Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Türk Sanat Müziği Konseri

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Türk Sanat Müziği Konseri

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencileri, gerçekleştirdikleri Türk Sanat Müziği Konserini Şehit Ahmet Çamur AİHL Salonunda sundular.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yaşar ki Değer Bulsun Projesi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen” Şarkılar Bizi Söyler,Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında  hazırlanan koro 19 Ocak 2023 Perşembe Günü Çaykara Şehit Ahmet Çamur AİHL Toplantı Salonunda programını gerçekleştirdi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Okul ve Kurum Müdürleri öğrencileri en heyecanlı anlarında yalnız bırakmadılar ve muhteşem konserlerine tanıklık ettiler.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Kurs desteği ile Okulun Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Cihan tarafından özel olarak hazırlanan öğrenciler hazırladıkları muhteşem Türk Sanat Müziği Konseri ile profesyonel ses sanatçılarını aratmadılar.

Türk müziği eserlerinin icrası yoluyla bu kültürün yaşatılması ve genç nesillere aktarılması ve aynı zamanda kuşaklar arasında da kültürel bir köprü kurması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ,  her il ve ilçedeki  Halk Eğitimi Merkezleri tarafından, Türk sanat müziği koroları kurulması için bir çalışma başlatıldı.

 "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" adıyla Trabzon Çaykara  Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde de aynı adla kurulan koro, muhteşem bir Türk Sanat Müziği Konseri ile öğrenciler ile buluştu.

KAYMAKAM GÜZEL-GELECEĞİN SANATÇILARI BU SAHNELERDEN YETİŞİYOR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Konser sonunda öğrencilere muhteşem sahne performanslarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmasında Çaykara İlçesinin her anlamda farklı ve özel bir eğitim öğretim ilçesi olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara İlçesinde sadece Akademik başarı anlamında değil aynı zamanda sosyal ve kültürel aktiviteler anlamında da örnek alınacak proje ve çalışmaların gerçekleştirildiğini anımsattı.

Çaykara Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları muhteşem Türk Sanat Müziği konseri ile birbirinden güzel şarkıları çok büyük bir ustalık ile sahneye koyduğunu ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,geleceğin Sanatçılarının bu sahnelerden yetişeceğini,öğrencilerin bu günkü program ile bunun en güzel örneğini sahneye koyduklarını bu anlamda bu güzel çalışmanın sahne aşamasına gelmesinde emek ve katkısı olan herkese minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir