Çaykara Fen Lisesi İstiyor

Çaykara Fen Lisesi İstiyor

Trabzon İlinde Eğitim Öğretim alanında lider ilçe konumundaki dershanesi bulunmayan ilçe Çaykara Fen Lisesi istiyor.

Eğitim Öğretim alanında Trabzon İlinde Lider İlçe konumunda olan ve “Çaykara Eğitim Modeli” adı ile Ülkemizin değişik İlçelerinde de model olarak uygulanan Çaykara Eğitim Sisteminde yeni bir talep gündeme geldi.

TEOG ve LGS Sınavlarında 2010 Yılından bu yana YKS Sınavlarında ise 2015 Yılından bu yana Trabzon İlinde Liderliği hiçbir İlçeye bırakmayan Çaykara İlçesinde Yöneticiler ve Vatandaşlar Çaykara İlçesine Fen Lisesi ya da sınavla öğrenci alan  Proje Okulu  yapılmasını istiyor.

Dershanesi bulunmayan ve Senelerdir Öğrencilerin okullar tarafından düzenlenen Kurs ve ETÜT Çalışmaları ile Merkezi Sistem Sınavlarına hazırlandıkları Çaykara İlçesinde Bölgede bulunan diğer Fen Liseleri ayarında akademik başarı elde ediliyor ve öğrenciler birbirinden kaliteli Üniversitelere yerleşiyorlar.

Lise ve Üniversiteye yerleşmek için gerçekleştirilen Merkezi Sistem sınavlarında sürekli zirvede yer alan  Çaykara ilçesi şimdi ise Fen Lisesi ile Üniversiteye daha fazla sayıda öğrenci  yerleştirme hedefi ile Çaykara İlçesine Fen Lisesi ya da Proje Okulu yapılmasını talep ediyor.

Öğrencilerini bölgede bulunan Fen Liselerine gönderen Veliler Eğitim kalitesinin bu kadar yüksek olduğu Çaykara İlçesinin Fen Lisesini hak ettiğini ve çocuklarını İlçe dışına göndermek istemediklerini Çaykara İlçesinde açılacak bir Fen Lisesi ile Çaykara İlçesinde zaten yüksek olan Eğitim kalitesinin çok daha fazla yükseleceği kanaatinde bir araya geliyorlar.

ÇAYKARA NEDEN FEN LİSESİ İSTİYOR?

Çaykara İlçesinde senelerdir bir çok başarılı öğrenci Ülkemizin en önemli Üniversitelerinin en önemli bölümlerine yerleşiyorlar.Her sene Çaykara İlçesinde en az 4-5 tane Tıp Fakültesi,10-15 tane Hukuk Fakültesi ve bir çok geleceği olan iyi Üniversiteleri kazanıyor Çaykara’da okuyan öğrenciler.

Bu durum ise Çaykara İlçesinde bir Fen Lisesi ya da Sınavla öğrenci alan bir Proje okulunu zorunlu hale getiriyor.

Çünkü eğer Çaykara İlçesine bir Fen Lisesi ya da proje okulu yapılırsa bu durumda Çaykara Eğitim modeli çıtayı çok daha yukarılara çıkaracak,Ülkemizin bir çok ilinden başarılı öğrenci Çaykara İlçesinde yurt ve barınma sorunu olmadığı için Çaykara İlçesini tercih edecek ve Çaykara İlçesi öğrenci sayısını ikiye katlayarak Eğitimde rol model olmaya devam edecek.

Peki aksi durumda ne olacak.Yani Çaykara İlçesine Fen Lisesi ya da Proje okulu yapılmazsa bu durumda ne olacak?Bu durumda tam tersine bir durumun yaşanması söz konusu.Dışarıdan gelecek olan öğrenci Çaykara İlçesine gelmeyeceği gibi Çaykara İlçesinde Fen Lisesi olmadığı için Çaykara İlçesi kendi başarılı öğrencilerini de elinde tutamayabilecek ve başarılı öğrenciler Fen Lisesini tercih ederek Çaykara İlçesinden ayrılabilecek.

Yani Çaykara İlçesine Fen Lisesi ya da Proje Okulu açılırsa eğitimin önü açılmış ve mevcut öğrenci sayısı 2000’den 4000’lere belki de daha fazlasına ulaşmış olacak.Eğer yapılamazsa Eğitimin önü kapanmış ve öğrenci sayısı belki de normal potansiyeli olan 600’lü rakamlara düşmüş olacak.

FEN LİSESİ İÇİN BİNA SORUNU DA YOK

Çaykara İlçesinde açılabilecek olan bir Fen Lisesi için bina sorunu da yok.Yapımı yeni tamamlanan Okul Fen Lisesi binası olarak kullanılabilir Çaykara İlçesinde.Okulun tüm altyapısı tamamlanmış durumda.

ÖĞRENCİ SAYISI 2000’İN ÜZERİNDE

Çaykara İlçesinde normalde öğrenci potansiyeli  600 öğrenci civarında.Ancak Eğitimde elde edilen akademik başarı Çaykara İlçesine olan ilgiyi dörde katlamış durumda.Şu anda Çaykara İlçesinde öğrenci sayısı 2000’in çok üzerinde.

Eskiden öğrenciler okuyabilmek için Çaykara İlçesinden büyükşehirlere giderken şimdi ise Çaykkara Eğitim Modeli sayesinde başta Ankara,İstanbul,Bursa,Adapazarı,Trabzon ve Rize olmak üzere bir çok il ve ilçeden öğrenci Çaykara İlçesini tercih ediyor.

ÖĞRENCİ YURTLARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Çaykara İlçesinde öğrenci Yurtları da çok farklı bir yere sahip.İlçede yaklaşık olarak 400 erkek ve 250 kız olmak üzere 650 öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayacak olan öğrenci yurtları var.Ve bu yurtlarda ikamet eden öğrencilere günde 3 öğün yemek veriliyor.

KAYMAKAM GÜZEL-ÇAYKARA FEN LİSESİNİ HAK EDİYOR

Çaykara İlçesinin Her alanda olduğu gibi Eğitim Öğretim alanında da çok başarılı ve örnek bir İlçe olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara İlçesinde başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere Okul Yöneticileri,öğretmenler,öğrenciler ve veliler ile birlikte mükemmel bir birliktelik ve ortak çalışma ortamının hazırlandığını Çaykara İlçesinin bu şekilde Eğitim Öğretim alanında lider ve farklı bir ilçe olduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinde dershane bulunmadığını ancak Çaykara İlçesinin her okulunun dershane sistemi ile öğrencilerini merkezi sistem sınavlarına hazırladıklarını ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,Çaykra İlçesinde uygulanan Eğitim Modeli ile okulların artık Fen Liseleri ile yarışır bir duruma geldiğini,Çaykara İlçesinde açılacak olan bir Fen Lisesinin ya da proje okulunun eğitim öğretim alanındaki çıtayı çok daha yüksek noktalara taşıyabileceğini bu yüzden Eğitim Öğretim alanında örnek ve farklı olan Çaykara İlçesinin Fen Lisesini fazlası ile hak ettiğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN TOK ÇAYKARA’DA FEN LİSESİ OLMASI LAZIM

Çaykara İlçesinin Eğitimde zirvede yer alan Lider bir İlçe olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ,Çaykara İlçesinde öğrencilerin İlçe Milli Eğitim Müdürü, fedakar  Okul Yöneticileri ve Özveri ile çalışan öğretmenlerin gayretli çalışmaları ile öğrencilerin geleceğe hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Eğitimde Ülke genelinde Marka bir değer olan Çaykara İlçesinin Fen Lisesini fazlası ile hak ettiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara İlçesinde Fen Lisesinin ya da proje okulunun açılmasının ilçede zaten çok yüksek olan Eğitim kalitesini daha da yukarılara taşıyacağını sözlerine ekledi.

Çaykara Eğitim Camiası olarak Öğrencilerimizi geleceğe hazırlama anlamında yoğun bir çalışma temposu ile çalıştıklarını ifade ederek konuşmasına  devam eden Başkan Tok, Çaykara İlçesinde Eğitim kalitesinin yükselmesi ile artık Fen Lisesini tercih edecek durumdaki öğrencilerin bile Fen Liselerini tercih yapmadıklarını Çaykara İlçesinde sınavlara hazırlanarak Fen Lisesinde elde edecekleri dereceleri Çaykara İlçesinden elde ettiklerini sözlerine ekledi.

Eğitim adına gerçekleştirilen özverili çalışmalarının sonucunda Çaykara İlçesinin Eğitimde cazibe merkezi bir İlçe konumuna geldiğini ifade eden Başkan Tok artık Ülkemizin değişik yerlerinden öğrenci velilerinin çocuklarını alarak Çaykara İlçesine geldiklerini ve çocuklarını burada okutmak istediklerini sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinde Eğitim kalitesinin daha üst seviyelere taşınmasının vaktinin geldiğini ifade eden  Başkan Hanefi Tok İlçede açılacak olan bir Fen Lisesinin Çaykara İlçesinde mevcut Eğitim kalitesini çok daha yukarılara taşıyacağını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Lisesi İstiyor

İlginizi Çekebilir