Çaykara İlçesinde Her Gün 1700 Öğrenciye Sıcak Yemek Hizmeti Sunuluyor

Çaykara İlçesinde Her Gün 1700 Öğrenciye Sıcak Yemek Hizmeti Sunuluyor

Trabzon İlinin Eğiktimde Lider İlçesi olan Çaykara İlçesinde her gün 1700 öğrenciye sıcak yemek hizmeti sunuluyor.

Devlet tarafından 1100 öğrenci için yemek hizmeti veriliyor. Bunun yanı sıra Yurtlarda ikamet eden 200 öğrenciye sabah kahvaltısı,öğle yemeği ve akşam yemeği,okullarda DYK Kurslarına devam eden ve akşam ETÜT’lerinden sonra okul servisleri ile evlerine dönen 300 öğrenciye ise öğle ve akşam yemeği olmak üzere günde iki öğün Fatma Bilge Anaokulunda ise 120 Öğrenciye bir öğün  yemek hizmeti veriliyor.Ayrıca şu an itibarı ile Çaykara İlçesinde konaklayan yaklaşık 130 depremzede öğrenci hem yurt imkanlarından hem de günde 3 öğün sıcak yemek imkanından yararlanıyor.

Çaykara İlçesinde toplam 5 öğrenci yurdu bulunuyor.Akın Yerekaban Erkek Öğrenci Yurdu,Deva Kız Öğrenci Yurdu,Çaykara Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu,Cevdet Sunay MTAL erkek ve kız öğrenci Yurtları.Yurtlarda ikamet eden 210 öğrenciye günde 3 öğün sıcak yemek hizmeti veriliyor.

Bu yemekler Çaykara İlçe Merkezinde Akın Yerekaban Erkek Öğrenci Yurdunda pişirilerek İlçe Merkezinde bulunan okullara ve öğrenci Yurtlarına dağıtılıyor ve öğrencilerin bu yemeklerden yararlanmaları sağlanıyor.

Karaçam Eğitim Kurumları,Taşkıran Eğitim Kurumları ve Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumlarında ise öğrencilerin yemekleri okulların yemekhanelerinde bulunan personeller tarafından pişirilerek öğrencilerin hizmetine sunuluyor.

Devlet imkanları ile Mahalli imkanlar bir araya getirilmiş durumda Çaykara İlçesinde.Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un katkıları ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin gayretleri ile ve mahalli imkanlar ile  sağlanan destek ile her gün yaklaşık olarak 600 öğrenciye fazladan yemek hizmeti sunuluyor Çaykara İlçesinde.

Öğrenci Yurtlarında ikamet eden öğrenciler her gün sabah ve akşam yemeklerini öğrenci yurtlarında,öğle yemeklerini ise okulda diğer arkadaşları ile birlikte yiyor.

Okullarda öğrencilerin yemekleri görevli Profesyonel  bayanlar tarafından son derece hijyenik bir ortamda çok büyük bir itina ile hazırlanıyor.Her gün 4 çeşit yemek öğrencilerin hizmetine sunuluyor.Öğrenci Yurtlarının ve okulların erzak depolarında yiyecekler toptan alınmıyor Çaykara İlçesinde.İhtiyaç duyulduğu kadar günlük olarak yiyecekler temin ediliyor ve öğrencilerin her gün taze yiyecekler ile buluşturulması sağlanıyor.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok fırsat buldukça öğrenci yurtlarını ziyaret ederek öğrencilere hangi koşullarda yemek pişirildiğini yerinde inceliyorlar.

Kaymakam Muhammet Güzel 21 Mart 2023 Salı Günü Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Şube Müdürleri Veysel Somuncu ve Numan Tuncer ile birlikte yemeklerin pişirildiği ve öğrencilerin hizmetine sunulduğu Akın Yerekaban Erkek Öğrenci Yurdu,Deva Kız Öğrenci Yurdu,Çaykara Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurtlarında incelemelerde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’den çalışmalar ile ilgili bilgi alan Kaymakam Güzel bunun yanı sıra yemek pişirme alanları,personelin yemek pişirme şekli,yemekhanelerin erzak depolarının temizlik şartları ile ilgili incelemelerde bulundu.

Ziyaretler sonrasında Öğrencilere son derece hijyenik ve temiz bir ortamda yemek ortamı hazırlanması sebebi ile teşekkür eden Kaymakam Muhammet Güzel Devlet millet el ele Devletimizin imkanlarını kullanarak ve bu imkanlara mahalli imkanları da ekleyerek  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,yemek hazırlanmasında emeği geçen personeller ve çalışmaların en önemli parçalarından bir tanesi olan Hayırsever İş Adamlarına öğrencilerin eğitimine sağlamış oldukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Çaykara İlçesinde Önlerine günde 3 öğün sıcak yemek konulan öğrenciler de bu örnek uygulamadan son derece memnun.Her öğün önlerine 4 çeşit sıcak yemek konulduğunu ve her gün farklı bir menü hazırlandığını ifade eden öğrenciler yemeklerde en kaliteli malzemelerin kullanıldığını,hazırlanan tüm yemeklerde hakiki tereyağı kullanıldığını ve yemeklerin kendileri için çok büyük bir özen ile hazırlandığını bu uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade ettiler.



İlginizi Çekebilir