Çaykara Yazarlar İle Buluşuyor

Çaykara Yazarlar İle Buluşuyor

Çaykara´da Eğitim Veren Liseler Öğrencilerini Yazarlar İle Buluşturuyor

2010 Yılından bu yana TEOG Sınavlarında Trabzon İlimizde Birinciliği kimseye kaptırmayan,2015 YGS ve LYS Sınavlarında da Trabzon İlimizde Birinci olmayı başaran Çaykara İlçemizde Eğitim adına her gün yeni bir etkinliğin altına imza atılıyor.

Okuyan ve de okuduğunu anlayan öğrencinin öğretmenini daha iyi anlayacağı ve de doğal olarak sınavlarda daha başarılı olacağı mantığı ile hareket edilen Çaykara İlçemizde Kitap okuma etkinliğinin daha da artırılması kararlaştırıldı./resimler/2016-2/19/1016501140597.jpgİlçe Milli Eğitim Müdürü,Okul Müdürleri ve Öğretmenlerin yoğun katkıları ile Öğrencilere her gün kitap okutuluyor Çaykara İlçemizde.Her Öğrenci Haftada 7 Gün kitap okuyacak projesi ile öğrencilerin çantalarından kitap eksik olmuyor artık Çaykara İlçemizde.Öğrenciler haftada 7 gün aralıksız kitap okuyarak kitap okumanın keyifli dünyasında yolculuk yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.Ve de Çaykara Kaymakamı Mustafa GÜL, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK ve de İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ sık sık okulları ziyaret ederek öğrencilerin  bu anlamlı ve güzel etkinliğine iştirak ederek öğrencilere destek veriyorlar.

Konu ile ilgili fikirlerini aldığımız Çaykara Kaymakamı Mustafa GÜL Çaykara İlçemizin YGS,LYS ve TEOG Sınavlarındaki başarılarının kendilerini gururlandırdığını ifade etti.Kaymakam olarak Çaykara´da göreve başlamadan önce Çaykara´nın Eğitim alanındaki başarısını öğrendiğini ve Eğitim adına zirvede olan bir İlçede Kaymakam olarak görev yapmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Kaymakam Mustafa GÜL Proje Ofisi olarak hayata geçirdikleri yeni projeler ile Eğitim adına hedefi  daha yukarılara taşımayı  hedeflediklerini ifade etti./resimler/2016-2/19/1017214422454.jpgEğitim adına Çaykara´da çıtanın artık yükseldiğini ifade eden Kaymakam Mustafa GÜL Öğrencilere haftada 7 gün kitap okutarak onlara kitabın sihirli dünyasını keşfettirmeye çalıştıklarını ve bu projelerinde başarılı olduklarını ifade etti.Öğrenciler için kitap okumanın artık keyifli bir hal aldığını ifade eden Kaymakam Mustafa GÜL bu etkinliğin mevcut olan öğrenci başarısını katlayarak yukarılara taşıyacağını ifade etti.

Kitap okumanın yanı sıra oyun ve Sosyal Ve Kültürel faaliyetlere de büyük önem verdiklerini ifade eden Kaymakam Mustafa GÜL okullardaki oyun alanlarını geliştirebilmek ve okullara yeni oyun alanları kazandırabilmek için Belediye Başkanı Hanefi TOK ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ ile yoğun bir enerji harcadıklarını ifade etti./resimler/2016-2/19/1017483016790.jpgÖğrencilerin Sosyal faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini ifade eden Kaymakam Mustafa GÜL her türlü Sosyal Faaliyete katılmaya çalıştığını ve Sosyal faaliyetler ile ilgili olarak hazırladıkları çeşitli projeleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Kitap Okuma ile ilgili ilk etkinlik Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokulu ve Ortaokulundan geldi.Öğretmen ve öğrenciler velileri de okula davet ederek okul bahçesinde havanın da güzel olmasını fırsata çevirerek muhteşem bir kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Öğrencilere Kitap Okutma ve Kitabı sevdirme Projesi Kapsamında Etkinliklere de hemen başlandı Çaykara İlçemizde.3 gün boyunca Çaykaramızın üç gözde  lisesi  öğrencilerini Kitap Yazarları ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor./resimler/2016-2/19/1018124735954.jpgİlk buluşma 19 Şubat 2016 Cuma Günü Saat 14.00´de gerçekleşiyor. Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri Yazar Mine SÖĞÜT ile buluşturuluyor. Öğrenciler hem Mine SÖĞÜT´ün sohbetini dinleyecek hem de yazara soru sorarak öğrenme fırsatını yakalayacak.

Bu etkinlikten bir gün sonra ise 20 Şubat 2016 Cumartesi Günü Çaykara Anadolu  İmam Hatip Lisesi Öğretmen Ve Öğrencileri Yazar´ın sohbetine katılmak üzere otobüsler ile Trabzon´a gidecekler. Ve Kitabın keyifli Dünyası ile Trabzon´da buluşacaklar.

Projenin ilk bölümünün son etkinliği ise Çaykara Anadolu Lisesinden geliyor.Dedik ya Çaykara Eğitimde tatil dinlemiyor. Günlerden Pazar ama etkinlikler devam ediyor.20 Şubat Pazar Günü Çaykara Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Yazar Sinan SÜLÜN´ün keyifli sohbetine katılmak üzere Trabzon yollarına düşecekler.

Öğrencilerimizin taşıma ve yemek ücretleri ise tabi ki her zaman olduğu gibi Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi TOK tarafından karşılanıyor.

Evet herkesin kafasındaki sihirli soru cevabını buldu sanırız.Çaykara´da Eğitimdeki başarının sırrı nedir diye merak ediyor bir çok okurumuz .İşte Sizlere başarının anahtarı

Okul Müdürleri Öğretmen ve Öğrenciler ile mükemmel bir ekip oluşturmuşlar. Daha sonra bu ekibin içine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de eklendi.Ve de Belediye Başkanı İle Kaymakam da bu ekibin yönetim kademesinde yer alarak başarıyı perçinlemiş oldu. İşte Sizlere Çaykara´da Eğitimde Başarının sırrı.Takım Olma Ruhu

haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Yazarlar Buluşuyor

İlginizi Çekebilir