Çaykara Damadı Profesör Bocutoğlu Kalbine Yenik Düştü

Çaykara Damadı Profesör Bocutoğlu Kalbine Yenik Düştü

Çaykara Damadı Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu Üniversitede geçirdiği kalp krizi neticesinde hayatını kaybetti.

Trabzon'da Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Çaykara Arpaözü Mahallesi Damadı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu (73), rektörlük binasındaki odasında geçirdiği kalp krizi sonucu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Bocutoğlu 23 Mart 2022 Çarşamba günü Trabzon  İskenderpaşa camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Bahçecik Aile Mezarlığına defnedilecek. Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, sabah saatlerinde geldiği üniversitenin rektörlük binasındaki odasından uzun süre çıkmadı.

Durumdan şüphelenerek odaya giren rektörlük görevlileri, Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu'nu yerde hareketsiz halde buldu. İhbar üzerine üniversiteye gelen sağlık ekibince ilk müdahale bulunulan Bocutoğlu, ambulansla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Bocutoğlu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Bocutoğlu, görev yaptığı üniversitede düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

22 Mart 2022 sabahı  geçirdiği ani kalp krizi sonucu vefat eden Avrasya Üniversitesi öğretim üyesi ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu'nun vefatı Trabzon ilinde büyük üzüntü uyandırdı. Aynı zamanda Milletvekili Hüseyin Örs'ün eniştesi olan Bocutoğlu'nun Trabzon'da  toprağa verileceği öğrenildi. Öte yandan Milletvekili Hüseyin Örs'ün İstanbul'dan Trabzon'a hareket ettiği öğrenildi.

Aslen Mersin’li olan ve ömrünü Trabzon’a adayan, KTÜ’de binlerce öğrenci yetiştiren… Avrasya başta olmak üzere dünya politikalarından önemli görüşler belirten… KTÜ eski Avrasya Strateji Bilimler Enstitüsü Müdürü Bocutoğlu iki yıl önce KTÜ’den emekli olmuş Avrasya Üniversitesinde göreve başlamıştı. Halen Avrasya Üniversitesinde Mütevelli Heyet Başkanı Danışmanı ve Rektör Yardımcısı olan Bocutoğlu Avrasya Üniversitesinde önemli çalışmalara imza attı.

BOCUTOĞLU TRABZON’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Avrasya Üniversitesi öğretim üyesi ve rektörü yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu yarın Trabzon’da toprağa verilecek. Aslen Mersinli olan ancak ömrünün tamamını Trabzon’da eğitime harcayan ve kendisine gelen bütün tekliflere rağmen Trabzon’dan ayrılmayan Prof. Dr. Bocutoğlu yarın İskenderpaşa camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Bahçecik Aile Mezarlığına defnedilecek. 2 çocuğu bulunan Bocutoğlu’nun oğlu Tuğrul Bocutoğlu halen Polonya da görev yapıyor. Kızı ise İstanbul da yaşıyor. Her 2 çocuğunun da cenaze için Trabzon’a hareket ettikleri öğrenildi.

OSMAN ABANOZ’UN KALEMİNDEN PROF. DR. ERSAN BOCUTOĞLU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İç Deneticisi Çaykara’lı Hemşerimiz Osman Abanoz,Prof.Dr Osman Bocutoğlu’nun vefatı nedeni ile duygularını ifade eden bir mesaj yayınladı.

İşte Abanoz’un o mesajı:

Prf Dr Ersan Bocutoğlu hocayı rahmet ve minnetle anıyoruz.Uzun süre  Ktü ve daha sonra Avrasya Üniversitesinde görev yaptığı için Mersin 'li olmasına rağmen onu herkes Trabzon'lu zannederdi. Kayınvalidesi komşu mahallemiz  Çaykara- Arpaözü mahallesinden olduğu için enişte muhabbeti ile samimiyetimiz , diyaloğumuz biraz daha farklı idi.Kendi alanında  kendini iyi geliştirmiş,entellektüelliği yüksek güzel bir insandı.Kendi ağzından dinlediğim bir anektodu şöyle idi; Prf Dr Ersan Bocutoğlu hocamızın  asistanlarından biri bir  marangozla sohbet ederken Prf Dr Ersan Bocutoğlu hocamızdan bahseder.Güzel bir insandır,bilgilidir,tatlı dillidir,yardımseverdir der. Marangoz da bir öğlende bizim misafirimiz olurmu acaba der.Yan tarafta kıymalı-peynirli yapan bir yer var. Orada birlikte bir yemek yiyelim.Tanışalım.Hastahanede hastamız,(mastamız )olur bakarsın lazım olur bize der.Asistan hoca da; Ersan hocaTıp Doktoru değil,İktisat doktorudur diye cevap verince Marangoz da az önceki teklifinden  anında  vazgeçer. "O zaman boş ver. Başka zaman bakarız"O ki Tıp fakültesinde  yardımcı olamayacak tanışmaya gerek yok der. ALLAH RAHMET EYLESİN.SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ SEVGİLİ HOCAM



Adem Ali Karoğlu
24.03.2022 04:52:44
Kıymetli Hocamıza Allah’ tan Rahmet ailesi ve sevenlerine Sabr-ı Cemil niyaz ediyorum. Öğrencisi olmakla Müşerref olduğumuz kıymetli hoca mızın “ 0-100” doğal sayıları arasında bulunmayan meşhur ( teta) notunu bilmeyen yoktur. Öğrenciliğimizde bize anlamsız gibi gelse de iş hayatımızda sıkça karşımıza çıkan bu durumu; “ olması gereken bir bilgi veya açıklama, ilgili raporun veya iş sirküsünün olması gereken yerinde olması gereken şekil ve miktarında yok ise o bilgi veya açıklama yok hükmündedir’ Hocamıza teta notu nun anlamını sorduğumuzda “ Biliyor ancak olması gerektiği gibi yazılı kağıdına aktarılmamış/ aktarılamamış, sonuca ulaşılamamış savruk bilgiler/ifadeler. Şeklinde açıklamıştı. Neden sonra öğrenciliğimizde ev arkadaşımız ve ev Reisimiz olan S.Sertaç Abi mizin de kayın pederi olan hocamızı saygı ve minnetle anıyor, mümin ve muvahhit olduğuna şehadet ederek Rabbimizden (cc) kendilerini cennet ve cemaliyle Müşerref kılmalarını niyaz ediyorum.

İlginizi Çekebilir