Çaykara Fen Lisesi İstiyor

Çaykara Fen Lisesi İstiyor

Eğitim Öğretim alanında Trabzon İlinde Lider İlçe konumunda olan ve “Çaykara Eğitim Modeli” adı ile Ülkemizin değişik İlçelerinde de model olarak uygulanan Çaykara Eğitim Sisteminde yeni bir talep gündeme geldi.

TEOG ve LGS Sınavlarında 2010 Yılından bu yana YKS Sınavlarında ise 2015 Yılından bu yana Trabzon İlinde Liderliği hiçbir İlçeye bırakmayan Çaykara İlçesinde Yöneticiler ve Vatandaşlar Çaykara İlçesine Fen Lisesi yapılmasını istiyor.

Senelerdir Öğrencilerin okullar tarafından düzenlenen Kurs ve ETÜT Çalışmaları ile Merkezi Sistem Sınavlarına hazırlandıkları Çaykara İlçesinde Bölgede bulunan diğer Fen Liseleri ayarında akademik başarı elde ediliyor ve öğrenciler birbirinden kaliteli Üniversitelere yerleşiyorlar.

Şu ana kadar belli olan sonuçlara göre Sadece 2020 YKS sınavlarında Eşit Ağırlık alanında Türkiye 264.sü,Sözel Alanda Türkiye 332.si,Yine Eşit Ağırlık Alanında Türkiye 507.si,Sayısal alanda hem de İmam Hatip Lisesinden Türkiye 2005.si ,Sözel alanda Türkiye 4768.si,Sayısal alanda Türkiye 9957.si çıkaran Çaykara ilçesi şimdi ise Fen Lisesi ile Üniversiteye daha fazla sayıda öğrenci  yerleştirme hedefi ile Çaykara İlçesine Fen Lisesi yapılmasını talep ediyor

Öğrencilerini bölgede bulunan Fen Liselerine gönderen Veliler Eğitim kalitesinin bu kadar yüksek olduğu Çaykara İlçesinin Fen Lisesini hak ettiğini ve çocuklarını İlçe dışına göndermek istemediklerini Çaykara İlçesinde açılacak bir Fen Lisesi ile Çaykara İlçesinde zaten yüksek olan Eğitim kalitesinin çok daha fazla yükseleceği kanaatinde bir araya geliyorlar.

BAŞKAN TOK ÇAYKARA’DA FEN LİSESİ OLMASI LAZIM

Çaykara İlçesinin Eğitimde zirvede yer alan Lider bir İlçe olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara İlçesinde öğrencilerin İlçe Milli Eğitim Müdürü, fedakar  Okul Yöneticileri ve Özveri ile çalışan öğretmenlerin gayretli çalışmaları ile öğrencilerin geleceğe hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Eğitimde Ülke genelinde Marka bir değer olan Çaykara İlçesinin Fen Lisesini fazlası ile hak ettiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara İlçesinde Fen Lisesinin açılmasının ilçede zaten çok yüksek olan Eğitim kalitesini daha da yukarılara taşıyacağını sözlerine ekledi.

Çaykara Eğitim Camiası olarak Öğrencilerimizi geleceğe hazırlama anlamında yoğun bir çalışma temposu ile çalıştıklarını ifade ederek konuşmasına  devam eden Başkan tok Çaykara İlçesinde Eğitim kalitesinin yükselmesi ile artık Fen Lisesini tercih edecek durumdaki öğrencilerin bile Fen Liselerini tercih yapmadıklarını Çaykara İlçesinde sınavlara hazırlanarak Fen Lisesinde elde edecekleri dereceleri Çaykara İlçesinden elde ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Eğitim adına gerçekleştirilen özverili çalışmalarının sonucunda Çaykara İlçesinin Eğitimde cazibe merkezi bir İlçe konumuna geldiğini ifade eden Başkan Tok artık Ülkemizin değişik yerlerinden öğrenci velilerinin çocuklarını alarak Çaykara İlçesine geldiklerini ve çocuklarını burada okutmak istediklerini sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinde Eğitim kalitesinin daha üst seviyelere taşınmasının vaktinin geldiğini ifade eden  Başkan Hanefi Tok İlçede açılacak olan bir Fen Lisesinin Çaykara İlçesinde mevcut Eğitim kalitesini çok daha yukarılara taşıyacağını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Lisesi İstiyor

İlginizi Çekebilir