Çaykara Belediyesi,Çalışmalarını Tanıttı

Çaykara Belediyesi,Çalışmalarını Tanıttı

Çaykara Belediyesi tarafından 2014-2024 Döneminde Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen Proje ve çalışmalar vatandaşlar ile paylaşıldı.

Çaykara Belediyesi tarafından 2014-2024 Döneminde Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen Proje ve çalışmalar vatandaşlar ile paylaşıldı.

Çaykara Belediyesi sosyal medya hesapları aracılığı ile gerçekleştirilen paylaşımda hazırlanan video gösterimi ile Çaykara Belediyesi tarafından 10 sene boyunca Çaykara İlçesine kazandırılan hizmetlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

1-KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2020 yılı içerisinde ihale edilerek yapım çalışmalarına başlandı. Bu projenin 1. Etabı kapsamında 18.800,00 m2 inşaat alanına sahip konut ve dükkan, 3.325,00 m2 inşaat alanına sahip Terminal, Konferans Salonu, Düğün Salonu ve Otopark olmak üzere toplamda 22.125,00 m2 inşaat alanına sahip 1. Etap projemizi Çaykara İlçesine kazandırıldı.

 Yine bu proje kapsamında kapalı otopark haricinde halkımızın yararlanacağı 5 ayrı açık alanda toplamda 110 araçlık otopark alanı oluşturuldu. Kentsel Dönüşümün 2. Etabını ilçemizde iki ayrı alanda yapmayı amaçlanıyor.Hak sahipleri ile görüşme aşamalarına gelindi. 

                Kentsel Dönüşüm 2. Etabı için yaklaşık 7.000,00 m2 alanda çalışmalar devam ediyor.

Toplam Konut Sayısı: 85        -    Toplam Dükkân Sayısı: 45     Proje Alanı : 7.990,00 m2

2-BİSİKLET YOLU PROJESİ

İlçe merkezine yakın bir alanda, Şahinkaya Mahallesi Hurmalık Mevkiinde, yürüyüş, bisiklet ve araç yolu çalışmaları 1. Etapta yaklaşık 750,00 m’lik kısımda tamamlandı.İlerleyen etaplarda daha uzun bir parkur ilçemize kazandırılarak bu kapsamda bisiklet yolu güzergahında piknik alanları spor alanlarının da projeye dahil edilmesi ile Vatandaşlarımızın tatillerde boş zamanlarında aileleri ile zaman geçireceği, spor yapacağı alanlar oluşturmayı amaçlanıyor. Bu proje ile birlikte aynı zamanda bu alandaki Mahalle arası yolların da iyileştirme çalışmaları yapılmaya devam ediliyor.

3-ÇAYKARA CEPHE YENİLEME ÇALIŞMALARI

Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank  ve Berat Albayrak’ın destekleri ile,Çaykara İlçesindeki  Kötü görünümlü yapıların cephe iyileştirmesi ve yöresel mimariye dönüş çalışmaları kapsamında 1. , 2. Ve 3. Etapta olmak üzere toplamda 21.500 m2 cephe yenileme çalışmasını tamamlandı. 4. Etap için projelendirme çalışmalarımızı tamamlandı. Projenin genel amacı İlçemiz genelinde İlçe kimliğimizi olumsuz etkileyen yapıların yöresel mimariye uygun biçimde cephe yenileme çalışmalarını tamamlamak.

4-ÇAYKARA İLÇE STADI PROJESİ

İlçemizde mevcut durumda bulunan, İlçe stadının tel çitlerinin tamamını yenilendi. Stadın aydınlatması, soyunma odaları yoktu. Yine aydınlatma, Soyunma odaları ve 300 kişilik tribünü tamamlanarak Çaykara İlçesine kazandırıldı.

5-EĞİTİM ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun destekleri ile Çaykara İlçesine 24 derslikli tam teşekküllü Ortaokul binası tamamlandı. 

Mevcut okullarımızın 2 tanesine ek hizmet binalarını geçtiğimiz yıllarda tamamlayarak hizmete sunuldu. Çaykara Belediyesine  ait 120 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu öğrencilerimize  hizmet vermektedir. 

İlçe Merkezinde bulunan 2 bloktan oluşan İmam hatip Lisesi binasını, erkek öğrenci yurdu binası, Öğretmenevi Binası ve Uzungöl Mahallemizde bulunan Ortaokul binamızın cephe yenileme çalışmaları Çaykara Belediyesi tarafından  tamamlanmıştır.

6-2 ADET MEZBAHA 

Çaykara İlçesine  bağlı Sultanmurat Yaylası her yıl yüz binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu doğrultuda burada bulunan et lokantaları ortalama günlük 15 – 20 küçükbaş hayvan kesimi yapmaktadır. Bu kesimlerde bugüne kadar gelişi güzel yapılmaktaydı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın destekleri ile bu kesimleri veteriner kontrolünde daha hijyenik ve daha sistemli biçimde yapılması için Sultanmurat yaylasında  günlük 50 büyükbaş hayvan kesim kapasiteli 1 adet mezbaha yapıldı. Bununla birlikte aynı Mezbahadan 1 tane de diğer Mahallelerimizin rahat ulaşım sağlayacağı bir bölgede yaparak 2. Bir mezbahayı da İlçemize kazandırıldı.

7-MAHALLE YOLLARI ÇALIŞMALARI

İlçemiz, Trabzon İlinin en geniş yol ağına sahip 2. İlçesi konumunda olup 32 Mahalleye, bu Mahallelerimize bağlı mezralara ve 38 yaylaya hizmet vermektedir. 2014 yılından bu yana toplamda 108.000,00 m3 Sanat yapısı (İstinat Duvarı – Kutu Menfez) 97.000,00m3’ün üzerinde yol betonlaması, 103.000,00 Ton Asfalt, 28.000,00m2 kilitli taş ve doğal granit küptaş ve bazalt taş kaplama çalışmaları tamamlanmıştır. 

Bunların yanı sıra yaklaşık 107,00 Km yeni ulaşım yolu 210,00 Km mevcut ulaşım yolu genişleme çalışmaları ve 5.400,00 metre korkuluk yapılmıştır.

8-UZUNGÖL TELEFERİK VE KAYAK TESİSLERİ

Çaykara Belediyesi tarafından  en büyük ve en önem verdiğimiz projelerden biri de Uzungöl’ün kış turizmine açılmasıdır. Bu kapsamda öncelikle Uzungöl’ün merkezinden Garaster Yaylası güzergâhında yapılacak olan ve yaklaşık 2,5 Km hat uzunluğu olan Teleferik projesinin yapım ve işletme ihalesi tamamlandı. Şu an geldiğimiz noktada İmar planı çalışmalarında sona gelinen teleferik projemizin devamı niteliğinde olan kayak tesislerinin projelendirme çalışmaları devam etmektedir.

9-KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Çaykara İlçesinin en büyük ihtiyaçlarından biri de Sanayi Sitesidir.Çaykara Belediyesinin  de destekleri ile yapımına başlanan Küçük sanayi sitesi 5.250,00 m2 alanda planlanmış ve yapım çalışmalarının sonuna gelinmiştir. 

Proje kapsamında 47 dükkân yapılarak İlçemizin ihtiyacı olan tüm küçük sanayi tipi dükkân ihtiyacı karşılanmış olacaktır.

10-UZUNGÖL AYDINLATMA VE REKREASYON ALANLARI

Çaykara Belediyesi tarafından  2014 yılından bu yana 1 Rekreasyon alanı ( 10.080 m2 Alan üzerinde) 2 farklı bölgede park ve peyzaj alanı (Toplamda 8.870,00 m2 Alan üzerinde) projemizi tamamlandı.Bunların dışında 3.770,00 m uzunluğunda yürüyüş yolu güzergahında dekoratif aydınlatma direği çalışmalarını tamamlandı. 18.000,00 m2  alana sahip sosyal donatı alanlarının aydınlatma direklerini yeniledik. Uzungöl Merkez Camii ve göl içerisinde bulunan adanın aydınlatma çalışmalarını tamamlandı. Milli Parklar Tarafından Uzungöl Manzarasına hakim bir noktada Seyir Terası çalışmaları tamamlanarak turistlerin yoğun ilgisini kazanan eşsiz manzaralı bir seyir terasını da İlçemize kazandırıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından  da 2020 yılında yapım çalışması tamamlanan Uzungöl Çevre Rehabilitasyon projesi 1. Ve 2. Etabı tamamlandı. Uzungöl Millet Bahçesinin ihalesi yapıldı Saha Çalışmaları devam etmektedir.

11-TURİZİM AMAÇLI YOL REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARI

İlçe Halkının en önemli gelir kaynaklarının başında şüphesiz Turizm yer almaktadır. Bu kapsamda Çaykara Belediyesi  olarak İlçeye daha fazla turist nasıl çekeriz ve bu turistlerin memnuniyet seviyesini daha yukarı nasıl taşırız? Belediye olarak İlçenin  en ücra köşesinde de olsa turistik değeri olan her bölgenin öncelikle alt yapı ve ulaşım sorunlarını giderme yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Demirkapı ve Arpaözü Mahallelerimizde 2014 yılından bu yana toplamda 46.500,00 m2 doğal  küptaş kaplama çalışmalarını tamamlandı. Yine bu kapsamda 2,80 Km’lik kısımda yol genişleme ve doğaya uygun sanat yapıları çalışmalarını tamamlayarak bu Mahallelerimize ulaşımı çile olmaktan çıkarıldı.

