Çaykara Anadolu Lisesinden Tarihi Başarı

Çaykara Anadolu Lisesinden Tarihi Başarı

Çaykara Anadolu Lisesi 2022 Yılı YKS Sınavlarında öğrencilerinin almış olduğu yüksek puanlar ve Üniversitelere yerleştirmiş olduğu öğrencileri ile göz kamaştırdı.

2022 YKS Sınavları sonucunda Çaykara Anadolu Lisesinden 5 Öğrenci Tıp Fakültesi kazanırken çok sayıda öğrenci başta Hukuk Fakültesi,Mimarlık,Mühendislik,Uluslar arası ilişkiler gibi çeşitli bölümlere yerleşmeyi başardılar.

DERSHANESİ BULUNMAYAN İLÇE

Çaykara İlçesi Dershanesi bulunmayan ender ilçelerden bir tanesi.Ancak 2012 yılından bu yana Merkezi Sistem sınavlarının tamamında Trabzon İlinde il merkezi de dahil olmak üzereİlçeler bazında her sene birinci olmayı başardı.

Fen Lisesi yok Çaykara İlçesinde.Merkezi Sistem Sınavları ile öğrenci alan okul da yok.Ancak okullar tarafından gerçekleştirilen planlı ve programlı çalışmalar ile Çaykara İlçesi Merkezi Sistem Sınavlarında sınav ile öğrenci alan İlçeleri geride bırakarak en kaliteli Üniversitelerin en iyi bölümlerine öğrenci yerleştirmeyi başardı.

Eğitim gönül işi Çaykara İlçesinde.Gençlerin Eğitimi için herkes elini taşın altına koymuş durumda.İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin organizasyonunda.Kaymakam Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok,Okul Müdürleri öğretmen ve öğrenciler bir ekip olmuş Çaykara İlçesinde.Herkes başarı etrafında kenetlenmiş.

Çaykara Anadolu Lisesi.Sabahın 8’inde kapılarını öğrencilerine açıyor.Gün boyunca yoğun bir Eğitim Öğretim çmalışmasının ardından saat 15.00’dan sonra Kurs ve ETÜT çalışmaları başlıyor.Bu çalışmalar gecenin saat 22’sine kadar devam ediyor.Sonrasında öğrenciler servisler ile evlerine ya da konaklayacakları yurtlara yönlendiriliyorlar.Saat 23.00’da öğrenciler yatıyor yurtlarda.Ve sabahın 05.00’ında sıcak yataklarından rehber öğretmenler tarafından kaldırılıyor öğrencilerimiz.05.00-07.00 arasında iki saat Yurtlarda ETÜT salonlarında ETÜT çalışması.Sabah 07.00’da kahvaltı ardından okul.Bu tempo haftanı yedi günü devam ediyor Çaykara Anadolu Lisesinde.11 ve 12. Sınıfta okuyan öğrencilerimiz tabiri caiz ise evlerinin yolunu anne babalarının yüzlerini unutuyorlar.12.Sınıf öğrencileri bir sene boyunca anne babalarını sadece bayramlarda o da bir gün görebiliyorlar.

Sonrasında ne mi oluyor.İşte bu haberimiz çıkıyor ortaya sonrasında.Öaykara Anadolu Lisesinden 5 tane Tıp Fakültesi.Sınav ile öğrenci almamasına rağmen Çaykara Anadolu Lisesi sınav ile öğrenci alan okullar ile başa baş mücadele eden hatta onlardan daha yüksek puanlar ile Üniversiteye öğrenci yerleştiren bir okul konumuna geliyor.

Yıllarca Çaykara Eğitiminin marka değeri olan ve her sene Üniversiteye onlarca öğrenci yerleştiren Çaykara Anadolu Lisesi 2022 Yılında da geleneği bozmadı ve birbirinden jkaliteli Üniversitelerin çok önemli bölümlerine öğrencilerini yerleştirmeyi başardı.

5 TIP FAKÜLTESİ

Çaykara Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yasin Ümeyir Genç,Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Bölümünü kazanırken,Meryem Kadıhasanoğlu ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmayı başardı.

