Çaykara 500 Depremzede Vatandaşa Ev Sahipliği Yapıyor

Çaykara 500 Depremzede Vatandaşa Ev Sahipliği Yapıyor

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl ve Çaykara İlçesi 500 Depremzede vatandaşa ev sahipliği yapıyor.

Çaykara İlçesi ile Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca misafirin ziyaret ettiği Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Turizmcilerin sosyal ve toplumsal olaylardaki duyarlılıkları son deprem felaketinde bir kere daha yaşandı.

Çaykara İlçesinde ve Uzungöl’de kış sezonunda açık olan tüm işletme,otel ve pansiyonlar kapılarını ardına kadar Depremden zarar gören ailelere açtılar.

Son dönemlerin en çetin kış şartlarının ve soğuğunun yaşandığı Uzungöl’de tüm işletmeler tesislerinin ısınma sorununu en mükemmel bir şekilde çözüme kavuşturarak depremden zarar gören misafirlerini ağırlamaya başladı.

Depremin haber alınmasından hemen sonra Uzungöl Halkı ilk aşamada tek yürek olarak toplamış oldukları destek malzemelerini tır kamyonlarına yükleyerek  deprem bölgesine gönderdiler.

Daha sonra kendi aralarında organize olan yüzlerce Turizm İşletmecisi özel araçlarını erzaklar ile doldurarak gönüllü olarak Deprem Bölgesine hareket ettiler.Günlerce Deprem Bölgesinde kalan Turizm İşletmecileri AKUT Ekibi ile birlikte gönüllü olarak Arama ve Kurtarma çalışmalarına destek verdiler.

SAĞLIK İHTİYAÇLARI KAYMAKAM GÜZEL TARAFINDAN KARŞILANIYOR

Depremden zarar gören vatandaşların sağlık ve ilaç gibi ihtiyaçları Devlet tarafından karşılanırken Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel tarafından ise para ile alınan tansiyon cihazı,şeker ölçüm cihazı,solunum cihazı gibi ihtiyaçları da karşılanıyor

OTEL VE PANSİYONLAR DOLDU

Depremden zarar gören aileler Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk yönetiminde Uzungöl’de bulunan otel ve pansiyonlara yerleştirildiler.

OKULDA KAHVALTI VE AKŞAM YEMEĞİ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin organizasyonunda Hayırsever İş Adamları ve Uzungöl’lü Turizm İşletmelerinin de destek ve katkıları ile Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Okul Yemekhanesinde her sabah 10.00-11.00 arasında sabah kahvaltısı,her akşam 17.30-18.30 arasında ise akşam yemeği hizmeti sunuluyor.Depremden zarar gören vatandaşlar kahvaltı ve akşam yemeğine büyük bir ilgi gösteriyor.Soğuk havadan dolayı çocuklarını dışarı çıkarmak istemeyen aileler ise özel kaplar ile okuldan yemek alarak konakladıkları pansiyonlara getirip yemek ihtiyacını karşılıyor.

UZUNGÖL’ÜN GÖNÜLLÜ ANNELERİ 400 DEPREMZEDE VATANDAŞA HİZMET SUNUYOR

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Müdür’ün Zennur Sezer’in organizasyonu ve planlaması ile Uzungöl’ün gönüllü anneleri her gün Depremden zarar gören vatandaşlar için 4 çeşit yemek pişiriyor.Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan Uzungöl’ün gönüllü Anneleri akşam saatlerine kadar yoğun bir tempo halinde çalışarak yaklaşık 400 kişilik yemek hazırlıyorlar.

ÇAYKARA GENÇLİK MERKEZİ DEPREMZEDELERİN HİZMETİNDE

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Yönetimindeki Çaykara Gençlik Merkezine gönüllü vatandaşların ve Çaykara Esnafının bağışları devam ediyor.Bağışlar Çaykara Kaymakamlığı tarafından AFAT Trabzon Toplanma Merkezine gönderiliyor.İhtiyaç sahibi aileler ihtiyaçlarını Çaykara İlçesindeki depodan da karşılayabiliyorlar.

GİYECEK VE KIYAFET İHTİYAÇLARI DA KARŞILANIYOR

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün ilkokulu Müdürü Zennur Sezer her akşam yemek esnasında Depremden zarar gören aileler ile bir araya gelerek sohbet ediyor ve günlük ihtiyaçlarını soruyor.

Müdür Sezer bu ihtiyaç listesini günlük olarajk ÇAYDER Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşegül Sayar ile paylaşıyor.Müdür Sayar Çaykara Halk Epğitim Merkezinde görevli gönüllü bayan kursiyerler ile birlikte gün boyunca kıyafet dikerek ihtiyaç duyulan kıyafetleri hazırlıyorlar ve depremzede vatandaşlara günlük olarak ulaştırıyorlar.



İlginizi Çekebilir