Çaykara İHH'den Kış Kapıda,Yalnız Bırakma Etkinliği

Çaykara İHH

Çaykara İHH Tarafından Suriye Sınır boylarında yaşam mücadelesi veren Vatandaşlar için Kermes etkinliği gerçekleştirdi.

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı Çaykara Şubesi tarafından Suriye’de ve sınır boylarında savaş sebebi ile çaresiz durumda bulunan vatandaşlara katkı sağlamak amacı ile “Kış Kapıda,Yalnız Bırakma” Kermesi gerçekleştirildi.

İHH tarafından “Zorlu Kış Şartları Suriye Kamplarındaki yaşamı olumsuz etkiliyor.Destekleriniz ile Kardeşlerimize Biz Buradayız diyelim” sloganı ve “Kış Kapıda,Yalnız Bırakma” adı ile Türkiye Genelinde gerçekleştirilen etkinliğin Çaykara Şubesi tarafından gerçekleştirilen etkinliği geniş bir katılım ile gerçekleşti.

7 Aralık 2021 Salı Günü gerçekleştirilen Kermes etkinliği kapsamında  İHH Çaykara Başkanı Recep Tuncer’in çalışmaları ve hayırsever bayanlara tek tek telefon ile ulaşması neticesinde bayanlar tarafından hazırlanan çeşitli ikram malzemeleri Çaykara insanının beğenisine sunuldu.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kermes’i ziyaret ederek Başkan Tuncer ve emeği geçen bayanlara hazırlamış oldukları Kermes etkinliği için teşekkür etti.Kermes’ten alışveriş de yapan Belediye Başkanı Hanefi Tok bayanlar tarafından hazırlanan Kermese maddi destek de sağlamayı ihmal etmedi.

Ayrıca Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara Müftülük Vaazı Mecit Anaçoğlu,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İbrahim Garip da Kermes’i ziyaret ederek katkı sağladılar.

Gün boyunca Çaykara Halk Eğitim Merkezi önünde Çaykara insanının beğenisine sunulan İHH Kış Kapıda, Yalnız Bırakma” Kermesi her zaman olduğu gibi Çaykara halkının yoğun ilgisi ile karşılandı.Vatandaşlar Yardıma muhtaç insanlar için Kermes ve İHH aracılığı ile maddi destekte de bulunabiliyorlar.

VATANDAŞLAR CEP TELEFONUNDAN KATKI SAĞLAYABİLİYOR

İnsani Yardım Vakfı (İHH)”Kış Kapıda Yalnız Bırakma” etkinliğine vatandaşlar da cep telefonları ile katkı sağlayabiliyorlar.Vatandaşlar 5 TL karşılığında cep telefonlarından kısa mesaj yolu ile KIS yazarak 3072’ye mesaj atarak kampanyaya destek olabiliyorlar.

BAŞKAN TUNCER:DÜNYAYI İYİLİK KURTARACAK

Hazırlanan Kermes Organizasyonu ile ilgili olarak İHH Çaykara Şube Başkanı Recep Tuncer gazetemize açıklamalarda bulundu.

İHH(İnsani Yardım Vakfı) olarak Dünyayı iyilik kurtaracak sologanı ile yola çıktıklarını ifade eden İHH Çaykara Başkanı Recep Tuncer  Suriye sınırında devam etmekte olan savaşlardan dolayı insanların daha güvenli olması sebebi ile Ülkemizdeki sınır boylarına yerleştiklerini ve yaşamlarına çadırlarda devam ettiklerini ifade etti.

Bu bölgeyi ziyaret etme imkanının olduğunu ifade eden Başkan Tuncer insanların çok çetin doğa şartlarında ve kış mevsiminin yaşandığı bu en çetin günlerde yaşamda kalabilme mücadelesi verdiklerini sözlerine ekledi. Kışın bu soğuğunda Çocukların çıplak ayaklar ile ve son derece sağlıksız bir ortamda çamurların içinde yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Tuncer,İnsan olarak hepimizin elimizi taşın altına koymamız gerektiğini ifade etti.

Çaykara İlçesinden toplanan yardımların sınır boylarında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize ulaştırılacağını ifade eden Başkan Tuncer tüm duyarlı vatandaşları bu kampanyaya destek vermeye davet etti.

Çaykara İnsanının hayırsever olduğunu buna her seferinde tanıklık ettiklerini ifade eden İHH Çaykara Başkanı Recep Tuncer vatandaşların gerçekleştirecekleri bağışları  küçümsememeleri gerektiğini bizim için değersiz gibi görünen küçük bir katkının,vatandaşın cebinden kermese sağlayacağı 10 TL’lik bir katkının  belki de o insanların hayatta kalmalarını sağlayabileceğini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir