Çaykara Halkeğitimden Yıl Sonu Karma Sergisi

Çaykara Halkeğitimden Yıl Sonu Karma Sergisi

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında İlçede sene boyunca açılan Kursların Yıl Sonu Karma sergileri gerçekleştirildi

ESERLER GÖZ KAMAŞTIRDILAR

Halkeğitim Merkezi Yıl Sonu Karma sergisinde yöre kadınları tarafından üretilen el emeği göz nuru eserlere  Çaykara insanı yoğun bir ilgi gösterdi.Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar sergide beğendikleri çalışmaları satın alarak hem  kursiyer bayanlara ekonomik katkı sağladı hem de yöre kültürünün el sanatları ile yaşamasına katkı sağlamış oldular.

YOĞUN ZİYARETÇİ AKINI

Halkeğitim Merkezi Yıl Sonu Karma Sergisine Çaykara insanı yoğun bir ilgi gösterdi.Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Belediye Meclisi Üyeleri,Trabzon AK Parti İl Başkan Yardımcısı Canan Akdoğan Bülbül,Trabzon İHH Kadın Sorumlusu  Gülsüm  Hanım,Of Mesleki  ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Karaca,Of Mesleki ve Teknik Eğitim Müdür Yardımcısı Zafer Pekşen Yıl sonu sergisini ziyaret ederek kursiyerler ile sohbet ettiler ve gerçekleştirilen güzel çalışmalar ile ilgili olarak kursiyerlere teşekkür ettiler.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Tuncer,Kurs Öğretmenlerinden İlçe Milli Eğitim Özel Büro Görevlisi Veysel Somuncu,Elmalı Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Mutlu ve Kurs öğretmenleri ile Usta Öğreticiler hem Protokolü karşıladılar hem de gün boyunca sergilerinin başında vatandaşları karşılamak ve bilgi vermek amacı ile hazır beklediler.

AÇILAN YIL SONU SERGİLERİ

Çaykara Halkeğitim Merkezi binasında gerçekleştirilen Yıl sonu Sergilerinde;

1-EV TEKSTİLİ VE MEFRUŞAT KURSU

Çaykara İlçe Merkezinde düzenlenen kurs öğretmen Ayşegül Sayar tarafından verildi.Yöre kadınları kursa yoğun bir ilgi gösterdiler.

2-BEBEK ODASI HAZIRLAMA KURSU

Çaykara İlçe Merkezinde düzenlenen kurs öğretmen Ayşegül Sayar tarafından verildi.Özellikle Genç annelerin kursa yoğun bir ilgi gösterdikleri gözlemlendi.

3-DEKORATİF TABLO YAPIMI KURSU

Çaykara İlçe Merkezinde düzenlenen kurs öğretmen Ayşegül Sayar tarafından verildi.Sanata meraklı kursiyerler bu kursa yoğun bir ilgi gösterediler.

4-AKŞAP HEDİYELİK EŞYA YAPIMI KURSU

Çaykara İlçe Merkezinde düzenlenen kurs öğretmenler Musa Köroğlu ve Hamza Demirci  tarafından verildi.Hediyelik eşya anlamında yoğun talep gören kursa kursiyerler tarafından yoğun bir ilgi gösterildi.

5-EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA KURSU

Çaykara İlçe Merkezinde düzenlenen kurs öğretmen Ayşegül Ayal tarafından verildi.Ev Hanımları bu kursa yoğun bir ilgi gösterdiler.

6-ELMALI MAHALLESİ ÜRETEN ELLER KURSU

Elmalı Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneğinin organizasyonunda gerçekleştirilen kursun öğretmenliği Hamza Demirci tarafından yapılıyor.Yöre kadınları tarafından büyük bir emek sonucu üretilen el emeği göz nuru Birbirinden güzel onlarca hediyelik eşya üretimi gerçekleştirilen kursta üretilen ürünler Uzungöl’de bulunan Hediyelik Eşya dükkanlarının vitrinlerini süslüyor ve ziyaretçiler tarafından çok büyük bir ilgi görüyor.

7-ATAKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI EL SANATLARI KURSU

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi gören hastalar tarafından Rehber Öğretmen refakatinde üretilen el emeği göz nuru birbirinden güzel eserler yıl sonu sergisinde göz kamaştırdı.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Halkeğitimden Karma Sergisi

İlginizi Çekebilir