Çaykara Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarını Bekliyor

Çaykara Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarını Bekliyor

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Organizasyonu ile 26-27 ve 28 Nisan 2022 tarihlerinde Çaykara İlçesinde Kitap Fuarı ve Çocuk Şenliği gerçekleştirilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftasında öğrencilerin Çocuk Bayramını daha coşkulu bir şekilde kutlamalarını sağlamak ve Öğrencilerin kitap ile buluşmalarını sağlayarak severek ve isteyerek kitap okumalarına imkan sağlamak amacı ile gerçekleştirilecek olan Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarı Trabzon Akoluk Kitapevi tarafından gerçekleştiriliyor.

Kitap Fuarının Açılışı 26 Nisan 2022 Salı Günü Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirilecek.Daha sonra Çaykara Öğretmenevi ve ASO’da üç gün boyunca öğrenciler hem kitap fuarını gezerek beğendikleri kitaplar ile buluşma imkanı yakalayacaklar,hem de üç ayrı yazar ile buluşarak yazarlar ile sohbet edebilme imkanı yakalayacaklar.

KAYMAKAM GÜZEL TÜM ÇAYKARALILARI BEKLİYORUZ
Çaykara’da örnek bir  Çocuk şenliği düzenleneceğini ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Eğitim faaliyetlerinin arttırılması ve kalitenin yükselmesi açısından öğrencilerin başarısı için eğitim sürecinin her aşamasında öğrencinin katılımının sağlanması önemlidir. Öğrencilerin ilgi, istek, beceri ve ihtiyaçlarını dikkate alacak biçimde, eğitimin her aşamasında zekâyı geliştiren bilimsel ve teknolojik faaliyetlerin teşvik edilerek öğrencilerimizin daha idealist, üretken, birikimli ve bilime ilgi duyan bireyler haline gelmesi için bu etkinliği çok önemsiyoruz. Tüm Çaykaralıların bu güzel etkinliğe katılmak ve çocuklar için unutulmaz bir gün yaşatmak adına 26,27 ve 28 Nisan  günlerinde Çaykara İlçe Stadyumuna ve Çaykara Öğretmenevine bekliyoruz ifadelerini kullandı.

YAZARLARIMIZI TANIYALIM

Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarı Organizasyonu üç gün boyunca devam edecek.Şenlikte öğrenciler ile buluşacak yazarlar şunlar;

Tuncer Altınköprü 26 Nisan

Çağrı Cebeci 27 Nisan

Yasemin Aykol 28 Nisan

TUNCEL ALTINKÖPRÜ

1946 İstanbul doğumlu olan Tuncel Altınköprü, Beyazıt Beşinci İlkokulu, İtalyan Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinden mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur.

1971 yılında Altınköprü Yayın evini kuran Tuncel Altınköprü, kendi eserlerini bu yayınevi bünyesinde yayınlamaya başlamıştır. Bugün çeşitli konularda yayınlanan kırka yakın telif eseri bulunmaktadır.

Tuncel Altınköprü'nün kimi dergilerde yayınlanan makalelerinin yanı sıra çocuk eğitimi ve edebiyat alanında çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Tuncel Altınköprü, yazarlık yaşamını halen psikoloji, eğitim ve çocuk edebiyatı alanlarında Hayat ve Çilek yayınlarında sürdürmektedir.

Psikolog ve Araştırmacı Yazar Tuncel Altınköprü’nün yayınlanmış olan kitaplarından bazıları şunlar:

-Sultanın Altınları,

-Ölümcül Takip,

-Batık,

-Uzaylılar Dünyasında,

-Kahin,

-Çin Seddinin Ötesinde,

-Kayıp Prens,

-Deniz Kurdu

-Küçük Ejder,

-Büyük Yarış,

-Kod Adın Bukalemun,

-Korku Tüneli,

-Hazinenin peşinde,

-Çalınan Tablo,

-Macera Geçidi,

-Gol Kralı Kaçırıldı.

ÇAĞRI ÇEBECİ

Ünlü şair ve yazar Dilaver Cebeci'in oğlu olan Çağrı Cebeci, yüksek öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra çeşitli dergilerde karikatürist olarak görev almıştır.

Birbirbir dergisinde İcat Taci karakteri ile çizimler yapmış olan Çağrı Cebeci, halihazırda TRT Çocuk Dergisi Sanat Yönetmeni olarak çalışmalarında devam etmektedir.

Yazarın yayınlanmış olan kitaplarından bazıları şunlar;

-İlginç Sorular,

-Sakar Bora,

-Sakar Bora,Gizli Hazine Peşinde,

-Sakar Bora,Kim Korkar Bilimden,

-Sakar Bora,Nereden Pörtledi,

-Spor Boyama,

-Ben Bu Oyunu Bozarım,

-Sakar Bora,Başka Sanat İstemnez.

YASEMİN AKYOL

1982 yılında İstanbul’un Eyüp ilçesinde doğdu. Anadolu Bahçelievler Lisesi’nden mezun olduktan sonra Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Okulu’nda üç yıl tiyatro eğitimi aldı. Ardından diksiyon-fenotik (güzel konuşma) ve Millî Eğitim Bakanlığı onaylı yaratıcı drama liderliği kurslarına devam ederek tiyatro eğitimime devam etti.
Yardımcı öğretmenlik yaptığı dönemde öğrencileri için çocuk hikâyeleri yazmaya başladı ve bu hikâyeler çeşitli dergilerde yayınlandı. Ardından “Huysuz Çoban” adlı hikâye kitabı sonrasında ise hikâyeleri seriler hâlinde yayınladı: “Çıkmaz Sokak” (10 Kitap), “Gölge Dünya” (5 Kitap). Şu sıralar “Bilinmeze Yolculuk” adlı hikâye serisinin hayalini kuruyor. En büyük hayallerinden biri, yazdığı hikâyelerini animasyon film olarak izlemek.
Hayat felsefesi: Kendi doğrularına, mantığına uymayan, kalbini ikna etmeyen hiçbir şeye inanmamak...
Hayattaki öncelikleri; Baran, Poyraz ve Aras. Annelerinin üç aslan parçası.

Yazarın yayınlanmış olan kitaplarından bazıları şunlar;

-Gölge Dünya,

-Her Şeyin Bir İlki Var.

-Afacanlar Macera Peşinde,

-Kahraman Korkuluk.



İlginizi Çekebilir