Çaykara Dernekpazarı Kadın Kooperatifi Çaykara Pazarında

Çaykara Dernekpazarı Kadın Kooperatifi Çaykara Pazarında

Çaykara ve Dernekpazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan ürünler Çaykara Salı Pazarında Çaykara insanının beğenisine sunuluyor.

Yaklaşık olarak 4 haftadır her Salı Günü Çaykara Salı Pazarında Çaykara Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen alanda ürünlerini pazarlayan Kooperatif üyesi kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini Çaykara insanı ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çaykara ve Dernekpazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Müdürü Betül Özer yönetiminde iki İlçenin kadınları ile sürekli temas kuruluyor.Kooperatif üyesi kadınların kendi el emeği göz nuru olan süt ürünleri,el işi ürünleri,tarlalarında yetiştirmiş oldukları çeşitli ürünler ile birlikte Salı Günleri Çaykara İlçe pazarına gelmeleri sağlanıyor.

İki İlçenin Kadın Kooperatifi üyeleri kurmuş oldukları Dernek aracılığı ile hem ürünlerini daha kolay pazarlamış oluyorlar,hem kadınların üretime vermiş oldukları desteği gözler önüne sermiş oluyorlar.

KADIN KOOPERATİFİNİ ANIMSAYALIM

Çaykara'lı İş ADAMI Hasan Okur ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Profesör Dr Ali Kemal Ayan'ın Organizasyonunda kurulan Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi İki İlçede bulunan Kadınları Üretime katkı sağlamak amacı ile kuruldu.

Çaykara Kaymakamlığı, Dernekpazarı Kaymakamlığı,Çaykara Belediye Başkanlığı,Dernekpazarı Belediye Başkanlığı tarafından Desteklenen Çaykara Dernekpazarı Kadın Kooperatifi aktif olarak çalımlarına devam ediyor.

Çaykara’lı İşadamı Hasan Okur ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ZİRAAT Fakültesi Öğretin Görevlisi Çaykara’lı Hemşerimiz Prof. Dr. Ali Kemal Ayan’ın önemli katkıları ile çalışmalarına başlayan iki İlçenin Kadın Kolu Çaykara Ve Dernekpazarı İlçelerinde kadınların üretime daha etkin bir şekilde katılımını hedefliyor.

Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde bulunan Kadınları üretime yönelik olarak kurulan Çaykara Dernekpazarı Kadın Kooperatifi iki İlçede bulunan kadınların üretime ve ekonomiye katkı sağlamalarını amaçlamak için kurulmuştu.

Başta Organik Tarım olmak üzere iki İlçede kadınların evlerinde yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünler,Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan çeşitli kurslarda üretilen ürünler,çeşitli alanlarda kadınlar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, İki İlçenin mahallelerinde kadınlar tarafından üretimi gerçekleştirilen Hayvansal Ürünler ve bu ürünlerin pazarlanması ve ekonomiye kazandırılması amacı ile kurulan Kadın Kooperatifi  kadınların üretim aşamasında aktif olarak yer almasını hedefliyor.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un katkıları ile Çaykara Uzungöl Karayolu üzerinde İlçemiz Koldere Mahallesinin ön kısmında yer alan alanda önümüzdeki bir sene içerisinde Organik Tarım alanı oluşturulacak. İlk aşamada 23 Bayan tarafından Organik Tarım üretimi gerçekleştirilecek.



İlginizi Çekebilir