Çaykara İlçe Tarım'dan Muhtarlara Mera Semineri

Çaykara İlçe Tarım

Çaykara ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Mera Muhtarlara Meraların Kullanım alanları ile ilgili seminer verildi.

Çaykara  ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çaykara İlçesinde görev yapan Muhtarlara yönelik olarak  yaylalarda bulunan Meralar hakkındaki valilik genel emri konusunda ilçe muhtarlarına seminer verdi.

1 Haziran 2022 Çarşamba günü Çaykara Hükümet Konağı  Toplantı  salonunda düzenlenen programa Çaykara İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ersin Yavuz Birkan,Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çayır Mera Şube Müdürü Taner Kazaz, Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Soğanlı Muhtarı Engin Yazıcıoğlu ile muhtarlar katıldılar.

Seminerde ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ersin Yavuz Birkan tarafından muhtarlara yaylalarda yer alan meraların kullanım alanları ile ilgili bir tespit çalışması yapacaklarını ve muhtarların bu konuda kendilerine destek olunması talebini iletti. Daha sonra söz alan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çayır Mera Şube Müdürü Taner Kazaz ise  konuya ilişkin Valilik Genel Emri'ni katılımcılara slayt eşliğinde anlattı ve daha sonra muhtarların gerçekleştirecekleri çalışmaları ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yeni çalışmanın amacı meraların kullanım alanlarının ve potansiyelinin tespit edilmesi. Bu amaçla her  muhtardan kendi mahallelerinde ikamet eden vatandaşların hangi yaylada ikamet ettikleri ve yaylada kaç tane hayvan beslediklerinin tespit edilmesini istiyorlar.Bu çalışmadan elde edilecek verilere doğrultusunda hayvan sayılarına göre meralar paylaştırılması planlanıyor.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Tarım' Muhtarlara Semineri

İlginizi Çekebilir