Çaykara Belediyesi Fotoğraf Yarışması Göz Kamaştırdı

Çaykara Belediyesi Fotoğraf  Yarışması Göz Kamaştırdı

Türkiye FTSF (Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu) tarafından düzenlenen ve Çaykara Belediyesi tarafından Organize edilen Çaykara Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçları belli oldu.

Türkiye Genelinde gerçekleştirilen yarışma kapsamında Ülke genelinde bir çok profesyonel Fotoğraf Sanatçısı tarafından çekilen toplam 627 fotoğraf yarışmada dereceye girebilmek için yarıştı.Yarışmaya Türkiye Genelinden 127 Erkek,59 bayan olmak üzere toplam 186 Fotoğraf sanatçısı 627 adet fotoğraf ile katıldılar.

17 Haziran 2021 Perşembe Günü Uzungöl Royal Otel’de toplanan Organizasyon Jürisi  Çaykara da çekilen en iyi fotoğrafları belirlemek için bir araya geldi.Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un Başkanlığında bir araya gelen organizasyon komitesinde Jüri Üyelikleri  fotoğraf sanatçıları Ali Kahveci,Metin Öztürk,Şenol Erdener,Ata Yakup Kaptan ve Metin İnan tarafından yapıldı.

Çaykara Belediyesi tarafından Organizasyonu gerçekleştirilen 1. Ulusal Fotoğraf Yarışmasının Sekreterya işlemleri Çaykara Belediyesi Görevlisi Berat Tosun tarafından gerçekleştirilirken TFSF Temsilcisi Erdoğan Öğretmen tarafından yönetildi.Çaykara Belediyesi tarafından Yarışmanın Amacı Türkiye’nin en önemli turizm yerlerinden Uzungöl ü içinde barındıran Çaykara’nın tarihi Doğal Güzellikleri kultürü yaylaları ile yaşam alanlarını belirleneceği fotoğraflar belirlemek olarak hedef alındı.

Yarışma Uzungöl İnan Kardeşler Otel,Uzungöl Şerah Otel ve Uzungöl Birlik A.Ş.’nin sponsorluğunda gerçekleştirildi. Jüri Üyeleri tarafından Gerçekleştirilen Değerlendirme sonucunda 7 eser ödüle layık görülürken 40 eser ise sergilenmeye değer ödülü ile ödüllendirildi.Yarışmada dereceye giren Yarışmacılara verilen ödüller şu şekilde.

 

Birincilik Ödülü

4000 TL

 

İkincilik Ödülü

3500 TL

 

Üçüncülük Ödülü

3000 TL

 

Mansiyon

1000 TL

 

Özel Ödül

1000 TL

Çaykara Belediyesi Özel Ödülü

Özel Ödül(2 adet)

1000 TL

Uzungöl Şerah Otel Özel Ödülü

Özel Ödül(2 adet)

1000 TL

Uzungöl İnan Kardeşler Otel Özel Ödülü

Özel Ödül(2 adet)

1000 TL

Uzungöl Birlik A.Ş Özel Ödülü

Sergileme(40 adet)

300 TL

 

Yarışmada dereceye giren eserler ve fotoğraf öyküleri şu şekilde;

Yarışma Birinciliğini Yarışmada Birincilik Ödülü Gümüşhane’den Yarışmaya katılan Mustafa Zengin Kaşıkçı isimli fotoğrafı ile kazandı.Bölge insanının ahşaptan odun kaşık yapımını konu alan ve Çaykara Kültürünün temel yapı taşı olan ahşap kaşık fotoğrafı yarışmada zirvede yer aldı

Yarışmada ikincilik ödülü Gümüşhane Bölgesinden Uğur Bulut tarafından İlçemizde çekilen ve Çaykara yemek  Kültürünün temel yapı taşı olan lahananın yöre kadını tarafından doğranıp yemek haline getirilmesini konu alan fotoğraf göz kamaştırdı.

Yarışmada Üçüncülük Ödülü Trabzon’lu Fotoğraf Sanatçısı Refik Demir tarafından objektiflere takılan Kamp isimli fotoğrafı kazandı.Yedigöller’de kış mevsiminde her tarafın kar ile kaplı olduğu bir ortamda çadır kuran bir ailenin görüntüsünün yer aldığı foytoğraf büyük bir ilgi gördü. Yarışmada Mansiyon ödülü Trabzon’lu Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Aysündü tarafından objektiflere takılan Çaykara’da zaman isimli fotoğraf kazandı.

Yarışmada Özel Ödül Kapsamında Uzungöl İnan Kardeşler Otel Özel Ödülünün birincisi Ali Kemal Yanık tarafından çekilen Dursun Ali İnan Müzesi isimli fotoğraf alırken İnan Kardeşler Otel’in diğer ödülü ise Ali Mermertaş tarafından çekilen müzede görüntü isimli fotoğraf kazandı.

Özel Ödül kapsamında Uzungöl Şerah Otel Özel Ödülünün birincisi Zahide Bulut tarafından çekilen Trabzon’da Bulut isimli fotoğraf alırken diğer ödül ise Mehmet Beşir Ersan tarafından Uzungöl’de gece fotoğrafının yer aldığı rengarenk isimli fotoğraf kazandı. Yarışmada Çaykara Belediyesi Özel Ödülü Faysal Kamber tarafından çekilen Çaykara’da Nostalji isimli fotoğraf kazandı. Yarışmada Uzungöl Birlik AŞ Özel ödülünün birincisi fotoğraf sanatçısı Murat Yanık tarafından objektiflere yansıtılan Uzungöl Geceleri isimli fotoğraf olurken diğer ödül ise Yüksel Yavuz tarafından objektiflere takılan yayla fotoğrafı oldu.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK

Yarışmada dereceye giren Fotoğraf Sanatçıları için Ödül Töreni düzenlenecek.Çaykara Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Ödül Töreni önümüzdeki günlerde olacak.



İlginizi Çekebilir