12-ÇAYKARA GENÇLİK MERKEZİ

İlçe Merkezine yakın bir alanda 4.230 m2’lik alana sahip parselde 1.812,00 m2 inşaat alanına sahip yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi açılışa hazır hale geldi. 

Yine gençlerimize yönelik içerisinde halı saha, tenis kortu, basketbol sahası ve bunlara yönelik sosyal tesisi barındıran büyük spor kompleksi projesi  için yer arayışları devam etmektedir.

13-VADİ ÇAYKARA 

İlçe Merkezine yakın bir alanda 3.200 m2’lik alanda Çaykara Belediyesi tarafından  uzun zamandır projelendirme çalışmalarını yapılan  Vadi Çaykara için bugüne kadar 4 ayrı proje çalışması yapıldı. Arnavutköy Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi  ile ortaklaşa yaptığımız bu proje 2023 yılı içerisinde tamamlanıp hizmete açılmıştır.

14-KENT BALKONU

Çaykara Belediyesi tarafından geliştirilen, Tarım ve Orman Bakanlığından “ Mesire Yeri” olarak kiralaması yapılan Kent Balkonu Proje alanının ihalesi yapıldı. Altyapı çalışmalarına başlandı. 2024 yılı sonuna kadar projenin temel birimleri büyük ölçüde tamamlanarak 2025 yılı içerisinde proje halkımızın ve İlçemizi ziyaret eden yerli, yabancı turistlerin hizmetine açılacaktır.

15-ARAÇ VE MAKİNE PARKI

2014 Yılından bu yana araç parkımızı 3 katı kapasiteye çıkartarak İlçemizin her noktasına kendi araç ve makine parkımızla müdahale gücümüzü yeterli düzeye çıkarıldı.

16-KONFERANS, DÜĞÜN SALONU, TERMİNAL VE OTOPARK 

İlçemizde devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yine İlçemizde önemli ihtiyaçlardan biri olan düğün salonu konusunda toplamda 840,0 m2’nin üzerinde alana sahip düğün salonu İlçemize kazandırıldı. Aynı yapı içerisinde Terminal alanı ve bunlara bağlı dükkanlar, Mescit Kapalı Otopark gibi alanları da çözüme kavuşturuldu. 

İlerleyen haftalarda içerisinde çocuklara ve ilçe halkına yönelik etkinlikler yapmayı planlanan konferans salonunun  tüm eksiklerini tamamlanarak hizmete hazır durumdadır.

2014-2024 Döneminde Çaykara Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar şu şekilde;

-Kentsel Dönüşüm 1. Etap

-Gençlik Merkezi 

-İmam Hatip Ortaokulu Yeni Hizmet Binası

-1. Etap TOKİ 

-Vadi Çaykara 

-Uzungöl Aydınlatma Projesi

- Uzungöl Park ve Rekreasyon Alanları

- 2 Adet Mezbaha Binası 

- Hanımeli Terası

- Bisiklet Yolu 1. Etap

- Küçük Sanayi Sitesi

- Taşkın Risklerine Karşı Sel Tırmığı

- Uzungöl Göl Temizliği

- Turizm Amaçlı Yol Rehabilitasyon Çalışmaları (1-2 ve 3. Etap)

- Cephe Yenileme Çalışmaları (1-2-3 ve 4. Etap)

- Konferans Salonu - Düğün Salonu ve Terminal Ofisleri

- İlçe Merkezi Aydınlatma Projesi (1. Etap)

- Uzungöl Seyir Terası

- 103.500,00 Ton Yol Asfalt Kaplama Çalışması

- 91.000,00 m³ Yol Beton Kaplama Çalışması

- 96.000,00 m³ Sanat Yapıları Çalışması

- 128,30 Km Yeni Ulaşım Yolu 

- İlçe Geneli Yol İyileştirme, Sanat Yapıları ve Ulaşım Güvenliği Çalışmaları

- Karaçam Yeni Okul Binası

- Karaçam ve Uzuntarla Dere Islah Çalışmaları

-Çaykara Kent Balkonu Mesire Yeri

-Karaçam Yeni Okul Binası

- Uzungöl Teleferik



İlginizi Çekebilir