Çaykara İlçesinde Geleceğin Bilim Adamları Bölge Finalleri İçin Ankara Yolunda

Çaykara İlçesinde Geleceğin Bilim Adamları Bölge Finalleri İçin Ankara Yolunda

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Robotik Kodlama ve Yazılım Ekibi,Bölge finalleri için Ankara’ya uçtu.

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışmasına katılım sağlayacak olan  Çaykara Zeki Bilge Mucitleri Robotik Kodlama ve Yazılım Takımı Okul Müdürü Tayfur Demirali ile birlikte 1 Mart 2024 sabahı Trabzon’dan Ankara’ya uçtular.

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robitik Kodlama Yarışması Bölge Finali 2 Mart 2024 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek.

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu First Lego League Challenge turnuvasına 36000 okul arasından katılım sağladı. 

 Okul Müdürü Tayfur Demirali, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Semanur Hotaman ve Matematik Öğretmeni Kübra Nur Türker tarafından oluşturulan ve turnuvaya hazırlanan10 kişilik öğrenci grubundan oluşan Zeki Bilge Mucitleri Robotik Kodlama ve Yazılım  Ekibi 2023 Yılında Bölge Şampiyonu olduğu yarışmada 2024 yılında da Şampiyonluk unvanını korumak istiyor.

KAYMAKAM ERBEK-GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI ÇAYKARA İLÇESİNDE YETİŞİYOR

Çaykara İlçesinin örnek alınacak bir Eğitim İlçesi olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,sadece Akademik başarı anlamında değil aynı zamanda gerçekleştirilen sosyal kültürel ve sportif etkinlikler anlamında da Çaykara İlçesinin örnek ve farklı bir ilçe olduğunu ifade etti.

Zeki Bilge Ortaokulu Zeki Bilge Mucitleri Robotik Kodlama ve Yazılım Takımı tarafından gerçekleştirilen Robotik Kodlama Yarışmasını çok önemsediklerini ifade eden Kaymakam Erbek,Projenin Okul Müdürü ve Rehber Öğretmenler tarafından profesyonel bir şekilde hazırlandığını,profesyonel bir ekibin oluşturulduğunu ve öğrenciler tarafından hazırlanan bu projenin geçtiğimiz sene Bölge Şampiyonu olarak Türkiye Finallerine katılım hakkı kazandığını,öğrencilerin aynı başarılarını 2 Mart 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan Bölge Finallerinde bir kere daha tekrar edilmesini beklediklerini ifade etti.

Kaymakam Erbek,Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi olarak tüm imkanları ile Şampiyon öğrencilerin yanında olduklarını ve projede emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

PROJEMİZİ TANIYALIM

Takım, robot kategorisinde kendileri tasarladıkları ve yazılımını yazdıkları robot ile belirlenen 15 görevi 2,5 dk da tamamlayarak puan kazanacaklardır. Yenilikçi fikir kategorisinde ise enerji hakkında bilgi toplamak amacıyla ilk olarak enerji bakanlığının yenilenebilir enerji bölümü ile çevrim içi bağlantı kuruldu. Aynı zamanda ilçede bulunan HES ile yüzyüze görüştüler ve bilgilerini geliştirmeye devam ettiler .Son görüşmeleri ise kendilerine projenin bu kategorisinde destek çıkacak ve menejerlik  yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile iletişime geçildi.  Zeki Bilge Mucitleri aynı zamanda öz değerler kategorisinde de etkin çalışmalar yapıyor. 

Zeki Bilge Mucitleri takımı 2 Mart 2024  tarihinde Ankara’da düzenlenecek olan FIRST LEGO LEAGUE CHALLENGE yarışmasında başarı göstermek istiyor.

FIRST LEGO LEAGUE CHALLENGE,NEDİR?

 Dünya çapında bir turnuva olup her sene belirlenen bir konu üzerine düzenlenen bir robot yarışmasıdır. Robot turnuvasının yanı sıra yenilikçi fikir ve öz değerler gibi kategorileri de içerisinde barındırmaktadır. Programın her sene küresel bir soruna işaret eden teması bulunmaktadır.2024 Yılının  konusu Sanat ve Teknoloji üzerine olup yapılan araştırmalar bu çerçeve de yürütülmektedir.

Katılımcı takımlar bu sezon teması kapsamında belirlenen sorunları tartışır ve sorunlardan biri özelinde yenilikçi bir çözüm geliştirirler. Bilim insanları gibi yenilikçi çözüm projeleri üzerinde çalışacak olan takım üyeleri ayrıca sezon özelinde belirlenen görevleri tamamlamak üzere robot tasarlar ve program yazarlar. Program değerleri kapsamında takım çalışması, işbirlikli öğrenme, eleştirel düşünme, zaman yönetimi, sunum becerisi, arkadaşça rekabet gibi konularda da deneyim kazanırlar.

Takımlar hazırladıkları çalışmaları katıldıkları yerel turnuvalarda jürilere sunar, robot maçlarına çıkar ve yaptıkları çalışmaları katılımcı akranları ve ziyaretçilerle paylaşma fırsatı elde ederler. Takımlar yerel turnuvalarda elde ettikleri başarıya göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazanırlar.

 



İlginizi Çekebilir