Çaykara Ata'mızı Andı

Çaykara Ata

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılarak ebediyete İntikal edişinin 85. Yıl Dönümü dolayısı ile Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli Törenler anıldı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılarak ebediyete İntikal edişinin 85. Yıl Dönümü dolayısı ile Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli Törenler anıldı.

İLK TÖREN HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

10 Kasım ile ilgili İlk anma Töreni 10 Kasım 2023 Cuma  günü saat 09.00’da Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Çelenk Sunma Törenine Kaymakamı Gürdal Erbek,,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak , MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,CHP Çaykara İlçe Sekreteri Hasan Atalay,Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Kurum ve Daire Amirleri ile Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Törende Çaykara Kaymakamlığı adına Kaymakam Gürdal Erbek, ve Çaykara Belediyesi adına Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk takdimi gerçekleştirildi.

9’U 5 GEÇE ÇAYKARA’DA HAYAT DURDU

Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı saat olan 9’u 5 geçe Çaykara İlçesinde hayat durdu.Çaykara Belediyesi tarafından iki dakikalık siren sesi çalınırken Vatandaşlar ve yoldan geçen araçlar durdular ve araçlarından inerek iki dakika Atamızın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşunun hemen ardından coşku içinde İstiklal Marşının okunması ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile Resmi Tören sona erdi.

RESMİ TÖREN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİNDE

10 Kasım ile ilgili Çaykara İlçesi Resmi Töreni Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. 

Resmi Törene Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak , MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,CHP Çaykara İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aygün,Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Kurum ve Daire Amirleri ile Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Günün Anlam ve önemini belirten Konuşma  Çaykara ÇPAL İngilizce öğretmeni Abdullah Muhammet Melikoğlu tarafından gerçekleştirilirken öğrenciler tarafından Atatürk ve Atatürk’ü anlamak ve yaşamak ile ilgili çeşitli konuşma ve şiirler okundu.

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi.

Atatürk Orotoryosu mükemmel bir sahne sunumu ile programını gerçekleştirdi.

Çaykara Anadolu Lisesi öğrencilerinden Erva Alireisoğlu  , Atatürk’ün sevdiği türküler ile mükemmel bir sahne performansı ortaya koydu.

Öğretmen v öğrenciler tarafından 10 Kasım ile ilgili olarak hazırlanan videoların göterimi gerçekleştirildi.

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara '

İlginizi Çekebilir