Çaykara Bayramda Tek Yürek

Çaykara Bayramda Tek Yürek

Ramazan Bayramı dolayısı ile Çaykara İlçesinde Kaymakam Salih Çiğdem,Belediye Başkanı Hanefi Tok,Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri birer mesaj yayınlayarak Çaykara Halkının Bayramını kutladılar.

Tüm İslam alemi olarak idrak etmekte olduğumuz Mübarek Ramazan ayının sona ermesi ve Ramazan Bayramı dolayısı ile Çaykara İlçesinde Kaymakam Salih Çiğdem,Belediye Başkanı Hanefi Tok,Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri birer mesaj yayınlayarak Çaykara Halkının Bayramını kutladılar.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-BİRİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLEŞTİĞİ AY

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

 Toplumsal birlikteliğin en güzel örneklerinin sergilendiği, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, her türlü yüce duygunun gönüllerde filizlendiği Ramazan Bayramı’nı bir kez daha siz değerli Çaykara’lı hemşerilerimiz ile karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. 

 

Bayram, neşe ve sevinç günü demektir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı, maddi ve manevi dayanışmanın pekiştiği, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının katmerleştiği, uzun süredir görüşme imkânımızın olmadığı yakınlarımızın hatırlandığı müstesna bir gündür.

Corona Virüs Salgını sebebi ile evlerimizden çıkamadığımız bu günlerde yakın akrabalarımızı yaşlıları ve komşularımızı telefon ile arayarak bu coşkuyu sadece bu seneliğine uzaktan yaşamamız gerektiğini ifade eden Kaymakam Çiğdem güzel günlerin yakında olduğunu Millet olarak yeniden kucaklaşacağımız günlere kavuşacağımızı sözlerine ekledi. 

 Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve tüm insanlığa, mutluluk ve bereket getirmesini dileyerek, başta Çaykara’lı Hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

BAŞKAN TOK-BAYRAMLAR BİR YAŞAM KÜLTÜRÜDÜR

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, Mübarek Ramazan bayramı münasebetiyle yayınladığı kutlama mesajında hem Çaykara’lı Hemşerilerimizin hem de tüm Müslüman aleminin bayramını kutladı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,  Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik etti.
Başkan Tok mesajında, Bir yaşam kültürü olan; birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde hissedildiği Ramazan ayını geride bıraktık. Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihten gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günlerinden olan Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, ifadelerini kullandı.
Bayramın mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günler olduğuna vurgu yapan Başkan Hanefi Tok  mesajının devamında; Bu mübarek günde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirimizi kucaklamalıyız. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, onlara maddi ve manevi yardımlarda bulunarak, onları sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının tüm insanlığa, islam alemine, ülkemize ve ilimize, Şirin İlçemiz Çaykara’ya ; huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum. Sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle Ramazan Bayramınızı yürekten kutlarım, ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SELÇUK-BAYRAM ÜLKEMİZE VE İNSANLIĞA HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN

Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Selçuk mesajında;

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azad olan Ramazan-ı Şerif`i geride bırakmanın ve mübarek Ramazan Bayramı`na ulaşmanın sevinicini hep birlikte yaşıyoruz. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

İslam dininde ve Türk toplumunda ayrı bir anlamı ve önemi olan Ramazan Bayramı, kardeşlik ve dostluk duygularımızı daha da derinleştirmek, milletçe sahip olduğumuz sevgi, saygı ve dayanışma gibi asil duyguları, ülkemizin ve milletimizin tüm fertlerine karşı da ortaya koyabilmemiz için güzel bir fırsattır.

Mübarek Ramazan ayında  dünyanın çeşitli bölgelerinde varlık mücadelesi veren, kan ve gözyaşı döken tüm kardeşlerimizin acıları bizlerinde acısıdır. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu mübarek günlerde sıkıntıda olan tüm İslam alemi için dua edip, hayatını kaybedenler için rahmet diliyorum.

Bu düşüncelerle ulusumuzun dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını niyaz eder, nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle selam ve saygılarımı sunarım.

MHP İLÇE BAŞKANI ÖKSÜZ-BAYRAM PAYLAŞMAK DEMEKTİR

Milliyetçi Hareket Partisi Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Öksüz yayınladığı mesajında, “İnsanlarımızın birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, toplumsal paylaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı bir mübarek Ramazan ayını daha milletçe idrak etmiş ve birlik ve beraberliğimizi gösterme imkânını veren bir Ramazan Bayramını idrak etmenin engin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Şirin İlçemiz Çaykara’da  ve Türkiye’nin dört bir köşesinde yaşayan 7’den 70’e tüm aziz milletimizin Ramazan Bayramını gönülden tebrik ediyorum” diyen İlçe Başkanı Savaş Öksüz, “Daha nice bayramlara hep birlikte sevdiklerinizle; sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde erişmeyi diliyorum. Bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, topluma umut, sevgi veren, sabır ve emek sınavını kazanmanın bir müjdecisidir. Bayram boyunca adeta bir toplum yeniden şekillenir, birbirine güven artar ve geleceğe umutla bakar. Hayatı güzelleştiren, dünyayı yaşanılır ve bayındır kılan insandır. İnsanı güzelleştiren ve güçlü kılan da inançlardır. Milli birlik ve beraberliğimizin mayasını oluşturan unsurlar ise bizi biz yapan, bizi millet halinde bir arada tutan milli ve manevi değerlerimizdir. Bu duygular içerisinde bayramın sadece milletimiz için değil, Türk-İslam alemi ve bütün dünyaya huzur, barış, mutluluk ve şehrimizin geleceği açısından güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

CHP İLÇE BAŞKANI SARI-KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMELİYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temellerine demokratik ve sosyal hukuk devleti harcı ile yerleştirdiği köklü geleneğimiz, İslam dünyasının umududur. Bu umuda çare olmak toplumumuzdaki dayanışma ve yardımlaşma anlayışının da dışa vurumudur.

