Çaykara ve Ötesinden Portreler Kitabı Çıktı

Çaykara ve Ötesinden Portreler Kitabı Çıktı

Çaykara´nın yetiştirdiği birçok önemli şahsiyetlerin hayat hikâyelerinin konu olduğu ?ÇAYKARA VE ÖTESİNDEN PORTRELER? adlı kitap okuyucusuyla buluştu.

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde Çaykara ve Dernekpazarı adına başlatılan kültür çalışmaları meyvesini vermeye devam ediyor. Muhammet Mustafa Tuncer tarafından kaleme alınan ve Çaykara´nın yetiştirdiği birçok önemli şahsiyetlerin hayat hikâyelerinin konu olduğu ?ÇAYKARA VE ÖTESİNDEN PORTRELER? adlı kitap okuyucusuyla buluştu.

İşadamı İbrahim Tuncer tarafından kurulan Çaykara Kültür Sanat ve Yayıncılık şirketi ile ilçemizin her alanında yapılan çalışmalar ile kültür adına çıkartılan kitaplara bir yenisini daha ekleyerek hiçbir ilçeye nasip olmayan bir kitap rekoruna ulaştı. Ayrıca yazımı tamamlanan ve baskıya verilecek olan 2 kitap daha iki ay içinde okuyucusuyla buluşacak. 

Piyasaya çıkan ?Çaykara ve Ötesinden Portreler´ adlı kitapta Çaykara insanının azmi ve çalışkanlığıyla kendini her alanda yetiştiren ve ülkemizin her noktasında üreten hemşehrilerimizin hayat hikâyelerini bulacaksınız. İlk defa tanıyacağınız yeni yüzlerin yanı sıra, ilginç hayat hikâyelerine tanık olacaksınız.

Kitabın yazarı Muhammet Mustafa Tuncer piyasaya çıkan kitap ile ilgili şunları ifade etmektedir. Çaykaralıların yüzyıllar sürmüş bir varoluş mücadelesinin baş aktörleridir. Kadını erkeğiyle, genci yaşlısıyla ömürlerini çalışmaya azmetmiştirler. Şüphesiz çalışma ve azmin karşılığı muvaffakiyettir. Toplumumuzun, bürokrasinin, sanat ve ticaret hayatının her kademesinde Çaykaralıların imzasını görüyoruz. Bunda memleket geleneği olan tahsil ve maarife verilen ehemmiyet en büyük faktördür. Çaykara ve ötesi projemiz ile memlekete hizmete azmetmiş hemşehrilerimizi yad etmeyi ve unutturmamayı bir hedef olarak belirledik. Uzun bir araştırma sonucu pek çok kişi tespit edilmiştir. Sonrasında ise bu kişilerin hayat hikâyelerine ulaşılması için çok daha fazla kişi ile görüşülmüştür. Çok fazla röportajlar yapılmıştır. Her ne kadar belli sayıda kişi bu kitapta yerini almışsa olsa da daha nicelerinin olduğunu farkındayız. Kitabımızın baskılarında sizlerden gelecek hayat hikayelerini de ekleyerek daha zenginleştirerek bu eserimizi sizlere taktim ediyoruz.

Sıparış için iletişim..

TLF: 0212 631 32 33

Şimdiye kadar çıkan kitaplar../resimler/2018-12/29/1129172003094.jpg/resimler/2018-12/29/1129417784908.jpg/resimler/2018-12/29/1129582004047.jpg/resimler/2018-12/29/1147233899347.jpg

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi 



Rasım Yılmaz
1.01.2019 19:45:06
Çaykara ile ilgili çok kişiler kitap yazıyor fakat biraz araştırma yaparak öyle yazsalar iyi olur.Daha sonra keşke şöyle yapsak demeye gerek kalmaz.

İlginizi Çekebilir