Çaykara-Uzungöl Yolu Tehlike Saçıyor!

Çaykara-Uzungöl Yolu Tehlike Saçıyor!

Çaykara-Uzungöl yolu Kuşkaya Mevkii´nde yamaçlardan akan kayalar tehlike saçmaya devam ediyor.

Ülkemizin en önemli Turizm merkezi Uzungöl´ün ulaşımını sağlayan Çaykara-Uzungöl arasında bulunan Kuşkaya Mevkii´nde havaların ısınmasıyla eriyen karla birlikte yumuşayan taşların sürekli yola düşmesi her an yaşanabilecek kazalara davetiye çıkarıyor.

Özellikle Kuşkaya Mevkii denilen Uzungöl yolu Karaçam yol ayırımından başlayıp tünel çıkışına kadar olan bölgede bu günlerde havaların ısınması ile yumuşayan kayalar sürekli yola akmaya devam ediyor.

/resimler/2016-3/27/1302045341655.jpgYeni turizm sezonunda, Uzungö´ün hareketleneceği bu günlerde yoğun araçların geçeceği bu yolun genelinde benzer görüntüler yaşanırken, özellikle Kuşkaya Mevkii´nde yolun başlangıç yamaçlarındaki irili ufaklı kayaların sürekli yola düşmesi yolu kullanan sürücüleri endişeye sevk ediyor.

Karların erimesiyle birlikte bahar yağışlarının yağacak olması bölge sakinlerini kara kara düşündürüyor. Her gün bu yolu kullanan yöre halkı ile Uzungöl´e gelecek olan turistlerin tehlikeli rüyalar görmelerine neden olan bu yolda önlem alınmamasının beraberinde ölümler getirmesinden korkuluyor. Yaşanacak üzücü olayların önüne geçmek içinde Kayaların aktığı bölgedeki yamaçların çelik tel örgüler döşenerek bu yola biran önce tedbir alınması isteniyor. Bu yolda ölümlü kazaların meydana gelmesi endişesine karşı yetkililerin sessiz kalmaması ve önlem alması gerektiği vatandaşlarca vurgulanıyor.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir