Çaykara İHH'den Gazze'ye Yardım Eli

Çaykara İHH

Çaykara İHH Derneği olarak “Gazze’ye Umut Ol” kampanyası kapsamında Çaykara İlçe Merkezinde bir Kermes düzenlendi.

Çaykara İHH Derneği olarak “Gazze’ye Umut Ol”  kampanyası  kapsamında Çaykara İlçe Merkezinde bir Kermes düzenlendi.Vefakar ve cefakar Çaykara kadını her zaman olduğu gibi bir kere daha farkını ortaya koydu.Kadınlarımız kendi evlerinde hünerli elleri ile büyük emekler vererek hazırladıkları birbirinden lezzetli ürünleri hiçbir maddi çıkar gözetmeden Gazze’de yaşam mücadelesi veren insanlar için hazırladı ve Çaykara insanının beğenisine sundu.

Düzenlenen Kermeste Covit 19 Salgın Hastalığı ve Pandemi süreci sebebi ile Toplum ve İnsan Sağlığı açısından hijyen kuralları ile maske ve sosyal mesafe kuralına büyük bir özen gösteriliyor.

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı Çaykara Şubesi tarafından organize edilen Kermes kapsamında Çaykara’lı Hayırsever Kadınlarımız tarafından büyük emekler verilerek hazırlanan birbirinden lezzetli ürünler Çaykara insanının beğenisine sunuldu.Kermes kapsamında ayrıca vatandaşlar Yardım Kutusu aracılığı ile de Gazze’ye bağışta bulunabiliyor. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk Kermesi ziyaret ederek hem kadınlara bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederek yiyeceklerin tadına baktılar hem de Kermese maddi katkı sağlayarak Organizasyona destek sağladılar. Gazze’ye Umut Ol Çarşısına Çaykara Halkı büyük bir ilgi gösteriyor.Gün boyunca devam edecek olan Kermes ve Bağış Kampanyası kapsamında toplanan paralar makbuz karşılığında İHH Gazze hesabında toplandıktan sonra Gazze’de bulunan çaresiz insanlara gönderilecek.

BAŞKAN TUNCER-GAZZE’YE UMUT OLALIM

İHH Çaykara İlçe Başkanı Recep Tuncer  “Gazze’ye Umut ol” Kampanyası ile ilgili olarak Gazetemize açıklamalarda bulundu

İşte Başkan Tuncer’in açıklamaları;

Gazze’de İsrail'in saldırılarından dolayı yüzlerce kişi yaralandı veya sakat kaldı. Filistin halkı abluka ve ekonomik sıkıntıların yanı sıra birçok zorlukla mücadele ediyor. Birçok ülke ise İsrail’in saldırılarını görmezden geliyor.

Yaşam alanları ve siviller hedef alınmaya devam ediyor. Yaşananlar sebebiyle acil olarak sağlık, barınma ve gıda gibi birçok alanda yardıma ihtiyaç var. Evler ve su şebekeleri zarar gördü. Yaklaşık 10 bin ev susuz kaldı. Ayrıca bölgeye malzeme ve yakıt girişine izin verilmiyor. Saatlerce elektrik kesintisi yaşanan Gazze’de hastane hizmetleri yakıta bağlı.

Ambargo ve abluka altındaki Gazze uzun zamandır dünyanın en büyük açık  hava hapishanesi konumunda. Serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık 2 milyon Filistinli, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail’in çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı şehirde hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar güçlükle karşılanıyor.

Kıymetli Çaykara’lı Hemşerilerim.Çaykara Halkının her zaman olduğu gibi kendisine yakışanı yapacağından asla endişem yok.Çok iyi biliyorum ki Çaykara insanı her zaman olduğu gibi yine yanımızda yer alacak.Gelin, Gazze’de ihtiyaç sahiplerine yardımcı olalım. Yapacağınız küçük bir yardım bir kişinin hayatını kolaylaştırabilir. Size ihtiyaçları var.

İHH VE GAZZE

İHH'nın Gazze çalışmaları, 2009 yılında kurulan Gazze Ofisi aracılığıyla yürütülüyor. Gazze halkının sıkıntılarının giderilmesi adına çeşitli projeler üreten Gazze Ofisi, acil ve sağlık yardımları yanı sıra ofise ait 1 eğitim merkezi ile 2 bini aşkın Filistinlinin düzenli olarak eğitim almasına ve meslek öğrenmesine olanak sağlıyor.

İHH'nın Gazze çalışmaları, 2009 yılında kurulan Gazze Ofisi aracılığıyla yürütülüyor. Gazze halkının sıkıntılarının giderilmesi adına çeşitli projeler üreten Gazze Ofisi, acil ve sağlık yardımları yanı sıra ofise ait 1 eğitim merkezi ile 2 bini aşkın Filistinlinin düzenli olarak eğitim almasına ve meslek öğrenmesine olanak sağlıyor.

NE TÜR ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

2020 yılında Gazze’de yaptığımız eğitim, sağlık, gıda ve yetim çalışmalarımızdan 320 bin 760 kişi faydalandı. Yetim Sponsorluk Sistemi ile 2020 yılı sonunda Filistin'de her ay düzenli olarak desteklediğimiz yetim sayısı 15 bin 391 oldu.



Anahtar Kelimeler: Çaykara ' Gazze' Yardım

İlginizi Çekebilir