Çaykara Eğitim Modeli Temposunu Artırıyor

Çaykara Eğitim Modeli Temposunu Artırıyor

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Çaykara ve Eğitim İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı bir ay önce başladı.Ve de Çaykara İlçemizde bulunan bütün okullarımızda  hem öğrencilerimizin Merkezi sistem sınavlarına hazırlanabilmeleri hem Sosyal Aktiviteler ile dinlenebilmeleri ve yeteneklerini ortaya koyabilmeleri hem de Milli ve Manevi Değerlerimizi öğrenip yaşan şekli haline getirebilmeleri adına yoğun bir tempo içerisinde hazırlanabilmeleri için yoğun bir çaba harcanıyor.

Çaykara İlçemizde bulunan bütün okullarımızın kapıları sabahın ilk ışıkları ile birlikte açılıyor ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar ders,kurs ve ETÜT çalışmalarına devam ediliyor.

Okullarımızın bulundukları yerin ve öğrencilerimizin gidecekleri mahallelerin arazi şartlarına göre Kimi okullarımız akşam 19´a kadar,Kimi okullarımız saat 20´ye kadar,Kimi okullarımız saat 21´e kadar öğrencilerimiz ile birlikte.

Belki abartıyor diyeceksiniz ama saat 22´ye kadar kapılarını öğrencilerimiz için açık tutuyor bir çok okulumuz.

Öğrencilerimiz Kurs ve ETÜT Çalışmasının ardından servisler ile evlerine gidiyorlar.

Ancak İlçe dışından gelen ya da Servis ile evlerine gidemeyecek olan Öğrencilerimiz için de çözüm hazır.Kız ve Erkek Öğrenci yurtlarımız var Çaykara İlçemizde.

Sahi aklınıza şöyle bir soru gelmiş olabilir.İlçe dışından gelen bu öğrenciler neden İlçe dışından Çaykara’ya geliyor.İzah edeyim efendim.

Başta Of,Sürmene,Hayrat,Araklı,Arsin olmak üzere Trabzon’un her tarafından hatta bölgemizin bir çok il ve ilçesinden öğrenci geliyor Çaykara İlçesine.Eskiden bizim lise yıllarımızda ve daha önceki dönemlerde Çaykara İlçesinde öğrenim gören öğrenciler iyi bir eğitim alabilmek,iyi bir üniversite kazanabilmek ve dershaneye gidebilmek için Çaykara İlçesinden Trabzon’a göç ederlerdi.

2010’lu yıllardan sonra ise bu defa ters göç başladı.Türkiye’nin Drshanesi olmayan ender İlçelerinden olan Çaykara İlçesinde artık Tüm okullar gönüllü dershaneye çevrilmiş durumda.Hem de ücretsiz dershane.Şimdi Trabzon Merkez’den ve bir çok yerden öğrenciler aynı hedefler ile daha kaliteli bir eğitim alabilmek ve daha iyi bir Üniversite kazanabilmek için bu defa dışarıdan Çaykara İlçesi’ne akın etmeye başladılar.

Öğrencimiz bu Yurtlarımızda Profesyonel Eğitimcilerimiz tarafından hem konaklıyor hem de ETÜT çalışmaları ile sınavlara hazırlanıyor.

Tarih 6 Ekim 2021 Çarşamba.Saat gecenin 20.00’ı.İlçemiz Zeki Bilge Ortaokulunun tüm ışıkları yanıyor.Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte yoğun bir tempo ile Merkezi sistem sınavlarına hazırlanıyor.

İlçe Merkezindeki yürüyüşümüz devam ediyor.Bu defa Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara ÇPAL’nin bulunduğu binadayız.Aynı fotoğraf bu okulumuzda da var.Bir de Şehit Ahmet Çamur AİHL’ne bakalım diyoruz.Bu okulumuzun da tüm ışıkları yanıyor.Ve de öğrencilerimiz güven içinde geleceğe hazırlanıyorlar.

Çaykara’nın en çetin coğrafyasına sahip Karaçam’dayız.Karaçam’daki okulumuzun ışıkları da pırıl pırıl.Önce Karaçam’ı sonra çevreyi aydınlatıyor aydınlık ve medeniyet ışıkları ile.

Karadeniz Turizminin göz bebeği Uzungöl’deyiz.Uzungöl’deki okulumuzun ışıkları da gece saat 21.00’a kadar yanıyor.

Ya Taşkıran…Orada da fotoğraf aynı.Taşkıran’ın da ışıkları yanıyor.Ve Taşkıran’da da öğrenciler büyük bir güven içinde geleceğe hazırlanıyorlar.

Okullarda öğrenci sağlığı ön planda tutuluyor.Öğrenciler okula gelmeden önce okulun tüm bölümleri görevli personel tarafından dezenfekte ediliyor.Öğrencilerin temas edebilecekleri her yer titiz bir şekilde dezenfekte ediliyor.

Okulların tamamında Salgın Hastalık ile ilgili tüm önlemler alınmış durumda.

Hijyenik olarak okullar Eğitim Öğretime hazır hale getirildi.

Okul bahçelerinin uygun yerlerine dezenfektan yerleştirildi.

Öğrencilerin okul bahçesinde sosyal mesafeye dikkat etmeleri için bahçelere sosyal mesafe çizgileri çizildi

Okulun giriş bölümüne,koridorların uygun yerlerine,sınıf girişlerine ve sınıfların uygun yerlerine dezenfektanlar yerleştirildi.

Sınıflarda öğrencilerin oturma düzenleri sosyal mesafe kuralına uygun olarak hazırlandı

Lavabo ve Wc’lere gerekli uyarı levhaları asıldı ve öğrencilerden ellerini bol sabunlu su ile yıkamaları istendi.

Okullarda görevli yönetici ve öğretmenler öğrencilerin yeni kurallara uyum sağlamaları için yoğun bir tempo ile çalışıyorlar.Öğrencilerin mutlaka maske takmaları sağlanıyor.Öğrencilerin birbirleri ile temas etmemelerine özen gösteriliyor.Koridorlarda ve okul bahçesinde öğretmenler tarafından öğrencilere rehberlik yapılıyor ve Pandemi kurallarına uygun bir şekilde hareket etmeleri sağlanıyor.

Evet Çaykara’lı olanlar Çaykara Eğitiminin başarısının sırrını zaten biliyorlar.Ama Çaykara dışından olanlar merak ediyorlar.Çaykara’da Eğitimdeki başarının sırrı ne diye…

İşte size başarının anahtarı.

Çaykara İlçesinde Eğitim için herkes seferber olmuş durumda.Başta Kaymakam Muhammet Güzel…Belediye Başkanı Hanefi Tok…İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali…Okul Müdürleri…Okul Yöneticileri…Öğretmenler…Öğrenciler ve veliler…Herkesin derdi aynı.Eğitim ve öğrencilere iyi bir gelecek hazırlamak.

Herkesin derdi ortak olunca…Herkes aynı hedefler etrafında odaklanınca…

Doğal olarak başarı da kaçınılmaz oluyor.Ve de artık tüm Ülkemizde model olarak kabul edilen Çaykara Eğitim Modeli ortaya çıkmış oluyor.



İlginizi Çekebilir