Çaykara Halk Eğitim'den Şahinkaya'da Yıl Sonu Sergisi

Çaykara Halk Eğitim

Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında açılan KUsrlar ile ilgili yıl sonu Sergi Törenleri başladı.

İlçemiz Şahinkaya Mahallesinde açılan Okuma Yazma Kursu Belge Töreni ile Moda Giyim Teknolojisi Kursu Yıl Sonu Sergisi ve Kurs Belgesi dağıtım töreni İlçemiz Yukarı Şahinkaya Mahallesinde gerçekleştirildi.

12 Nisan 2022 Perşembe Günü gerçekleştirilen törene Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu, Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan, Çaykara Kadın Kooperatfi Başkanı Hacer Kuvvetli, Şahinkaya Mahalle Muhtarı Hüseyin Bayraktar ile öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldılar.

Yıl Sonu Sergi açılışı Kaymakam Muhammet Güzel ve Başkan Hanefi Tok tarafından gerçekleştirilirken sergi açılışının ardından Kaymakam Güzel ve Başkan Tok Giyim Teknolojisi kursunu ziyaret ederek üretilen ürünler ile ilgili Kurs Öğretmeni Fatma Ataman ve Öğrenciler ile sohbet ettiler.

OKUMA YAZMA KURSU YIL SONU BAŞARI BELGELERİ DAĞITILDI

Şahinkaya Mahallesi Camisinin alt kısmında oluşturulan sınıfta kış boyunca devam eden Okuma Yazma Kursunu başarı ile tamamlayan Kursiyerlere Başarı Belgeleri Kaymakam Muhammet Güzel ve Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi. Yaşları 70 ile 80 arasında olan 5 bayan kursiyer okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşarken Kaymakam Güzel ve Başkan Tok da azim ve cesaretlerinden dolayı kursiyer bayanları tebrik ettiler.
ANNE VE KIZI KURS ÖĞRETMENLERİ

Şahinkaya Mahallesinde Giyim Teknolojisi Öğretmeni Fatma Ataman ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni kızı Sema Ataman kış boyunca açmış oldukları Okuma Yazma ve Giyim Teknolojisi Kurslara ile Şahinkaya Mahallesinde bulunan bayanlara önderlik yaptılar.

Kış boyunca Sınıf haline getirdikleri Caminin alt katında bir yandan okuma yazma öğrenen bir yandan ise Giyim Teknolojisi ile ilgili birbirinden güzel çalışmalar gerçekleştirerek anne ve kız öğretmenler yıl sonu sergisinde ise hem kadınların okuma yazmaya başlaması hem de görücüye çıkan ve göz kamaştıran birbirinden güzel el emeği göz nuru eserleri ile iki farklı mutluluğu bir arada yaşamış oldular.

MODA GİYİM TEKNOLOJİLERİ KURSUNU TANIYALIM

Giyim Tasarım Öğretmeni Fatma Ataman tarafından açılan Giyim Tasarım Kursuna 20 Kursiyer kış boyunca devam etti.Çaykara Halk Eğitim Merkezi ve vatandaşların kendi makinelerinin yanı sıra bayanların kendi el işleri ile yapmış oldukları onlarca ürün sergide göz kamaştırdı.

Giyim Tasarım Kursunda bayanların  evlerinden getirmiş oldukları çeşitli kumaşlar kimi zaman makinelerde işlenerek,kimi zaman ise kadınların maharetli elleri ile çeşitli ürünlere dönüştürüldü.

GRAVATLARDAN YAPILAN PASPAS GÖZ KAMAŞTIRDI

Giyim Teknolojisi  Sergisinde birbirinden güzel eserler sergilenirken bayanların eski gravatları kullanarak yapmış oldukları paspas  herkes tarafından büyük bir ilgi gördü.Kaymakam Güzel ve Başkan Tok bu güzel fikir için kurs öğretmenine teşekkür ederken Kurs Öğretmeni Fatma Ataman ise emekli öğretmenlerden kullanmadıkları gravatlarını topladıklarını ve bu gravatları yeniden değerlendirmek amacı ile  paspas şekline dönüştürerek yeniden insanlara faydalı bir hale getirdiklerini ifade etti.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR’A KIYAFET DİKİLİYOR

Moda Giyim Teknolojisi Kursiyerleri tarafından 2021-2022 Ahmet Çalık Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor için de tatlı bir sürpriz hazırlanıyor.Bordo mavi renklerden oluşan ve yapımı devam eden çeşitli kıyafetler yapımlarının tamamlanmasının ardından Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından Trabzonspor Kulübüne ulaştırılacak.

BAŞKAN TOK’TAN DESTEK SÖZÜ

Sergi açılışında konuşan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara İnsanının her alanda olduğu gibi kadınlarımızın üretkenliği ve çalışkanlığı anlamında da farklı bir ilçe olduğunu Şahinkaya Mahallesinde gerçekleştirilen Okuma Yazma Kursu ile 5 kadınımıza daha okuma yazma öğretmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Öğretmen Fatma Ataman tarafından yine Şahinkaya Mahallesinde açılan Giyim Teknolojileri Kursunun her türlü övgüyü fazlası ile hak ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok,kadınlarımızın kış boyunca atık malzemeleri kullanarak mükemmel çalışmalar gerçekleştirdiklerini,ortaya çok güzel çalışmaların çıktığını,kadınlarımızın gerçekleştirmiş oldukları bu örnek çalışmaların pazarlanması ve değerlendirilmesi aşamasında ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Moda Giyim Teknolojisi Yıl Sonu Sergisi Kursiyerlere belgelerinin verilmesi ile sona erdi.Kursiyerlere Belgeleri  Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,Çaykara Kadın Koloperatifi Başkanı Hacer Kuvvetli,Şahinkaya Mahalle Muhtarı Hüseyin Bayraktar tarafından verildi.

Açılış Programının son bölümünde ise kursiyerler tarafından misafirlere ikram gerçekleştirildi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Eğitim' Şahinkaya' Sergisi

İlginizi Çekebilir