Çaykara İlçesinde Öğrenciler Şirinler Tiyatro Oyunu İle Buluştu

Çaykara İlçesinde Öğrenciler Şirinler Tiyatro Oyunu İle Buluştu

Çaykara İlçesinde Öğrenciler Şirinler Tiyatro Oyunu İle Buluştu

Türkiye genelinde öğrenciler ile Tiyatro Etkinliklerinde bir araya gelen Şirinler Tiyatro oyunu 12 Şubat 2024 Pazartesi Günü Çaykara Belediyesi Konferans Salonunda Öğrenciler ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen etkinlik ile Sineması bulunmayan Çaykara İlçesinde Öğrenciler Tiyatro Oyunu ile buluşma imkanı yakaladı.

Çaykara Belediyesi Konferans Salonunda 17.30 ve 19.00 şeklinde iki seans halinde gerçekleştirilen Tiyatro oyununa öğrenciler ve aileleri yoğun bir ilgi gösterdiler.

Süleyman Ceylan’ın yazıp Yönettiği Şirinler oyununun Teknik Yönetmenliği  Hasan Işlak Kostüm Tasarımı ise Bergüzar Sanat tarafından gerçekleştiriliyor.

M.Furkan Gölbaşı,Melisa Varol,İrem Şayhan,Can Üzüm,Ata Karael,Süleyman Ceylan ise Şirinler Tiyatro oyununun oyuncuları olarak sahne alıyor.

Gerçekleştirilen Tiyatro Gösterimi Çaykara İlçesinde Öğrenciler tarafından çok büyük bir ilgi ile izlendi.

ŞİRİNLER OYUNUNU TANIYALIM

Uzun uzun zaman önce ormanın derinliklerinde küçük yaratıkların yaşadığı bir köy var, onlar kendilerine şirin derlerdi, çok iyilerdi ve sonra korkunç büyücü Gargamel vardı o kötüydü. Dikkatli dinlerseniz garagamelin sesini duyabilirsiniz hatta iyi bir çocuk olursanız belki şirinleri bile görebilirsiniz.Ormanın derinliklerinde beklenmedik bir yağmur sonrası şirinler köyü ve barajlar dayanamaz olmuş, birçok mantar ev zarar görmüştür. Şirin baba, şirine, şaşkın şirin ve güçlü şirin bu sorunu çözmek için bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk ıssız bir adanın en yüksek tepesinde bulunan güneş çiçeğine ulaşmak içindir. Yılda yalnızca bir defa yetişen bu çiçek hem köyü hem de tüm küçük hayvanları korumak için en önemli şeydir. Bunu bilen Gargamel ise hiç durmadan yola çıkar azmanla beraber adaya gelirler, şirinlerden önce yeri bulurlar ve şirinlere oyun oynamaya başlarlar. Bu macera dolu yolculuk şirinler için çok zor olacaktır. Bu yolculuğun sonunda kazanan kim olacak gelin bunu hep beraber görelim.



İlginizi Çekebilir