Çaykara ve Dernekpazarlılar Of´ta Buluştu

Çaykara ve Dernekpazarlılar Of´ta Buluştu

Of-Dernekpazarı-Çaykaralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi hemşerileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler.

Of ilçesinde faaliyet gösteren O-Dernekpazarı-Çaykaralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi Of´ta ikamet eden ve değişik kurumlarda çalışan yaklaşık 50 kişi ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler. 

Of-Konak Kafede sabah kahvaltısında bir araya gelen Çaykara ve Dernekpazarlı hemşerilerimiz bir araya gelerek hasret giderdi. Toplantıda gelecekle ilgili kararlar alındı. 

Dernek Başkanı Celalettin Akçadoğan yaptığı konuşmada,? katılımcılara derneğin kuruluşundan günümüze değin çalışmaları anlatarak ortamı hazırlayanlara teşekkür etti..

Akçadoğan,? Buraya bu denli yoğun katılımın olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiş ve bizlere ayrı bir güç ve kuvvet vermiştir. Üstlenmiş olduğumuz bu görevi Allahlın izniyle başarıyla yürüteceğimize olan  inancımız bir kez daha artmıştır. Bu tablo bize gösterdi ki : Yolu doğru olanın yükü ağır olmazmış!

Değerli hemşerilerimiz düzenlemiş olduğumuz bu tarz etkinliklerin amacı dostlukları pekiştirmek, birbirimizi daha yakından tanımak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak ve Of Hayrat ilçelerinde yaşayan Çaykaralı hemşerilerimizi buluşturmaktır. Bununla birlikte asıl üstlendiğimiz misyonu kültürümüzü,  gelenek ve göreneklerimizi korumak yozlaşmanın önüne geçebilmektir. Çünkü bizim kültürümüzde dostluk var, dayanışma var, kardeşlik var, edep var ahlak var, İlim adamına saygı var, büyüklere saygı küçüklere sevgi vardır. Şunu biliyoruz ki; Kültür bir toplumun manevi değerlerinin toplamıdır. Günümüzde bu manevi değerleri koruyabilmek için maddi değerlere ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle büyük şehirlere göçlerin yoğunlaştığı yıllardan beri her toplumun kendi kültürünü koruma misyonunu sivil toplum kuruluşları üstlenmişlerdir. Bu bağlamda sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin iş birliği içinde çalışması zarurettir. Bunun da gerçekleştire bilmek için bir şemsiye altına toplanılması gerekmektedir. Oda Of-Dernekpazarı-Çaykaralılar derneğidir. Hiçbir sınıfa ayrıcalık göstermeden ortak paydaşı Çaykaralı olan herkese ulaşmak ve aynı şemsiye altına bulunmaktır. Bunu başaracak bilgi birikim ve güçteyiz. Elan mevcudiyetimiz köyler dahil 400 hane civarındadır. Yetkililer bizleri muhatap almak zorunda meşru isteklerimizi yerine getirmek zorundadırlar.

Başkan Akçadoğan konuşmasına şöyle devam etti. Derneklerin amacına uygun hizmet verebilmesi için ihtiyaç duyduğu maddi değerleri finanse edebilecek fedakâr ve cefakâr kişi ve kurumlar olmalıdır. Bu imkânlardan kendi kültürüne uygun düğünlerini, cenazelerin, taziyelerini, her türlü aktivitelerini hemşerilerimize duyurmak ve aktivasyona iştirak edebilmek için sağlıklı bilgi ve iletişime geçmek iştirak etmek ve isteyenlere imkân sağlamak vardır. Bu açıdan hemşerilerimiz dernek yönetimimizle diyaloğa geçmeli ve de derneğimize üye olmalıdır. Bu konuda Belediyelerimizden siyasetçilerimiz ve siz değerli üyelerimizden bizlere destek vermesini bekliyoruz.  Çaykaralılar derneği olarak üyelerimizin hakkını her ortamda koruyacağımıza. Hiç bir siyasi ve farklı oluşumların gölgesinde kalmadan, dernek tüzüğüne uygun çalışmalar yapacağımıza, kimseye boyun eğmeden dik durmasını bileceğimize; Biz yöneticiler olarak söz veriyoruz. Şunu unutmayınız ki Derneğimize sahip çıkarsanız itilmişlikten, hakir görülmekten kurtarılacak ve de hak ettiğiniz yerlere geleceksiniz. Çalışmak bizden Takdir Allahtan dua sizdendir,? dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir