Çaykara Ulucami´de Korkutan Heyelan!

Çaykara Ulucami´de Korkutan Heyelan!

Çaykara Ulucami Mahallesi´nde meydana gelen heyelan korku dolu anlar yaşattı.

Çaykara-Ulucami Mahallesi Güveli Mevkii´nde meydana gelen heyelanda Kabataş Mahallesinin ulaşımını sağlayan gurup yolun kapanmasına neden oldu. 

Çaykara´da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle Ulucami Mahallesi Güveli Mevkii´nde Ulucami-Kabataş-Yeşilalan ve Baltacılı mahallelerinin kullanmış olduğu gurup yolu güzergâhında heyelan meydana geldi. Heyelanın oluştuğu bölgede yerleşim yerlerinin çok yakın olması yürekleri ağza getirdi./resimler/2015-10/16/2112355801031.jpg"HEYELAN BÖLGESİNDE İSKANA DEVAM EDİLİYOR"

Edinilen bilgilere göre, Ulucami ?Güveli Mevkii´nde 1959 yılında meydana gelen büyük sel felaketinde heyelandan dolayı devlet tarafından 185 hanenin Hatay-Kırıkhan 408 evlere göç ettirilmesinden sonra, zaman zaman heyelanların yaşandığı yerde ikamet eden ve mağdur olan vatandaşlara 1995 yılında Çaykara´da yapılan afet konutlarında ev verilmesine rağmen, heyelan bölgesinde imar izni verilmesi ve vatandaşların iskân edilmeye devam etmesi gelecekte büyük tehlikelerin ve faciaların yaşanması an meselesi. 

Bölgede önlem alınmadığı takdirde çok büyük bir facianın yaşanacağını söyleyen vatandaşlar, "Burada tehlike bağıra bağıra ´ben geliyorum´ diyor. Allah korusun, burada önlem alınmazsa daha büyük toprak kütleleri kopacak. Görünen köy kılavuz istemez. Burada yaşanan tehlikenin önü alınmazsa bunun hesabını kimse veremez?" diye konuştu. 

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi

Fotoğraflar: Kemal Güven

 

 



İlginizi Çekebilir