Çaykara Çamlıbel Grup yolu Asfalta Kavuştu

Çaykara Çamlıbel Grup yolu Asfalta Kavuştu

Dünyanın en tehlikeli yollardan biri olarak gösterilen Köknar, Karaçam D915 Trabzon-Bayburt yoluna birleşen Ataköy ve Çamlıbel mahallelerinden geçen yeni grup yolu tamamlanarak hizmete açıldı.

Çaykara-Köknar-Karaçam Bayburt alternatif yol çalışmaları yapıldıktan sonra neredeyse atıl duruma düşen Ataköy Çamlıbel yolu Mahallelerde yaşayanlar için büyük sıkıntı yaşatıyordu.

EN BÜYÜK HAYALİM GERÇEK OLDU

Yeni alternatif grup yolunun yapılması için büyük uğraş veren Çamlıbel Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç, yaptığı açıklamada, Çaykaranın asırlık devlet yolu diğer bir deyişle Rus yolu diye adlandırılan zor coğrafyada dar yolları olan Çaykara Ataköy Çamlıbel Köknar Karaçam hatta Bayburt’u bağlayan eski devlet yolu.

Alternatif yol projesi ile atıl duruma geçen ve Çamlıbel ile Ataköy ün ulaşımını birbirine bağlanmasında sıkıntıya sokan yoldu. Yaklaşık 4 yıl önce kazma vurulan yolun büyük uğraş ve emeklerin neticesinde şimdiki büyükşehir belediye başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun talimat ve destekleri ile son halini almıştır. Yaklaşık olarak 2 km ilk kısım asfalt dökülerek grup yolunun tamamı asfalt kaplama yapılmıştır. Muhtar olduğum günden beri yapılması için hayalini kurduğum bu grup yolunun tamamlanmış olması mahallemize çok büyük rahatlık sağlayacaktır.  Bu yol Çaykara’dan soğanlı geçidine giden Trabzon’u Bayburt’a bağlayan üzerinde dönemin vazgeçilmez eserleri olan yol hanları tarihi hanlar bulunan eski tarihi bir kültür birikimidir. Eski anıların yaşatılması için bundan sonra elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız,”dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Çamlıbel Asfalta Kavuştu

İlginizi Çekebilir