Çaykara Çanakkale'yi Beyaz Perdeye Taşıdı

Çaykara Çanakkale

Çaykara Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sahneledikleri tiyatro oyunu ile Çanakkale Savaşlarını Beyaz Perdeye taşıdılar.

21 Mart 2023 Salı günü Taşkıran Eğitim Kurumları Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda öğrenciler  tarafından “Son Yoklama” isimli gölge oyunu beyaz perdeye aktarılarak sahneye konuldu.

Programda sahne arkası ışıklandırılması sağlanırken öğrenciler tarafından beyaz perde arkasında gölge oyunu sahneye konuldu. Alışılagelmiş etkinliklerden farklı olarak sergilenen sahne performansı izleyicileri duygusal ve unutulmaz anlar yaşattı.

Çanakkale Savaşlarının ruhunu,insanlarımızın içinde bulundukları çetin yaşama koşullarını,cepheye giden askerlerimizin ailelerine ve sevdiklerine veda etmelerini,cephede asker kalmadığı için lise talebelerinin okullarını sınıflarını terk ederek gözleri kapalı cepheye koşmalarını ve sınıf sıralarının boş kalmasını,yokluk ve kıtlık seneleri sebebi ile askerimizin cephede yaşamış olduğu cephane ve yemek sıkıntısını,ancak tüm bu sıkıntılara rağmen kanının son damlasına kadar vatanımızı ve milletimizin bağımsızlığını savunmak adına canını feda ettiğini mükemmel bir tiyatro oyuncusu ustalığı ile sahneye koyan öğrencilerin muhteşem performansı misafirler ve katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı



İlginizi Çekebilir