Çaykara Anadolu Lisesinden 2021 yılında mezun olan ve yüksek puan almalarına rağmen hayallerindeki okul olan Tıp Fakültesini kazanamayacakları için tercih yapmayan ve yıl boyunca Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerden  Arif Tunahan Türker 2022 YKS Sınavlarında ilk tercihi olan KTÜ Tıp Fakültesini,İlker Erdoğan yine ilk tercihi olan KTÜ Tıp Fakültesini,Mustafa Soylu ise İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi Bölümünü kazandı.Bu şekilde 2022 YKS’de Çaykara Anadolu Lisesinden 5 öğrenci Tıp Fakültesi kazanmış oldu.

Okulumuz öğrencilerinden Hümeyra Kuvvetli Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanırken,Melih Gönan Kırklareli Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümünü,Sueda Çamurşen Ktü Mimarlık Bölümünü,Fatma Eda Sarkı ise KTÜ Diş Hekimliği Bölümünü kazanmayı başardı.

Çaykara İlçesinden bir çok öğrenci hayallerindeki Üniversitelere Çaykara Anadolu Lisesi ile ulaşırken yaylalarda bulunan bazı öğrencilere henüz ulaşılamadığı için kazandıkları bölümler belli olmadığından haberimize ekleyemedik.

2022 YKS’de 2022 yılında Çaykara Anadolu Lisesinden mezun olan Öğrencilerden bazılarının kazandıkları bölümler şu şekilde.

SIRA NO

ADI SOYADI

KAZANDIĞI ÜNİVERSİTE

KAZANDIĞI BÖLÜM

1

Meryem Kadıhasanoğlu

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Tıp Fakültesi

2

Yasin Ümeyir Genç

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi

Tıp Fakültesi

3

İlker Erdoğan

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Tıp Fakültesi

4

Arif Tunahan Türker

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Tıp Fakültesi

5

Mustafa Soylu

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi

Tıp Fakültesi

6

Hümeyra Kuvvetli

Bursa Uludağ Üniversitesi

Hukuk Fakültesi

7

Melih Gönan

Kırklareli Üniversitesi

Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği

8

Süeda Çamurşen

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Mimarlık

9

Fatma Eda Sarkı

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Diş Hekimliği

10

Fatma Nur Baltacı

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Endüstri Mühendisliği

11

İrem Gönan

Sakarya Uygulamalı Bilimler Ünivrsitesi

Mekatronik

12

Hanife Gönan

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Sağlık Biimleri Fakültesi Hemşirelik

13

Melike Şahin

Hacettepe Üniversitesi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

14

Ahmet Günaçar

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

15

İrem Güvercin

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler

16

İlknur Karatay

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler

17

Gamze Osmançelebioğlu

Bursa Uludağ Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimleri ve  Kamu Yönetimi

18

Gülcan Ersoy

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimleri ve  Kamu Yönetimi

19

Müslim Sarı

Çankaya Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler(İngilizce) (Burslu)

20

Fatmanur Soylu

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Fatih Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

21

Miraç Yüce

Karadeniz Teknik Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat

22

Merve Özen

Bursa Uludağ Üniversitesi

İnegöl İşletme Fakültesi Uluslar arası Ticaret ve İşletmecilik

23

Bülent Söyüt

Karadeniz Teknik Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat

24

Nurten Tursun

Trabzon Üniversitesi

İlk ve Acil Yardım

25

Dilara Akyüz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Adalet

26

Özlem Bektaş

Çukurova Üniversitesi

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

27

Neslihan Özsoy

Atatürk Üniversitesi

Çocuk Gelişimi

28

Muhammet Yazıcı

Trabzon Üniversitesi

Vergi Uygulamaları



kemal kurban karaçam ogene
25.08.2022 21:32:07
çok gurur verici herkesi tebrik ediyorum insallah bu yavrularimiz ulasmak istedikleri mevkilere ulasirlar buna inaniyorum cok fedakar olmak lazim caykaralilar cok azimlidir ve de inanclidir ,

İlginizi Çekebilir