Çaykara 15 Temmuz'da Tek Yürek

Çaykara 15 Temmuz

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili olarak Çaykara İlçesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediyesi,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çaykara Müftülüğü tarafından ortak olarak gerçekleştirilen etkinlikler gündüz 11.00’da başladı gece yarısı 00.30’da sona erdi.

İLK TÖREN HURMALIK CAMİİNDE

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili ilk tören Çaykara Merkez Hurmalık Camiinde gerçekleştirildi.

Saat 11.00’da Maskeli ve Sosyal Mesafe kuralına uygun bir şekilde gerçekleştirilen törene Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd.Astsb.Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Hurmalık Cami İmamı Cemil Balcı’nın mükemmel sunumu ve güzel şiirleri ile gerçekleşen programda Çaykara İlçesinin değişik camilerinde görev yapan İmam Hatip ve Müezzinler tarafından Şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okundu.

Programın son bölümünde ise Çaykara İlçesine yeni atanan Vaaz Mecit Anaçoğlu tarafından Şehitlerimiz için dua yapıldı.

ÇAMBAŞI ŞEHİTLERİ VE AİLELERİ ZİYARET EDİLDİ:

Programın ikinci bölümünde İlçemiz Çambaşı Mahallesinde bulunan Şehit Astğmn. Orhan Sancar ile Şehit Er Bülent Dinç kabirleri başında ziyaret edildi.

Bu ziyaretin ardından ise Protokol üyeleri tarafından Şehitlerin aileleri evlerinde ziyaret edildi.

Maskeli ve sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde gerçekleştirilen ziyarette şehit ailelerinin sorunları dinlendi.

RESMİ TÖREN ÇAYKARA MERKEZ CAMİİ ÖNÜNDE

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili resmi tören Çaykara Merkez Camii önünde gerçekleştirildi.Akşam Namazının hemen ardından saat 20.30’da başlayan törene vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdiler.

Maskeli ve Sosyal Mesafe kuralına uygun bir şekilde gerçekleştirilen törene Saat 11.00’da Maskeli ve Sosyal Mesafe kuralına uygun bir şekilde gerçekleştirilen törene Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd.Astsb..Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Çaykara Belediye Başkan Yardımcısı Temel Şimşek,Ak Parti Çaykara Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cuman ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan ve sunulan törende öğrenciler tarafından okunan birbirinden güzel şiirler geceye damga vururken  ayrıca hazırlanan birbirinden güzel video ve müzikal etkinlikler ile 15 Temmuz ve demokrasi ruhu mükemmel bir şekilde işlendi

Programda Çaykara Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet İnce tarafından Şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okundu.

Ayrıca Çaykara İlçesine yeni, atanan Vaaz Mecit Anaçoğlu tarafından Şehitlerimiz için dua yapıldı.

15 TEMMUZ RUHU PERDEDE

Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Tuncer tarafından 15 Temmuz için hazırlanan birbirinden ilginç video ve filmler programa katılanlar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Programa katılanların zaman zaman duygulandığı ve göz yaşlarını tutamadıkları video gösterileri 15 Temmuz tarihinin özünü en güzel şekilde ifade eden videolardan oluştu

GECE 00.13’TE TÜM CAMİLERDE SALA

Programın son bölümünde ise darbe girişiminin engellendiği saat olan gece 00.13’te Çaykara İlçesinin tüm camilerinden aynı anda Sala okundu.

Okunan Sala Kaymakam Çiğdem.Başkan Tok ve protokol üyeleri tarafından program alanında hep birlikte dinlendi.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-15 TEMMUZ KAHRAMANLIK DESTANIMIZDIR

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili gerçekleştirdiği konuşmada 15 Temmuz tarihinin sadece bir Darbe girişimi olmadığını aynı zamanda milletimizin tarihe yazmış olduğu bir kahramanlık destanı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaymakam Çiğdem konuşmasını şu şekilde sürdürdü

Binlerce yıllık tarihinde sayısız savaşları, felaketleri ve zor dönemleri geride bırakan Türk milletinin, son olarak 15 Temmuz 2016 günü FETÖ'ye bağlı vatan hainlerinin darbe teşebbüsüne şahit olmuştur. Bundan 4 yıl önce devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır" ifadelerini kullandı.

Milletin parası ile alınan silahları yine bu aziz milletin üzerine doğrulttular.

Allah bu Millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın

Sevgili Gençler Sizlere tavsiyem.Başımıza ne geldi ise dinimizi yanlış kaynaklardan öğrenmekten geldi.Bu yüzden lütfen dinimizi doğru kaynaklardan öğrenelim.

