Çaykara Dernekpazarı Kız Öğrenci Yurdu Kapılarını Depremzedelere Açıyor

Çaykara Dernekpazarı Kız Öğrenci Yurdu Kapılarını Depremzedelere Açıyor

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği örnek bir davranış göstererek 3 aylığına kapılarını depremzedelere açtı.

Trabzon İlinde senelerdir Karadeniz ile Dernekpazarı ve Çaykara İlçelerini sosyal ve kültürel anlamda en güzel bir şekilde temsil eden Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanılşma Derneği aynı zamanda eğitime de destek vererek açmış olduğu öğrenci yurtları ile öğrencilerimizin hem barınma hem de beslenme ihtiyaçlarını çözüme kavuşturuyor.

Derneğin Trabzon Merkezde yer alan Kız Öğrenci Yurdunda her sene Çaykara İlçesinin Mahallelerinden gelen yüzlerce kız möğrenci barınma ve beslenme imhtiyaçları giderilerek Yüksek Öğrenimlerini gerçekleştiriyorlar.

Sosyal sorumluluk anlamında da örnek çalışmalara imza atmayı başaran Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği 6 Şubat 2023 Pazartesi sabahı 10 İlimizde meydana gelen ve onbinlerce insanımızın hayatını kaybetmesine,milyonlarca insanımızın evlerinin yıkılmasına sebep olan Deprem felaketinde de duyarlılığını ve farklılığını bir kere daha ortaya koydu.

Dernek Başkanı Akif Yazıcıoğlu Kız Öğrenci Yurdunu 3 aylık bir süreliğine Depremzede vatandaşlarımıza açma kararı verdi.Depremzede vatandaşlarımızın yeme içme ve barınma ihtiyaçlarının tamamı Dernek Başkanı Akif Yazıcıoğlu tarafından karşılanacak.

BAŞKAN YAZICIOĞLU-HEPİMİZ BİRİZ-HEPİMİZ TEK YÜREĞİZ

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Akif Yazıcıoğlu Millet olarak tarihimizin en ağır afetlerinden bir tanesi ile karşı karşıya bulunduğumuzu,içinde bulunduğumuz bu zor ve çetin günleri millet olarak el ele vererek birlik ve beraberlik içinde aşacağımızı,milletimizin zaten tek yürek olduğunu ve birlik beraberlik çemberi içinde tek yürek haline geldiğin i,Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak kendilerinin de bu çorbada tuzlarının olmasını  arzu ettiklerini bu amaçla da Kız Öğrenci Yurtlarını Depremzede vatandaşlarımızın hizmetine açtıklrını sözlerine ekledi.

Depremzede vatandaşlarımızın yeme,içme ve barınma gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade eden Başkan Yazıcıoğlu sıcak bir aile yuvası ortamında Depremzede vatandaşlarımızı 3 aylık bir sürede Kız Öğrenci Yurdunda misafir etmek istediklerini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir