trabzon kara teslim.Bırakın araba ile yola çıkmayı.Eskilerin tabiri ile kapıdan kapıya gitmek mümkün değil.

Uzungöl´den Çaykara´ya işe gitmem gerekiyor.Yola indim.Araç bekliyorum.Ama içimde hiçbir umut yok.Çünkü yollar kapalı.Araç gelmesi mümkün değil.

Bir de ne göreyim.Çaykara Tur Otobüsü uzaktan görünmesin mi?Adeta bir dozer gibi yolları aça aça geliyor Çaykara Tur.

Şimdi aklınıza şu gelebilir.Yolcusu vardır.Para kazanıyor.Hayır alakası yok.Arabaya bindim.Arabada bir Trabzon iki de Çaykara yolcusu var.Ve de araç şoförümüz Sevgili Gürkan İnci´nin o anlamlı sözleri geliyor arabaya bindikten sonra.

-Hoca dedi, bana Gürkan.Yaz bunu gazeteye.Bu para kazanma sevdası değildir.Bunun adı hizmet sevdasıdır.Bizim Çaykara Tur olarak Çaykara insanımıza karşı Toplumsal bir sorumluluğumuz vardır.Para her zaman ikinci plandadır.

Bizler öğretmen olarak her şeyi not ile değerlendirmeyi alışkanlık haline getirdik.O halde başlığımızı not ile değerlendirerek bitirelim haberimizi.Çaykara Tur´un Kar ile İmtihanı başlığını atmıştık.Bana göre Çaykara Tur her alanda olduğu gibi kar ile imtihanı da çok yüksek bir not ile geçti.Ne diyelim.52 sene olmuş.Daha nice 52 senelere diyelim.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara İmtihanı

İlginizi Çekebilir