15 Temmuz'da bayrağın ilelebet daha yükseklerde dalgalanacağının gösterildiğini ifade eden Mutlu'nun mesajında, "Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil ya istiklal ya ölüm diyerek cephelere koşan imanlı ve inançlı insanları olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimiz, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan mermilere göğsünü siper ederek, istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacağını ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracağını bir kez daha göstermiştir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. 15 Temmuz da Türk Milleti'nin varlığına, istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anarken, vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz Milletimizi saygıyla selamlıyorum" denildi.

Bu akşam Çaykara İlçesindeki son programım olacak.Daha sonra sizlere veda edeceğim.Her zaman söylediğim bir söz var.Mevki ve makamlar geçicidir.Aslolan ve baki olan dostluktur

Çaykara İlçesinden çok güzel anılarla ve unutamayacağım dostluklar kurarak ayrılıyorum.Bu itibar ile ben herkese hakkımı helal ediyorumç.Lütfen sizler de helal edin.

BAŞKAN TOK-15 TEMMUZ ÇANAKKALE RUHUDUR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok programda bir konuşma yaptı.İşte Başkan Tok’un konuşmasından satır başları;

-Çaykara Halkı olarak sevincimize rtak oldunuz.

-15 Temmuz 2016 akşamı da tıpkı bu akşam olduğu gibi bu alanda toplandık.Çok şükür o gece Çaykara İlçemizde her hangi bir olay olmadı ama insanlarımız o gece sabaha kadar uyumadı

-15 Temmuz 2016’yı unutmadık,unutmayacağız,unutturmayacağız.

-Vatan hainleri 15 Temmuz 2016 akşamı sandıkta yenemedikleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı darbe ile indirmeye çalıştılar.

-15 Temmuz 2016 akşamı 81 İl 973 ilçede direnişe geçildi.

Eğer 15 Temmuz olmasaydı:

-Türkiye bu gün olduğu gibi tam bağımsız bir ülke olamayacaktı

-Türkiye bu gün Suriye,Libya,Katar’da yer alamayacaktı.

-Bizler Millet olarak geçmişte de bu coğrafyada vardık,gelecekte de bu coğrafyada var olmaya devam edeceğiz.

Kaymakam Salih Çiğdem ile çok güzel iki sene geçirdik.Kaymakamımız tayininin çıkması sebebi ile aramızdan ayrılıyorlar

-Kaymakamımız ile çok uyumlu iki sene geçirdik

-Kaymakamımız iyi bir insan ve mükemmel bir Devlet Adamı

-Kaymakamımız Çaykara İlçesinde fakir fukara babası olarak tanındı

-Bizler kendisine hakkımızı helal ediyoruz.Kendisi de bizlere hakkını helal etsin

"15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye bağlı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yuvalanmış ihanet şebekesi tarafından milletimiz ve devletimizin şanlı ordumuza verdiği imkânlar kullanılarak, askeri darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu hain kalkışmanın neticesinde 250 vatan evladımız şehit olmuş 2 bin 196 vatandaşımız yaralanmış ayrıca ülkemiz maddi ve manevi olarak da büyük bir zarara uğratılmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, önderliğinde, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dik duruşu ve desteği, vatansever askerlerimiz, emniyet teşkilatımız ve kahraman vatandaşlarımızla kalkışma durdurulmuştur. Tüm dünyanın gözü önünde, Türk milleti demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkmış ve ihanet hareketini birlik bütünlük içinde bertaraf ederek, Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü ve vatanseverliğini tüm dünyaya ispat etmiştir. O günden sonra 15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak ilan edilmiştir. 15 Temmuzda, milletimiz tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi tarih yazmıştır. Vatandaşlarımız sokaklara dökülmüş, korkusuzca tankların önünde durmuş, şanlı bayrağımızla kurşunların önüne siper olmuşlardır. Türk milleti, milli iradeyi hiçe sayanlara hesaba katmadıkları unuttukları bir şeyi hatırlatmıştır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ Türk milleti hiç bir zaman dış mihrakların oyununa gelmemiş, boyun eğmemiş, bağımsızlığından ödün vermemiştir. Bundan sonra da vermeyecektir.
Rabbim ülkemizi vatan hainlerinden korusun, muhafaza etsin. 15 Temmuz gecesi canlarını hiçe sayarak ortaya koyan, basta kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’i, hemşerimiz şehidimiz Fatih Dalgıç’ı ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, gazilerimizin sağlıklı, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum” dedi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Temmuz' Yürek

İlginizi Çekebilir