Çaykara Gençlikspor Araklı'yı 3 Golle Geçti

Çaykara Gençlikspor Araklı

Çaykara Gençlik Spor U 13 Futbol Takımı Araklı İdman Yurdu’nu 3-1’lik Skor ile geçti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığıyla düzenlenen 23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' etkinliğinin Trabzon müsabakaları 24 Şubat 2022 Perşembe günü başladı.

Turnuvada Çaykara Gençlik Spor takımı 1.Tur müsabakasında  Araklı İdman Yurdu takımın 3-1 yenerek turnuvada 2. Tura yükselmeyi başardı.Çaykara Gençlik Spor’un gollerini Ahmet Kazancı attı.

Çaykara Spor Turnuvanın ikinci tur karşılaşmasında Tayfa Gençlik Spor Kulübü ile Gölçayır Okul Takımı 1. tur müsabakasının kazanan takımı ile 28 Şubat 2022 Pazartesi günü saat 13.00’da Akyazı Spor Kompleksinde karşı karşıya gelecek ve çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek.

Turnuvada ikinci tur müsabakaları 28 Şubat 1 Mart 2022 tarihlerinde oynanacak.3 Mart tarihinde çeyrek final müsabakalarının oynanacağı turnuvada Yarı Final Müsabakaları 7 Mart,Final müsabakası ile üçüncülük müsabakası ise 8 Mart tarihinde oynanacak.

TURNUVAYI TANIYALIM      

 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığıyla düzenlenen 23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' etkinliğinin müsabakaları Türkiye genelinde oynanmaya devam ediyor.

Spor sevgisi olan her çocuğun rahatlıkla erişebildiği mahalle futbolunun heyecan ve saflığını 23 Nisan ruhu ile birleştirerek bütün ülke çocuklarına yayma amacıyla başlatılan 23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' müsabakaları, 24 Şubat 2022 tarihinde  Trabzon ile birlikte tüm Türkiye'de başladı. 23 Nisan turnuvasına hem Trabzon’dan hem de tüm Türkiye'den çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Bazı illerde olumsuz hava koşulları nedeniyle başvuru süresinin uzatılmasını isteyen çocukların talebi doğrultusunda iki gün daha ek süre verildi. Tüm Türkiye'den 15 bin 895 çocuğun başvurduğu müsabakalar, 156 kız, bin 289 erkek takımı olarak gerçekleştiriliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü proje dahilinde 11-13 yaş grubu çocukların katılım sağladığı futbol turnuvasında maçlar, 81 ilde aynı anda yapılıyor. Maçlar, 7 asil ve 4 yedek sporcudan oluşan takımların 20'şer dakika ve 2 devreli halı sahada karşılaşması şeklinde gerçekleştiriliyor

Final karşılaşmasının da TBMM’de yapılması planlanıyor. TBMM tarafından 1'inci olan takım oyuncularına tablet, 2'nci olan takım oyuncularına elektrikli scooter, 3'üncü takım oyuncularına drone hediye edilecek.



İlginizi Çekebilir