Çaykara Belediyesi İle Türk Telekom Arasında Fiber İnternet Mutabakatı

Çaykara Belediyesi İle Türk Telekom Arasında Fiber İnternet Mutabakatı

Çaykara İlçe Merkezinde ve Mahallelerinde vatandaşların Fiber İnternet dönüşümü ve internetten daha etkin faydalanabilmesi için Çaykara Belediyesi ile Türk Telekom arasında mutabakat sağlandı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Türk Telekom Bölge Müdürü Burhanettin Ayan   arasında varılan mutabakat çerçevesinde Çaykara İlçe Merkezinde ve mahallelerinde Fiber İnternet Altyapı çalışmalarına hız verildi. Çaykara Belediyesi ile Türk Telekom arasında varılan mutabakat çerçevesinde Çaykara İlçesinin tüm mahallelerinde internetin daha hızlı çekmesi ve fiber internetten tüm vatandaşların faydalanabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarına hız verildi.

Türk Telekom tarafından Fiber İnternete dönüşüm çalışmalarında Çaykara Merkez’de dönüşüm çalışması tamamlandı.2021 Yılının sonuna kadar ise Taşkıran Mahallesinde de altyapı çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.2021 Yılı başında Çaykara İlçesinde Fiber İnternete dönüşüm oranı %57 iken 2021 yılı sonu itibarı ile bu oranın %80’lerin üzerine çıkması hedefleniyor.

BAŞKAN TOK-ÇAYKARA İNSANI TEKNOLOJİYİ ETKİN OLARAK KULLANACAK

Türk Telekom ile gerçekleştirmiş oldukları mutabakat çerçevesinde Çaykara İlçe Merkezinde ve Mahallelerde Fiber İnternete dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erxdoğan’ın talimatları doğrultusunda 2023 yılında Çaykara İlçesi ve Mahallelerinde tüm vatandaşlarımızın Fiber İnternetten etkin olarak faydalanacaklarını ifade etti.

Başkan Tok’un açıklamaları şu şekilde;

Türk Telekom ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda mutabakata varılarak, Fiber Kent projesi kapsamında, İlçemiz genelinde daha hızlı internet erişimi amacı ile fiber sisteme dönüşüm çalışmalarına başlanmış olup, Çaykara ilçe merkezinin fiber dönüşümünü (%100)tamamlandı.  Yıl sonuna kadar Taşkıran da tamamlayıp ilçe genelinde yıl başında %57 olan fiberleşme oranımızı %80 lere çıkaracağız.
 2023 yılına kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği hedef doğrultusunda ilçemiz geneli %100 fiberleşmeyi sağlayacağız inşallah. Desteklerinden dolayı Türk Telekom Bölge Müdürü Sn. Burhanettin  Ayan'a şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim.

FİBER İNTERNET NEDİR?NASIL ÇALIŞIR?

Genellikle fiber internet veya kısaca "fiber" olarak adlandırılan fiber optik internet, düşük gecikme süresiyle saniyede 940 Megabit (Mbps) hıza ulaşabilen geniş bantlı bir bağlantıdır. Fiber internet, verilerin dünya çapında aktarılma yöntemindeki en son değişikliktir. Kablodan ve çevirmeli ağdan çok daha hızlıdır ve büyük miktarlarda veriyi tek bir hatta taşıyabilir. Genellikle birden çok terabit veri aktarımına oldukça kolay bir şekilde ulaşır. Fiber internet ile birden çok kullanıcı aynı anda birden fazla cihazla internete kolay bir şekilde bağlanabilir.

Fiber optik internet, bilgilerin elektrik yerine ışık şeklinde iletilmesine izin veren karmaşık bir teknolojidir. Daha uzak mesafelerde yüksek hızlı veri sağlamak için bir fiber optik kablo ağı kullanır. Fiber optik kablolar, veri iletmek için küçük cam fiberler kullanır. Işık, bir bakır telden geçen elektrik gibi hareket eder (veriler, kablolardan tam anlamıyla ışık hızında ilerler), ancak avantajı, fiber kabloların aynı anda birden fazla sinyali taşıyabilmesidir. Bu, daha hızlı indirme hızları ve internete daha güvenilir bir bağlantı elde etme olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir.

FİBERİNTERNETİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Fibernetin özelliklerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  1. Fiber optik internet hızı 1 Gbps'dir. Bu, çoğumuzun bildiği 50 - 100 Mbps kablodan 10 ila 20 kat daha hızlıdır.
  2. Fiber optikler, daha yüksek hızlarda daha fazla kullanıcıyı ve daha fazla veriyi işleyebilir.
  3. Fiber optik internet hızı, aşırı yüklenmeye daha az duyarlı olduğu için yavaşlamaz.
  4. Fiber optik internet sağlayıcıları daha az sinyal kaybına ve 10 kat daha fazla bant genişliğine sahip olduğundan; birden fazla cihaza bağlandığınızda hızınızın düşmez.


İlginizi Çekebilir