Çaykara Çalışmaya Kitap İle Başladı

Çaykara Çalışmaya Kitap İle Başladı

27-28  Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen Üniversite Sınavlarının ardından Çaykara İlçesinde 2021 Yılı Üniversite Sınavlarına hazırlık çalışmalarına ara vermeden başlandı.

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2020 Üniversite Sınavlarından da çok iyi bir derece bekleyen Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ÖSYM sınavlarının sona ermesi ile birlikte hiç ara vermeden  2021 Yılı Üniversite hazırlıklarına başladılar.

TÜM VELİLERE SMS GÖNDERİLDİ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 12. Sınıfa geçen tüm öğrenci velilerine birer mesaj gönderilerek öğrenci velilerinin öğrencilerinin durumlarını görüşmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelmeleri istendi.

Yaklaşık 2 haftalık süreçte 12. Sınıfta öğrencisi bulunan veliler öğrencileri ile Çaykara İlçesine gelerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile görüşüyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali öğrenciler ile  Üniversite sınavlarına hazırlanma ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşırken  aynı zamanda bir senelik zaman dilimi içerisinde nasıl bir çalışma sistemi uygulamaları ile ilgili de genç beyinlere ipuçları veriyor.

DYK’LAR 20 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

MEB tarafından Öğrencilerin Merkezi  Sınavlarına hazırlanmaları amacı ile açmış olduğu DYK(Destekleme ve Yetiştirme Kursları) 20 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile başlıyor.

Çaykara İlçesinde bulunan Tüm Ortaokul ve Liselerde DYK kursları açılacak ve Öğretmenlerin rehberliğinde Merkezi Sistem sınavlarına hazırlanacak

Öğrenciler bu tarihe kadar kitap okuduktan sonra 20 Temmuz tarihi itibarı ile Öğretmenleri rehberliğinde Üniversite yolculuğuna çıkacak

HER ÖĞRENCİYE 10 KİTAP

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çaykara 100. Yıl Halk Kütüphenesi işbirliği ile 12.Sınıfa geçen her öğrenciye yaz tatili boyunca 10’ar adet kitap dağıtımı gerçekleştirilecek.

Kitaplar Çaykara 100. Yıl Halk Kütüphenesinden Ödünç olarak alınacak ve yeniden Kütüpheneye iade edilecek.

Yaz tatili boyunca onar kitap okuyacak olan öğrencilerin Okulların başlayacağı tarih olarak belirlenen  2020 Yılı 31 Ağustos tarihi itibarı ile yaklaşık olarak 3000’er sayfa kitap okumaları hedefleniyor.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-ÇAYKARA OLARAK OKUYORUZ

Çaykara İlçesinin  Eğitim Öğretim alanında lider ve farklı bir İlçe olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem  Çaykara İlçesinde Eğitim çalışmalarının bir ekip halinde planlandığını ve yürütüldüğünü,Çaykara Kaymakamlığı Çaykara Belediyesi ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak planlamaları ile 2020 ÖSYM Sınavlarının tamamlanmasının ardından 2021 Yılı Üniversite sınav hazırlıklarının zaman geçmeden hızlı bir şekilde başladığını ifade etti.

Çaykara İlçesi olarak Geçmiş senelerde olduğu gibi düşünmek,anlamlandırmak ve karanlıktan aydınlığa çıkmak için öğrencilerimizi kitap okumaya yönlendirdiklerini ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem okuyarak var olmak,duygu ve düşünce dünyamızı kitap ile beslemek amacı ile yeni nesilin öncüleri kıymetli öğrencilerimizi kitap ile buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını,Çaykara İlçesi olarak başlatmış olduğumuz bu anlamlı ve güzel projenin Şirin İlçemiz Çaykara’ya hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu

BAŞKAN TOK-TÜM İMKANLARIMIZ İLE ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Çaykara İlçesinin geçmiş senelerde olduğu gibi bundan sonra da bir Eğitim İlçesi olmaya devam edeceğini ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara Belediyesi olarak bundan önceki senelerde olduğu gibi bundan sonraki senelerde de öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinin fiziki yapı olarak çok çetin bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok bu çetin coğrafyada mahallelerde bulunan kız çocuklarının okumaları amacı ile Çaykara Belediyesi olarak açmış oldukları Kız Öğrenci Yurdunu öğrencilerimizin hizmetine sunduklarını bu yurdumuzun geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında da kız öğrencilerimizin hizmetinde olacağını sözlerine ekledi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Çalışmaya Kitap Başladı

İlginizi Çekebilir