Çaykara Yukarıkumlu Mahallesinde 2 Ev Kül Oldu

Çaykara Yukarıkumlu Mahallesinde 2 Ev Kül Oldu

Çaykara Yukarı Kumlu Mahallesinde çikan Yangında 2 ev tamamen yandı.

Çaykara Yukarı Kumlu Mahallesinde Çikan Yangında 2 ev Kül oldu. İtfaiyenin yoğun çalışmaları sonucu çok sayıda ev son anda yanmaktan kurtuldu. 

Yangın, saat 20:08 sıralarında Çaykara´ya bağlı Yukarıkumlu Mahallesinde Nazmiye Zorlu´ya ait yaşlı bir kadının ahşap evde meydana geldi. İlk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyüp, bitişikte bulunan Naime Albayrak´ın evine sıçradı. Çaykara, Dernekpazarı, Of ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi´ne ait itfaiye, araçları yangını söndürmek için müdahalede bulundu. Aşırı rüzgarın etkisi ile zor anlar yaşayan itfaiye görevlileri yangının diğer evlere sıçramaması için 4 saat boyunca çok büyük mücadele verdi. 

Yangın, 4 saat sonra 24:00 sıralarında da güçlükle kontrol altına alınabildi. Vatandaşların itfaiye ile birlikte söndürme çalışmasında katkıda bulundu. yangında 2 ev, içindeki eşyalarla birlikte odun ve kömürlüklerin de bulunduğu samanlıklar da yandı. Olayda en büyük teselli Can kaybı olmaması oldu. 

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ve Belediye Başkanı Hanefi Tok, olay yerine gelerek yangın süresince yangınla ilgili bilgi aldılar. Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül,İlçemize bağlı Yukarıkumlu köyünde rüzgarla birlikte başlayan yangınla böyle üzücü bir olayla karşılaştık, neyse ki can kaybı yok bu bizi sevindirdi, kaymakamlık olarak üzerimize ne düşerse yapacağız" dedi. 

/resimler/2016-1/18/0038048998789.jpgÇaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, yangında 2 ev tamamen kül olduğunu kış günlerinin yaşandığını belirterek olayda evleri yananlar evsiz kaldı. Can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi. Aşırı Rüzgarla birlikte İtfaiye ve sivil vatandaşların büyük fedakarlık göstererek yangını kontrol altına alarak daha büyük bir felaketin önüne geçmiş olduklarını ifade eden Tok," Burada söndürme çalışmalarında büyük fedakarlık gösteren itfaiye görevlilerine ve sivil vatandaşlara teşekkür ediyorum. Halkımızla yapacağımız güç birliğiyle en kısa zamanda yaralarımızı saracağımıza inanıyorum,?dedi.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi

Fotoğraflar: Berat Tosun



İlginizi Çekebilir