Çaykara Bayburt Tüneli Halkı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çaykara Bayburt Tüneli Halkı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Karaçam Mahallesi Alçakköprü Mevkii ile Bayburt Aydıntepe İlçesi arsasında yapılması planlanan Tünel yapımı için Karaçam Mahallesinde vatandaşların görüşlerini almak amacı ile Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirildi.

Karaçam Mahallesi Alçakköprü Mevkii ile Bayburt Aydıntepe İlçesi arsasında yapılması planlanan Tünel  yapımı için Karaçam Mahallesinde vatandaşların görüşlerini almak amacı ile Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Trabzon Bayburt illeri Merkez Çaykara-Aydıntepe İlçeleri Yumurtalık Konursu Mevkiinde “Çaykara Uzungöl ayrımı-Karaçam Bayburt Devlet Yolu Karaçam Geçişi Soğanlı Tüneli ve Bağlantı Yolları” Projesi kapsamında Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince 6 Ağustos 2020 Perşembe günü Karaçam Mahallesi Düğün Salonunda Halkın Katılım Toplantısı gerçekleştirildi.

Karayolları Trabzon 10.Bölge Müdürlüğü Teknik Ekibi tarafından gerçekleştirilen toplantıya Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker ile Çaykara İlçesinde görev yapan bir çok mahalle muhtarı ve Karaçam ve Köknar Mahallelerinde bulunan  vatandaşlar  katıldı.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs(Covit 19) salgın hastalığı ve Pandemi süreci dolayısı ile sınırlı katılım ile gerçekleştirilen toplantı maskeli ve Sosyal Mesafe Kuralına uygun olarak gerçekleştirildi.

Halkı Bilgilendirme Toplantısı Bayburt Valiliği tarafından 5 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilirken Çaykara İlçesi toplantısı ise Karaçam Mahallesinde   6 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıda Karayolları temsilcileri tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan tünel ve yapım aşamaları hakkında vatandaşlara bilgi verildi.Tünelin yapılması aşamasında Çevrenin özenle korunacağı ifade edilen toplantıda ayrıca vatandaşların da hiçbir şekilde etkilenmeyecekleri ifade edildi.

3 AYRI TÜNEL İLE ÇAYKARA’DAN BAYBURT’A

Hazırlanan proje kapsamında 3 ayrı tünel ile Çaykara İlçesinden Bayburt’a ulaşılması planlanıyor.Köknar Tüneli,Karaçam Tüneli ve Soğanlı Tüneli ile Bayburt İlinin Aydıntepe İlçesine ulaşılacak.

KÖKNAR TÜNELİ 1990 METRE

Projenin ilk tüneli Köknar Tüneli olacak.Bu tünelin uzunluğu 1990 metre.Alçakköprü mevkiinden başlayacak olan bu tünel Köknar Mahallesinde son bulacak.Köknar  Mahallesinin içinden tünel ile geçilecek.

İKİNCİ TÜNEL KARAÇAM TÜNELİ

İkinci Tünel olan Karaçam Tüneli 2870 metre uzunluğunda olacak.Bu tünel Karaçam Mahallesinden başlayacak ve Soğanlı Dağı girişine kadar devam edecek.Karaçam Mahallesinin içinden tünel ile geçilecek.

SOĞANLI TÜNELİ 11220 METRE

Son tünel ise Karaçam Mahallesinin tepelerinde Soğanlı Dağı girişinde olacak.11220 metre uzunluğunda olacak olan bu tünel Bayburt ili Aydıntepe İlçesine çıkacak.

ÜÇ TÜNELİN TOPLAM UZUNLUĞU 16 080 METRE

Köknar Tüneli,Karaçam Tüneli ve Soğanlı Tünelinin toplam uzunluğu 16 080 metre olacak.

MUHTARLARDAN UZUNGÖL BAĞLANTI TÜNELİ TALEBİ

Toplantı esnasında Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk  Çaykara Uzungöl ayrımı-Karaçam Bayburt Devlet Yolu Karaçam Geçişi Soğanlı Tüneli ve Bağlantı Yolları projesine Uzungöl’ün de eklenmesini ve bu güzergahta Uzungöl’e de bir bağlantı tünelinin yapılmasını talep ettiler.



İlginizi Çekebilir