Çaykara Anadolu Lisesinden Baharda Kar, Elimde Kitap Var Etkinliği

Çaykara Anadolu Lisesinden Baharda Kar, Elimde Kitap Var Etkinliği

Çaykara Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından kar tatili fırsata çevirilerek kitap okuma etkinliğine dönüştürüldü.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “ Okursuz Kütüphane Kalmasın” projesi kapsamında Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Dilek Özdemir  öncülüğünde “Baharda Kar, Elimde Kitap Var” etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında İl genelinde devam eden yoğun kar yağışı dolaylısıyla eğitim öğretime ara verilmiş öğrencilerimizin de bu arayı faydalı geçirmesi için kar manzarası eşliğinde kitap okuyup, fotoğraflarının paylaşılması istendi.Etkinliğe katılan öğrencilerimiz evlerinde, kar manzarası eşliğinde kitap okudular ve okudukları kitapların fotoğraflarını paylaştılar. Baharda gelen karla birlikte hem kitapların hem de manzaranın tadını çıkardılar.

Bölgemizde devam etmekte olan yoğun kar yağışı sebebi ile Trabzon Valiliği İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararı ile 14 ve 15 Mart 2022 tarihleri Kar Tatili olarak ilan edildi ve okullar tatil edildi.Bu tatili fırsata çeviren Okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Dilek Özdemir öğrencileri ile sosyal paylaşım sitesi yolu ile bir araya gelerek birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Öğrencileri ile aynı anda evinde kitap okuyan Öğretmen Dilek Özdemir kitap okurken kendi çektiği fotoğraflarını öğrencileri ile paylaşırken öğrencilerinden de kar ortamında mahallelerinin karlı fotoğrafları ile kitap okuyan resimlerini paylaşmalarını istedi.

Çaykara İlçesinin değişik mahallelerinden gelen öğrencilerin kitap okurken çelmiş olduğu karlı fotoğraflar tabiri caiz ise kartpostallık resimlerin ortaya çıkmasına sebep oldu.Öğrencilerin kimi Karaçam’dan,kimi Uzungöl’den,kimi Taşkıran’dan,kimi Eğridere’den,kimi Ulucami ya da Şahinkaya’dan kar ve kitap fotoğrafları paylaşırken öğretmen Dilek Özdemir tarafından bu resimler birleştirilerek öğrencilere gönderildi.

Bu şekilde öğrenciler okuldan ayrı kalsalar da kitap sayesinde bir araya gelerek hem mahallelerinin birbirinden güzel kar fotoğraflarını paylaştılar hem de kitabın sihirli dünyası sayesinde tatili de evlerinde arkadaşları ile bir arada geçirmiş oldular.



İlginizi Çekebilir