Çaykara Atamızı Andı

Çaykara Atamızı Andı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılarak ebediyete İntikal edişinin 84. Yıl Dönümü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli Törenler anıldı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılarak ebediyete İntikal edişinin 84. Yıl Dönümü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli Törenler  anıldı.

İLK TÖREN HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

10 Kasım ile ilgili İlk anma Töreni 10 Kasım 2022 Perşembe günü saat 09.00’da Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi. Çelenk Sunma Törenine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin, İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak, Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Yazıcıoğlu, Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar, AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, CHP Çaykara İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aygün, Kurum ve Daire Amirleri ile Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Törende Çaykara Kaymakamlığı adına Kaymakam Muhammet Güzel ve Çaykara Belediyesi adına Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk takdimi gerçekleştirildi.

9’U 5 GEÇE ÇAYKARA’DA HAYAT DURDU

Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı saat olan 9’u 5 geçe Çaykara İlçesinde hayat durdu.Çaykara Belediyesi tarafından iki dakikalık siren sesi çalınırken Vatandaşlar ve yoldan geçen araçlar durdular ve araçlarından inerek iki dakika Atamızın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşunun hemen ardından coşku içinde İstiklal Marşının okunması ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile Resmi Tören sona erdi.

RESMİ TÖREN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİNDE

10 Kasım ile ilgili Çaykara İlçesi Resmi Töreni Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Resmi Törene Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Yazıcıoğlu,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,CHP Çaykara İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aygün,Kurum ve Daire Amirleri ile Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yeliz Uzun yönetiminde hazırlanan resmi program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı

Günün Anlam ve önemini belirten Konuşma  Çaykara ÇPAL İngilizce öğretmeni Abdullah Muhammet Melikoğlu tarafından gerçekleştirilirken öğrenciler tarafından Atatürk ve Atatürk’ü anlamak ve yaşamak ile ilgili çeşitli konuşma ve şiirler okundu.

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi.Atatürk Orotoryosu mükemmel bir sahne sunumu ile programını gerçekleştirdi.

Çaykara Anadolu Lisesi öğrencilerinden İrem Akcebe okuduğu birbirinden güzel Atatürk’ün sevdiği türküler ile mükemmel bir sahne performansı ortaya koydu

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara Atamızı

İlginizi Çekebilir