Çaykara Belediyesi Kent Balkonu İhaleye Çıkıyor

Çaykara Belediyesi Kent Balkonu İhaleye Çıkıyor

Çaykara Belediyesi tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kiralaması yapılan Çaykara B Tipi Mesire Yeri 15 Ekim 2020 tarihinde Çaykara Belediyesi tarafından ihale ediliyor.

ÇAYKARA BELEDİYESİ AÇIKLAMASI

Yapımı Planlanan Kent Balkonu İhalesi ile ilgili Çaykara Belediyesi tarafından gerçekleştirilen açıklama şu şekilde:

İHALE 15 EKİM 2020 SAAT 14.30’DA

ÇAYKARA İLÇESİ B TİPİ MESİRE YERİ TİCARİ TESİSLERİNİN YAPIMI VE 20 YIL SÜREYLE İŞLETİLMESİ İşi ihalesi 15/10/2020 tarihinde saat 14.30’da 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun hükümleri doğrultusunda yapılacaktır.İhale ile ilgili detaylı bilgi ve doküman Çaykara Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden temin edilebilir.

Çaykara İlçesinde Turizme yönelik alternatif alanlar oluşturmak ve İlçemizin keşfedilmemiş güzelliklerini ön plana çıkarmak amacı ile Yapılacak olan proje; İlçemizde sürdürülebilir, geliştirilebilir bir proje alanı oluşturularak Uzungöl ve Sultanmurat Yaylasından sonra yeni bir turistlik alan oluşturulması amaçlanmaktadır.

Bu proje kapsamında İlçemize özgü mimari uygulaması ile ilçemizin manzarasına hakim bir noktada doğa ile iç içe bir sosyal alan oluşturulması planlanmaktadır

KENT BALKONU NEREDE YAPILACAK

Yapılması planlanan Kent Balkonu Çaykara İlçesinin girişinde Çaykara Köprüsünün hemen üstünde,Osmar Marketin tam karşısında ve yapımı devam eden Tünelin hemen üst kısmında yer alıyor.

NEDEN KENT BALKONU

Çaykara İlçesinde her geçen yıl gelişmekte olan turizme yeni bir merkez kazandırılarak, doğa ile baş başa, huzurlu bir ortamda boğaza hakim bir manzara ile Çaykara İlçesini ziyaret eden yerli yabancı turistlerin daha sakin daha rahat zaman geçirmeleri amaçlanmaktadır.

 Projenin başarıya ulaşması için yapılacak planlamada yöresel mimari, ticari ve turizm açısından gereklilikler, Manzarayı öne çıkaracak seyir terası, macera parkı, piknik alanları gibi doğa ile iç içe sosyal alanlar oluşturularak huzurla zaman geçirilecek bir alan oluşturulması planlanmaktadır.

ÇAYKARA’NIN KENT BALKONUNA İHTİYACI VAR

2015 yılı Çaykara kaymakamlığından alınan turizm verilerine göre; Çaykaraya bağlı Uzungöl turizm bölgesini 1.500.000’ in üstünde kişi ziyaret etmiştir. Her yıl gözlendiği üzere Uzungöl yolu kenarlarında, Uzungöl’de gelişi güzel alanlarda piknik yapılmaktadır. Yapılması amaçlanan proje alanı Uzungöl yolu üzerinde yer almakta olup Çaykara İlçesinin ihtiyacı olan mesire alanı ihtiyacını karşılayacaktır.   Yapılacak bu proje ile yaz aylarında günlük ortalama 2.000 – 3.000 kişiye cevap verebilecek bir kapasitede olması Alanda düşünülen yeni turizm destinasyonunun ilk belirleyici şartıdır.

PLANLANAN YAPI VE TESİSLERDE HANGİ BÖLÜMLER OLACAK

Planlanan yapı ve tesislerde Kır Lokantası,Kamelya,Mangal Kulesi,Kent Balkonu,Çocuk Oyun Alanı,Mescit Wc,Seyir Terası gibi bölümler yer alacak

KIR LOKANTASI

Alanda 1 Adet 250,00 m2 taban alanına sahip Kır Lokantası planlanmıştır. Taban hariç Betonarme kullanılmayacak olup zemin hariç tek katlı Hmax:8,00 m  olarak planlanacaktır.

KAMELYA

Ziyaretçilerin piknik ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 12,00 m2 taban alanına sahip taban hariç betonarmenin kullanılmayacağı ahşap masa ve oturma birimlerinde oluşan 8 Adet kamelya yapılması planlanmıştır.

MANGAL KULESİ

Ziyaretçilerin piknik ihtiyaçlarını karşılama noktasında ihtiyaç duyulacak olan, içerisinde 8 adet mangal ünitesi bulunan 35,00 m2 alanlı mangal kulesi yapılması planlanmıştır.

KENT BALKONU

Ziyaretçilerin manzaraya hakim bir noktada doğayı seyretmek üzere zaman geçirebileceği 120,00 m2 alanlı Çelik konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama olarak öngörülen 1 Adet Kent balkonu yapılması planlanmıştır.

ÇOCUK OYUN ALANI

Alanda yaklaşık 120,00 m2 alanlı içeriğinde salıncak kaydırak Çim-Kum Tepesi Döner Platform, Zıp zıp, Ahşap Tahterevalli gibi birimlerin bulunduğu Oyun  çocuk oyun alanı  yapılması planlanmıştır.

MESCİT WC

Alanda 100,00 m2 taban alanına sahip mescit ve wc yapılması planlanmıştır. Taban hariç Betonarme kullanılmayacağı, sızdırmazlık tedbirlerinin uygulanacağı Hmax:3,50m olacağı 1 Adet Mescit ve WC yapılması planlanmaktadır. 

SEYİR TERASI

Alanda 3 adet 15,00 m2 alanlı taşıyıcı sistemi çelik konstrüksiyon olan ahşap seyir terası yapılması planlanmaktadır.



İlginizi Çekebilir