Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinden Zamanı Durduran Saat

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinden Zamanı Durduran Saat

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 10-16 Kasım Atatürk Haftası dolayısı ile hazırlamış oldukları 10 Kasım saati ilgi gördü.

10 Kasım Resmi Programı için Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesine giden Kaymakam Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve protokol üyeleri öğrenciler tarafından hazırlanan bu tarihi saati incelediler.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatih Yılmaz tarafından öğrenciler ile birlikte hazırlanan 10 Kasım saati tarihi zenginlikler ile süslenmiş.Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk yıllarından başlayarak Harp Akademisine savaş cephelerine ve daha sonrasında devrimleri ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini Çağdaş Medeniyetler seviyesine çıkaran mücadelelerin ifade edildiği görsel materyaller saati çok ilgi çekici bir hale getirdi.

Saatin en ilginç olan kısmı ise Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı saat olan 9’u beş geçe saatin durmuş olması.Öğretmen ve öğrenciler bu mesaj ile Atatürk’ün saat 9’u 5 geçe aramızdan ayrıldığını ancak Türk Gençliğine emanet etmiş olduğu Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet yaşayacağının mesajını vermiş oldular.



İlginizi Çekebilir