Çaykara Eğitim Güneşini Kaybetti

Çaykara Eğitim Güneşini Kaybetti

CHP Çaykara İlçe Başkanı Emekli Öğretmen İsmail Sarı yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

CHP Çaykara İlçe Başkanı Emekli Öğretmen İsmail Sarı yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir süreden bu yana Mide Kanseri hastalığı ile mücadele eden ve İlçemiz Şahinkaya Mahallesinde bulunan evinde dinlenen İsmail Sarı 15 Mayıs 2023 Pazartesi günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.Sarı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Merhum İsmail Sarı hem öğretmen olarak hem de örnek bir toplum insanı olarak hem Çaykara İlçesinde hem de çevrede çok sevilen bir insan olarak tanınıyordu.

Merhum İsmail Sarı Ahmet,Osman ve Zeki Sarı’nın babalarıydı.

Merhum İsmail Sarı 20 Mayıs 2023 Cumartesi Günü ikindi namazına müteakip Çaykara Merkez Camii önünde kılınacak olan cenaze namazının ardından Şahinkaya Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Merhum İsmail Sarı’ya Allah’tan rahmet,kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM

Ahmet Sarı-Oğlu-0 539 8246484

Osman Sarı-Oğlu-0 505 4682591

Zeki Sarı-Oğlu-0 530 7809589

EĞİTİM GÜNEŞİNİ UĞURLARKEN

Trabzon ve Çaykara Eğitiminin son 50 senesinde eğitim camiasına çok önemli hizmetler sunan İsmail Sarı 1942 Yılında Çaykara İlçesi Şahinkaya Mahallesinde dünyaya geldi.

İlkokul ve Ortaokulu Çaykara İlçesinde tamamlayan İsmail Sarı Lise öğrenimini Rize Lisesinde tamamladı.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bölümünden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak mezun olan Merhum İsmail Sarı Of Lisesinde öğretmen olarak göreve başladıktan sonra Çaykara Ticaret Lisesine tayin oldu.

Bir süre Kıbrıs TED Kolejinde öğretmen olarak da görev yapan İsmail Sarı daha sonra yeniden Çaykara İlçesine döndü ve çok uzun seneler Çaykara Ticaret Lisesinde öğretmen ve yönetici olarak topluma örnek insanlar yetiştirdi.

1996 Yılında emekliye ayrılan İsmail Sarı yaklaşık 15 sene boyunca halen görev aldığı CHP Çaykara İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara Eğitim Güneşini Kaybetti

İlginizi Çekebilir