Çaykara Duayen Öğretmenini Son Yolculuğuna Uğurladı

Çaykara Duayen Öğretmenini Son Yolculuğuna Uğurladı

Çaykara İlçesinin Duayen Öğretmeni Sait Kamil Duman Çaykara İlçesinde göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Çaykara İlçesinin Duayen Öğretmeni Sait Kamil Duman Çaykara İlçesinde göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

8 Ekim 2023 Pazar günü Trabzon’dan Samsun’a gitmek üzere yola çıkan Duayen Öğretmen Sait Kamil Duman Akçaabat İlçesinde rahatsızlandı.Ambulans ile hastaneye kaldırılan Duayen öğretmen Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Çaykara İlçesinin Duayen Öğretmenlerinden olan ve 1963 Yılından 1988 yılına kadar Eğitimci olarak Çaykara İlçesine çok önemli hizmetler veren Emekli Öğretmen Sait Kamil Duman’ın 83 yaşında aramızdan ayrılması Çaykara İlçesini göz yaşlarına boğdu.

Merhum Sait Kamil Duman,Ahmet Ali ve Yusuf Ziya Duman’ın babaları,Şeref Vahaboğlu’nun kayınpederiydi.

Merhum Sait Kamil Duman 9 Ekim 2023 Pazartesi günü ikindi namazına müteakip İlçemiz Hurmalık Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Şahinkaya Mahallesinde bulunan aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Sait Kamil Duman’ın cenaze namazına Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve kalabalık bir cemaat topluluğu katıldı.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Emektar Öğretmenimiz Sait Kamil Duman’a Allah’tan rahmet,öğrencilerine,Eğitim Camiasına,Çaykara İlçemize ve kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM

Ahmet Ali Duman-Oğlu-0 541 8820224

Yusuf Ziya Duman-Oğlu-0 505 5734980

Şeref Vahaboğlu-Damadı-0 533 612 26 45

DUAYEN ÖĞRETMENİMİZİ ANIMSAYALIM

Çaykara Eğitim Camiasının temel yapı taşlarından olan ve 1960’lı yıllardan 1990’lı yıllara kadar 30 sene boyunca Çaykara Eğitim Camiasına çok değerli hizmetler sunan,Çaykara İlçesinden topluma binlerce öğrenci yetiştiren,başarılı ve örnek Öğretmenliğinin yanı sıra öğrencilerine karşı sıcak ve samimi tavrı ve espirili yaklaşımı ile öğrencileri tarafından ve Çaykara İlçesi tarafından çok sevilen ve saygı duyulan Duayen Öğretmen Sait Kamil Duman’ın özgeçmişi şu şekilde:

Duayen Öğretmen 1940 Yılında Çaykara ilçesinde Şahinkaya Mahallesinde dünyaya geldi.Babası Ahmet Hamdi Duman’dıır.Çaykara Merkez İlkokulunda ilkokul öğrenimini tamamladı.Daha sonra Erzurum Yavuz Selim Öğretmen Okulunda öğrenim gördü.

Trabzon Fatih Eğitim Enstütüsünden mezun oldu.1963 Yılında Yedek Subay öğretmen olarak askerlik görevini tamamladı.

1960 Yılında Erzurum İli Nacaklı İlkokulunda öğretmen olarak göreve başladı.1963 Yılında Çaykara Eğitimi ile tanışan Sait Kamil Duman Uzungöl İlkokulunda göreve başladı.

1965 Yılında Eğridere İlkokulu Öğretmenliğine başlayan Sait Kamil Duman daha sonra bir dönem Trabzon Merkez’de öğretmenlik görevinde bulundu.

1968 Yılında Yönetici olarak Çaykara İlçesine geri dönen Sait Kamil Duman Çaykara Ortaokulu Fen Grubu Öğretmeni ve  Müdür Yardımcısı görevleri ile yeniden Eğitimci olarak Çaykara İlçesine hizmet vermeye başladı.

1972 Yılı itibarı ile Çaykara Lisesi Fen Grubu Öğretmenliği görevi ile liseye geçiş yapan Sait Kamil Duman,1972 Yılından 1988 yılına kadar hem yönetici hem de Matematik Öğretmeni olarak topluma binlerce öğrenci yetiştirdi.

Çaykara İlçesinin efsane Matematik öğretmenlerinden bir tanesi olan Sait Kamil Duman öğrencilere matematik dersini sevdirebilmek için espirileri,şakaları ve sıcak yapısı ile öğrencileri ve toplum tarafından çok sevilen bir insan olarak tanındı.

1980 Yılında Çaykara İnönü Lisesi Müdürlüğü görevine atanan Sait Kamil Duman kısa bir Trabzon Merkez görevinin akabinde yeniden Çaykara İlçesine geri döndü.

1985-1986 Yıllarında Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevi de yapan Duayen Öğretmen Sait Kamil Duman,1986-1988 yılları arasında ise Çaykara İnönü Lisesinde sevdalı olduğu öğrencileri için Matematik öğretmeni olarak görev yaptı.

1988 Yılında Hatay İli Kırıkhan İlçesi Gazi Lisesi Matematik Öğretmenliği görevine atanan Emekli Öğretmen Sait Kamil Duman buradan emekliye ayrıldı.

Çaykara İlçesine olan sevdası ile bilinen Emekli Öğretmen Sait Kamil Duman Çaykara İlçesi ile ilgili olarak kaleme aldığı yazı ve makaleler ile çok uzun seneler Çaykara Kültürüne hizmet verdi.

Çaykara İlçesi olarak 83 Yaşında aramızdan ayrılan Duayen Öğretmenimiz Sait Kamil Duman’ı rahmet ve minnet ile anıyor,Çaykara İlçemize vermiş oldukları emek,gayret ve yetiştirmiş olduğu binlerce öğrenci adına Merhum Öğretmenimize minnet duygularımızı dile getiriyoruz.

Yerin Nur Mekanın Cennet olsun ÖĞRETMENİM….



İlginizi Çekebilir