Çaykara Eğitiminde 2022'de de Hedef Trabzon Birinciliği

Çaykara Eğitiminde 2022

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Çaykara ve Eğitim İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı iki ay önce başladı.Ve de Çaykara İlçesinde bulunan bütün okullarda  hem öğrencilerin Merkezi sistem sınavlarına hazırlanabilmeleri hem Sosyal Aktiviteler ile dinlenebilmeleri ve yeteneklerini ortaya koyabilmeleri hem de Milli ve Manevi Değerlerimizi öğrenip yaşan şekli haline getirebilmeleri adına yoğun bir tempo içerisinde hazırlanabilmeleri için yoğun bir çaba harcanıyor.

Çaykara İlçesinde  bulunan bütün okulların kapıları sabahın ilk ışıkları ile birlikte açılıyor ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar ders,kurs ve ETÜT çalışmalarına devam ediliyor.

Okulların bulundukları yerin ve öğrencilerin gidecekleri mahallelerin arazi şartlarına göre Kimi okullar  akşam 19´a kadar,Kimi okullar saat 20´ye kadar,Kimi okullar saat 21´e kadar öğrenciler ile birlikte.

Belki abartıyor diyeceksiniz ama saat 22´ye kadar kapılarını öğrenciler için açık tutuyor bir çok okulumuz.

Öğrenciler Kurs ve ETÜT Çalışmasının ardından servisler ile evlerine gidiyorlar.

Ancak İlçe dışından gelen ya da Servis ile evlerine gidemeyecek olan Öğrenciler  için de çözüm hazır.Kız ve Erkek Öğrenci yurtları var Çaykara İlçemizde.

Sahi aklınıza şöyle bir soru gelmiş olabilir.İlçe dışından gelen bu öğrenciler neden İlçe dışından Çaykara’ya geliyor.İzah edeyim efendim.

Başta Of,Sürmene,Hayrat,Araklı,Arsin olmak üzere Trabzon’un her tarafından hatta bölgemizin bir çok il ve ilçesinden öğrenci geliyor Çaykara İlçesine.Eskiden bizim lise yıllarımızda ve daha önceki dönemlerde Çaykara İlçesinde öğrenim gören öğrenciler iyi bir eğitim alabilmek,iyi bir üniversite kazanabilmek ve dershaneye gidebilmek için Çaykara İlçesinden Trabzon’a göç ederlerdi.

2010’lu yıllardan sonra ise bu defa ters göç başladı.Türkiye’nin Dershanesi olmayan ender İlçelerinden olan Çaykara İlçesinde artık Tüm okullar gönüllü dershaneye çevrilmiş durumda.Hem de ücretsiz dershane.Şimdi Trabzon Merkez’den ve bir çok yerden öğrenciler aynı hedefler ile daha kaliteli bir eğitim alabilmek ve daha iyi bir Üniversite kazanabilmek için bu defa dışarıdan Çaykara İlçesi’ne akın etmeye başladılar.

Son derece modern tam donanımlı öğrenci yurtlarına sahip Çaykara İlçesi.

Öğrenciler bu Yurtlarımızda Profesyonel Eğitimcilerimiz tarafından hem konaklıyor hem de ETÜT çalışmaları ile sınavlara hazırlanıyor.

Tarih 10 Kasım 2021 Çarşamba.Saat gecenin 20.00’ı.İlçemiz Zeki Bilge Ortaokulunun tüm ışıkları yanıyor.Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte yoğun bir tempo ile Merkezi sistem sınavlarına hazırlanıyor.

İlçe Merkezindeki yürüyüşümüz devam ediyor.Bu defa Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara ÇPAL’nin bulunduğu binadayız.Aynı fotoğraf bu okulumuzda da var.Bir de Şehit Ahmet Çamur AİHL’ne bakalım diyoruz.Bu okulumuzun da tüm ışıkları yanıyor.Ve de öğrencilerimiz güven içinde geleceğe hazırlanıyorlar.

Çaykara’nın en çetin coğrafyasına sahip Karaçam’dayız.Karaçam’daki okulumuzun ışıkları da pırıl pırıl.Önce Karaçam’ı sonra çevreyi aydınlatıyor aydınlık ve medeniyet ışıkları ile.

Karadeniz Turizminin göz bebeği Uzungöl’deyiz.Uzungöl’deki okulumuzun ışıkları da gece saat 21.00’a kadar yanıyor.

Ya Taşkıran…Orada da fotoğraf aynı.Taşkıran’ın da ışıkları yanıyor.Ve Taşkıran’da da öğrenciler büyük bir güven içinde geleceğe hazırlanıyorlar.

Evet Çaykara’lı olanlar Çaykara Eğitiminin başarısının sırrını zaten biliyorlar.Ama Çaykara dışından olanlar merak ediyorlar.Çaykara’da Eğitimdeki başarının sırrı ne diye…

İşte size başarının anahtarı.

Çaykara İlçesinde Eğitim için herkes seferber olmuş durumda.Başta Kaymakam Muhammet Güzel…Belediye Başkanı Hanefi Tok…İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali…Okul Müdürleri…Okul Yöneticileri…Öğretmenler…Öğrenciler ve veliler…Herkesin derdi aynı.Eğitim ve öğrencilere iyi bir gelecek hazırlamak.

Herkesin derdi ortak olunca…Herkes aynı hedefler etrafında odaklanınca…

Doğal olarak başarı da kaçınılmaz oluyor.Ve de artık tüm Ülkemizde model olarak kabul edilen Çaykara Eğitim Modeli ortaya çıkmış oluyor.

BİR NOT DA ÇAMURALİ’DEN

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali…Tabiri caiz ise günün 24 saati sahada…Gecenin saat 21’inde Karaçam’da.Gecenin saat 23’ünde Yerekaban erkek öğrenci Yurdunda.Sabah ezanı ile birlikte… Sabahın 5’inde…Yine öğrenci Yurtlarında öğrencilerin başında…

Şimdi gelin ona kulak verelim.Bakalım ne diyor İlçe Milli Eğitim Müdürümüz…

Çaykara’da  tüm okullarımız , Çaykara Merkezden Karaçama ,Karaçamdan Uzungöl’e kadar ışıklarını söndürmeyerek bölgemizdeki öğrencilerimize umut olmaya devam ediyor.Özel okula gitme ihtiyacı duymadan,özel ders alma zorunluluğu hissetmeden ve sınavla alınan liselere gitmeden Türkiyenin en iyi üniversitelerini kazanmak için  iddialı bir şekilde çalışmalar devam ediyor.Yeter ki okusun.

Herkes kendi çocuğunu okutur.Mesele memleketin çocuğunu okutmak. Bu sistemin bilinmeyen ,bilinmesini de asla istemeyen gerçek kahramanları var.Yöneticisinden ,öğretmenine ,çalışanına hayırseverlerine...Sabır her zorluğun ilacıdır.Allaha nihayetsiz şükürler olsun.

Çaykara İlçemizde ne fen lisemiz var nede proje oklumuz var nede puanla öğrenci alan bir lisemiz var.İlçemizde ne dershane var ne özel ders var , nede bunlara ihtiyaç duyan öğrencimiz var.Çaykara İlçemizde  1 Anadolu Lisesi 3 Meslek  Lisemiz vardır.Çalışmalarımızla ortalama puanda YKS sınavında bu yıl İl birinciliğini hedefliyoruz.



Halim ERSOY
12.11.2021 07:59:47
Emeği gecenlerden ALLAH razı olsun.

İlginizi Çekebilir