Çaykara İlçesinde Eğitimde Ters Göç Yaşanıyor

Çaykara İlçesinde Eğitimde Ters Göç Yaşanıyor

Çaykara İlçesinde Eğitimde Ters Göç Yaşanıyor

Trabzon İlinin Çaykara İlçesinde yaz Dönemi DYK(Destekleme ve Yetiştirme Kursları) devam ederken eğitimde terse göç yaşanıyor ve öğrenciler iyi bir eğiştim görebilmek için Trabzon’dan Çaykara İlçesine geliyorlar.

Öğrencilerin bir bölümü Çaykara İlçesinde bulunan kız ve erkek pansiyonlarında  konaklıyor ve tüm ihtiyaçları Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından karşılanıyor.

Öğrencilerin bir bölümü ise her sabah Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait otobüs ya da Çaykara Tur otobüsleri ile Trabzon’dan Çaykara İlçesine geliyor,gün boyu gerçekleştirdikleri Kurs ve ETÜT çalışmalarının ardından akşam son araba ile yeniden Trabzon’a ailelerinin yanına geri dönüyorlar.

Sınav ile öğrenci alan okulun bulunmadığı,tek bir dershanenin dahi olmadığı Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen planlı ve programlı eğitim çalışması ve Çaykara Eğitim Modeli olarak adlandırılan eğitim sistemi sayesinde eğitimde ters göç yaşanıyor.

Bir zamanlar Çaykara İlçesinde dershane bulunmadığı için öğrenciler iyi bir okul kazanabilmek için Trabzon’a gidiyor hem Trabzon’da öğrenim görüyor hem de Dershane’ye devam ediyordu.

Şimdi Çaykara İlçesinde yine dershane yok.Ancak uygulanan başarılı eğitim sistemi sayesinde bu defa Trabzon İlinde bulunan öğrenciler iyi bir Eğitim alabilmek için Trabzon’dan Çaykara İlçesine geliyorlar.

Çaykara Eğitim Modelinin Mimarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali 7 Temmuz 2023 Cuma akşamı saat 18.00’da Çaykara’da bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Otobüs durağındaki görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşarak şu değerlendirmede bulundu

9 Temmuz 2021 de paylaştığımız resim 7 Temmuz 2023 tarihinde de geçerli.

Okumak için Çaykara'dan Trabzon’a gitmiyorlar .Artık okumak için Trabzon'dan Çaykara'ya geliyorlar.

 Çaykara'nın Trabzon yönündeki Büyükşehir Belediyesine ait yolcu durağı.07.07.2023 saat 17.14 durakta bekleyen öğrenciler yaz kursları için Çaykara'ya   gelen öğrenciler. Aileleri ile Trabzon'da oturuyorlar.Ve şuan Çaykara'da ne bir fen lisesi var nede puanla alan proje okulu var.Çaykaradaki eğitimin kalitesini anlatabilecek en iyi fotoğraflardan biri.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir