Çaykara Deprem Yardım Tırı Adıyaman Gölbaşı Yolunda

Çaykara Deprem Yardım Tırı Adıyaman Gölbaşı Yolunda

Çaykara insanının Deprem Bağışlarını taşıyan Çaykara Deprem Destek Tırı 8 Şubat 2023 Çarşamba akşamı Çaykara İlçesinden Adıyaman Gölbaşı İlçesine gitmek üzere yola çıktı.

Çaykara insanının Deprem Bağışlarını taşıyan Çaykara Deprem Destek Tırı 8 Şubat 2023 Çarşamba akşamı Çaykara İlçesinden Adıyaman Gölbaşı İlçesine gitmek üzere yola çıktı.

6 Şubat 2023Pazartesi sabah saatlerinde Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçe Merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilimizde etkili olan binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine,on binlerce vatandaşımızın yaralanmasına ve milyonlarca vatandaşımızın kar kış ortasında sokakta kalmasına sebep olan Ülkemiz deprem yaralarını sarmaya başladı.

Her konuda Toplumsal Dayanışma örneği sergileyen milletimiz bulunduğu her ilde farklı hikayeler ile Depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyor.

Bu hikayelerden bir tanesi de Çaykara İlçesinde yaşanıyor.

Deprem haberinin alınmasının hemen ardından Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un öncülüğünde oluşturulan Çaykara İlçesi Deprem Destek Planlama toplantısı sonucunda vatandaşlara gerekli duyurular yapılarak vatandaşlardan katkı talebinde bulunuldu.

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt’un katkıları ile Çaykara Gençlik Merkezi  toplanma yeri olarak belirlendi.

Çaykara Halkı tabiri caiz ise bir sel olup Çaykara Gençlik Merkezine aktı.Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok iki gün boyunca  Çaykara Gençlik Merkezinde vatandaşlardan gelen destekleri takip ederek destek ve katkılarından dolayı vatandaşlara teşekkür ettiler.

Ve Depremden sadece 56 saat sonra.8 Şubat 2023 Çarşamba günü öğle saatlerinde Çaykara Gençlik Merkezi adeta bir yardım sağnağına döndü.

Öğle saatlerinde Çaykara insanının katkılarını taşıyacak olan Tır Kamyonu Çaykara Gençlik Merkezinin önüne geldi.Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,AK Parti Çaykara Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cuman,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt,İlçe Tarım Müdürü Ersin Yavuz Birkan ve yüzlerce gönüllü vatandaş Gençlik Merkezinde hazır bulundu ve uzun kuyruklar oluşturarak bir tır kamyonu malzemeyi araca yükledi.

Neler yok ki gelen malzemeler arasında…İşte sadece birkaç tanesi:

1-Eldiven
2-mont 
3-Bot
4-Bere
5-Çocuklar için mont ve kışlık giysi
6-tüplü katalitik soba 
7-Tüp 
8-Battaniye
9-yatak
10-powerbank
11-gıda kolisi (konserve)
12-çocuk bezi
13-çocuk maması
14-Kadın pedi 
15-temizlik hijyen malzemesi

Çaykara İlçesinden Adıyaman İli Gölbaşı İlçesine gidecek olan tır kamyonu akşam saatlerinde Çaykara İlçesinden hareket ederek Adıyaman İli Gölbaşı İlçesinde bulunan vatandaşlarımıza Çaykara İlçesinin Gönül Desteğini taşımak üzere yola çıktı.



İlginizi Çekebilir