Çaykara 15 Temmuz'da Tek Ses ,Tek Yürek

Çaykara 15 Temmuz

15 Temmuz Milli Birlik ve Kardeşlik Günü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak Milletimizin Milli Birlik ve Kardeşlik Günlerini kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-HEP BİRLİKTE AYDINLIK YARINLARA YÜRÜYORUZ.

Çaykara Kaymakamı Muhammet GÜZEL 15 Temmuz Milli Birlik ve Kardeşlik Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Kaymakam GÜZEL’in  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı şu şekilde:

Takvim yapraklarının 15 Temmuz 2016 Cuma’yı gösterdiği o karanlık gecede Türk Milleti; FETÖ/PYD terör örgütünce gerçekleştirilen en kanlı, en alçak ve en sinsi darbe girişimine maruz kalmıştır.

Devletimizin gelişimini hazmedemeyen bu düşmanlar emellerine ulaşmak için şerefli ordumuza, kahraman polis teşkilatımıza ve kamu kurumlarımıza sızdırdıkları hainler eliyle 15 Temmuz gecesi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya kalkışmışlardır.

 Darbe girişimin ilk dakikalarından itibaren ellerinde ay yıldızlı bayrakları ile sokaklara dökülen vatansever halkımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası büyük bir çağlayan hâlinde darbecilerin işgal ettiği meydanlara, hava limanlarına, köprülere ve diğer noktalara akmışlardır.

 Milletimizin kahraman evlatları bu elim gecede hainlerin zapt ettikleri tankların önünde durmuş, uçak ve helikopterlerden yağdırılan bomba ve kurşunlara bedenini siper etmiş, tarihe altın harflerle geçen destansı bir mücadele ile bu hainlere geçit vermemiştir.

 Devletinin bekasına ve milletinin kardeşliğine uzanan elleri birbirine kenetlenerek kıran ecdadımızın Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda sergilemiş olduğu birlik ve beraberlik ruhu, aziz milletimizce 15 Temmuz Gecesinde ecdadına yaraşır şekilde bir kez daha en güçlü şekilde yaşatılmıştır.

 Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulmasına ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmeyecektir.

 15 Temmuz'un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.

 Yaşayan gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle; vatan uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyorum, iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunarım.

BAŞKAN TOK- TEMMUZ MİLLETİMİZİN YAŞADIĞI EN BÜYÜK İHANETTİR

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Tok mesajında: “15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir” diyerek şunları kaydetti

 “ O karanlık gecede kahraman Türk milleti, Milli mücadele ruhunu aynı kararlılıkla yansıtarak işgalcilerin üstesinden gelmeyi başarmış, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının dersini vermiştir. Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, bombalara, tanklara, uçaklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında cansiperane duruş sergilemiştir. Bundan altı yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimini, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı dik duruşu,  halkımızın ve halkına silah doğrultmayı reddeden askerin direnişiyle kazandık”.

     “Milletimiz dünyaya örnek olacak nitelikte büyük bir destan yazmıştır”

“15 Temmuz gecesi, demokrasiyle cuntacıların, bağımsızlıkla sömürü düzeninin, millet ile küresel teröristlerin göğüs göğüse çarpıştığı gecedir. O gece, vatanı için hain teröristlere karşı zafer kazanmamızı sağlayan milletimiz, dünyaya örnek olacak nitelikte büyük bir destan yazmıştır. Milletimizin destansı direnişiyle uzun yıllar boyunca sinsice planlar kurarak,  devletimizin her kademesinde kümelenen terörist alçaklar, etkisiz hale getirilmiştir. Bu vatana hep beraber sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Allah bizlere bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle şanlı direnişimizin altıncı yıl dönümünde millet olarak vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmanın haklı gururunu yaşarken, hain terör örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyor, vatan müdafaasında şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz kalkışmasında hayatlarını kaybeden 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine tüm sevenlerine baş sağlığı dileklerimi iletiyor, hainlere karşı mücadele de yaralan 2.196 gazimize, en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum”.

 “Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti’nin omurgası milli kimliktir, egemenlik ve irade ebediyen Türk milletine aittir”.

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara Temmuz' Yürek
Süleyman Kayganacı
16.07.2022 00:38:16
Kardeş! Ya bu şekilde başlık atma ya da başlığa uygun şekilde Çaykara'dan bir resim ver! "ÇAYKARA 15 TEMMUZ'DA TEK SES ,TEK YÜREK" diyorsun, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün yer aldığı fotoğrafı ve oradaki insanların görüntüsünü paylaşıyorsun... Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye sormazlar mı?

Süleyman Kayganacı
17.07.2022 23:02:13
Teşekkür ederim. Eline sağlık! Şimdi oldu işte...

İlginizi Çekebilir