Çaykara Çanakkale Şehitlerini Andı

Çaykara Çanakkale Şehitlerini Andı

Millet olarak tarihteki kahramanlık destanımızın en önemlilerinden bir tanesi olan 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 106. yıl dönümü Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Çanakkale Şehitleri ile ilgili ilk etkinlik sabah saatlerinde gerçekleşti.Çaykara İlçesinin Sosyal etkinlikler anlamındaki örnek ismi İş Adamı Ali Zeyrek yönetiminde bir etkinlik gerçekleştirildi.Etkinlik kapsamında sabah namazı Çaykara Merkez Camiinde kılındıktan sonra Soğanlı Mahallesinde bulunan Şehit Ahmet Çamur’un mezarı ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar yapıldı.

Etkinliğe Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk da katıldı.

Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen ilk törende Çelenk Sunma Programı ve anma programı gerçekleştirildi.

Çelenk Sunma ve Anma Programına Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili J.Astsb Bşçvş Recai İnan,İlçe Emniyet Amiri Komiser Yunus Emre Nergiz,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,CHP Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı ve Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu,Muhtarlar,Kurum ve Daire Amirleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Programda Günün Anlam ve önemini belirten konuşma Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığında Görevli Jandarma Astsubay Fatma Aksoy tarafından gerçekleştirildi.

Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir tarafından Çanakkale’de yaşana anılar dile getirilirken öğrenciler tarafından da şiirler okundu

Uzungöl’lü Genç İş Adamı Mehmet İnan tarafından Çanakkale Savaşları ile ilgili olarak bölgemizde Ali Keleş tarafından yaşanan öykü ve öykü ile ilgili kendi yazmış olduğu şiir okundu.

ŞEHİT MEZARI VE ŞEHİT AİLELERİ ZİYARETLERİ

Resmi Törenin ardından Çaykara İlçesinde bulunan Şehit Mezarları ve Şehit Aileleri ziyareti gerçekleştirildi.

Şehit Mezarları ve Şehit Aileleri ziyaretlerine Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili J.Astsb Bşçvş Recai İnan,İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Muhtarlar,Kurum ve Daire Amirleri katıldı.

Soğanlı Mahallesinde Özel Harekat Baş Komiseri   Şehit Ahmet Çamur,Ataköy Mahallesinde Şehit Jandarma Er Yıldıray Birlik,Çambaşı Mahallesinde Şehit Jandarma Astğm. Orhan sançar ve Şehit Jandarma Onbaşı Bülent Dinç,Uzungöl Çamlık Mahallesinde Şehit Mehmet Aygün ve Uzungöl Elmalı Mahallesinde bulunan Şehit İhsan Mutlu’nun  kabirleri ve aileleri ziyaret edildi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Çanakkale Şehitlerini

İlginizi Çekebilir