Tüm yurtta olduğu gibi Çaykara İlçemizde de her daim dayanışma içerisinde olmalı, birbirini kucaklayan, kindar olmayan, kul hakkı yemeyen, ayrım yapmayan, ötekileştirmeyen, birlikte barış içinde yaşamayı hedefleyen vatandaşlarıyla, ilçemizi kuşatacak daha güzel bir geleceğe, bayram coşkusuyla yürüyeceğiz.

Bu inançla birlik ve beraberliğin perçinlendiği Ramazan Bayramında, milletimizin geleceği için şehit düşen vatan evlatlarımızın, acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak aileleri başta olmak üzere, tüm kıymetli Çan halkının Ramazan Bayramını yürekten kutluyor, beraberlik, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI KADIOĞLU-TÜM İSLAM ALEMİNİN BAYRAMINI KUTLUYORUM

Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Sözlerine herkesin bayramını tebrik ederek başlayan Başkan Kadıoğlu, “Gönüllerimizden evlerimize, sokaklarımıza ve bütün bir Çaykara’mıza taşan bayram sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Her kesimden, her düşünceden insanımızla aynı ortak paydada, aynı sevinçte, aynı neşede buluşuyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplumda var olan kutuplaşmayı aşma adına bayram günlerinin büyük bir fırsat olduğuna  da dikkat çeken Başkan Kadıoğlu Bu bayram bir vesile olsun ve toplumsal sevgi her tarafı sarsın. İnsanlarımız akraba olduklarını, komşu olduklarını, arkadaş olduklarını unutmasın” diye konuştu.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI KULAÇ-HEP BİRLİKTE DAHA GÜZEL YARINLARA

Ramazan Bayramı dolayısı ile Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç da bir açıklama yaptı.İşte Muhtar Kulaç'ın açıklamaları.

Ülkemiz, tüm Ortadoğu'nun içinde bulunduğu zor durumdan geçmişte olduğu gibi bugün de kurtulabilmesi için tek yol göstericidir.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temellerine demokratik ve sosyal hukuk devleti harcı ile yerleştirdiği köklü geleneğimiz, İslam dünyasının umududur. Bu umuda çare olmak toplumumuzdaki dayanışma ve yardımlaşma anlayışının da dışa vurumudur   Tüm yurtta olduğu gibi Çaykara İlçemizde de   her daim dayanışma içerisinde olmalı, birbirini kucaklayan, kindar olmayan, kul hakkı yemeyen, ayrım yapmayan, ötekileştirmeyen, birlikte barış içinde yaşamayı hedefleyen vatandaşlarıyla, ilçemizi kuşatacak daha güzel bir geleceğe, bayram coşkusuyla yürüyeceğiz.

 Bu inançla birlik ve beraberliğin perçinlendiği Ramazan Bayramında, milletimizin geleceği için şehit düşen vatan evlatlarımızın, acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak aileleri başta olmak üzere, tüm kıymetli Çaykara halkının Ramazan Bayramını yürekten kutluyor, beraberlik, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI DÜNDAR-BAYRAM BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK DEMEKTİR

Çaykara Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

Dündar mesajında, Bayramlarımız birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu pekiştiren dayanışma ve paylaşma duygularını en üst düzeyde hissetmemize neden olan müstesna günlerimizdir. Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Bayramlar yarınlara hayırlar taşıyan niyettir. Dini ve milli günlerimiz milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzur içerisinde yaşamasını sağlayan özel günlerdir? dedi.

Çaykara halkının esnaf ve sanatkarlarının mübarek ramazan bayramını kutlayan Başkan Dündar, "Ramazan Bayramı´nın tüm Çaykara’lı hemşerilerime, çalışanlarımıza, milletimize ve ülkemize iyilikler getirmesini, her geçen gün büyüttüğümüz sevgi, saygı, yardımlaşma ve paylaşma ortamının daha da gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, siz Çaykara’lı kardeşlerimin, ayrıca yurt içinde ve yurt dışındaki bütün hemşerilerimizin, aziz Türk milletinin, bütün İslam ve insanlık aleminin Mübarek Ramazan Bayramlarını en samimi duygularımla kutluyorum ifadelerini kullandı.

ESNAF ODASI BAŞKANI AYDIN-BAYRAMLAR SEVİNÇ COŞKU VE BARIŞIN YAŞANDIĞI GÜNLERDİR.

Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın, Ramazan bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Aydın, yayınladığı mesajında, milletçe birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu şu günlerde, bayramın tüm Türk halkına açılan bir kapı olması dileğinde bulundu.

Başkan Ali Şükrü aydın, mesajında şunları kaydetti:

"Bayramlar, insanlarımız arasında yardımlaşma, dayanışma, sevinç, coşku ve barış duygularının yoğun bir biçimde yaşandığı müstesna günlerdir. Bu anlamda idrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramının çok önemli bir yeri vardır. Ülkemizde ve özellikle ilimizde dolu dolu yaşanan mübarek Ramazanı geride bırakarak, evrensel değerlerle yerel değerlerin buluştuğu bir bayrama daha ulaşmış bulunmaktayız. Özelde İslam alemine genelde ise bütün dünyaya kardeşlik ve dostluk mesajı veren bu günleri ilçemizde de uygun yaşamak, yaşatmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu vesile ile Çaykara’lı hemşerilerimin  mübarek ramazan bayramını tebrik ediyorum. "

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara Bayramda Yürek

İlginizi Çekebilir