Çaykara İlçesinde Öğrenciler,Karne Tatilinde de Ders Çalışıyor

Çaykara İlçesinde Öğrenciler,Karne Tatilinde de Ders Çalışıyor

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Karne Tatili arasında Trabzon’un Çaykara İlçesinde Eğitim Öğretim faaliyetleri devam ediyor.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Karne Tatili arasında Trabzon’un  Çaykara İlçesinde Eğitim Öğretim faaliyetleri devam ediyor.

Trabzon İlinde Eğitim Öğretim alanında başarılı çalışmaları ve örnek Eğitim uygulamaları ile örnek olmayı başaran ve Eğitimde Çaykara Modeli olarak bir çok yer tarafından model olarak kabul edilen Çaykara İlçesinde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Karne tatili döneminde de örnek çalışmalar devam ediyor.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile 2023 YKS ve LGS Çalışma Kampı çalışmaları kapsamında Çaykara İlçe Merkezinde ve Mahallelerinde yer alan bir çok okulda  Karne tatili boyunca DYK(Destekleme ve Yetiştirme Kursları) tüm hızı ile devam ediyor.

DYK Kurslarında öğrenciler  yoğun bir çalışma temposu içerisinde Merkezi Sistem Sınavlarına hazırlanıyor.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,çalışmalarından fırsat buldukça öğrencileri DYK Kurslarında ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile sohbet ediyor ve moral motivasyonlarını üst seviyeye çıkarmaya çalışıyor.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali sürekli olarak DYK Kurslarını ziyaret ederek hem öğretmen ve öğrencilerin  moral motivasyonlarını yükseltiyor hem de çalışmaları yerinde takip ediyor.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI ÇOK ÖNEMLİ

2010 Yılından bu yana Merkezi Sistem Sınavlarında üst üste 13 defa Trabzon İl Birincisi olmayı başaran Çaykara İlçesinde ara tatilde de Merkezi Sistem sınavlarına yönelik hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu,Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Kısmı,Karaçam Ortaokulu,Köknar Ortaokulu,Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu,Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu ve de Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Ortaokulunda öğrencilere yönelik Merkezi Sistem Sınavları Etüt ve kursları düzenleniyor.

8.Sınıf Öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen kurs ve etüt çalışmalarında öğretmenler tarafından öğrencilere hem konu tekrarı yapılıyor hem de öğrencilerimizin bol miktarda test çözmeleri sağlanarak test çözme tekniklerinin gelişmesi amaçlanıyor.

YGS LYS KURSLARI

Lise Öğrencilerine yönelik olarak ise 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik Kurs ve ETÜT çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor Çaykara İlçesinde.

Çaykara Anadolu Lisesi,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi,Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ataköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak öğretmen ve yöneticiler refakatinde yoğun bir sınava hazırlık programı uygulanıyor.

Merkezi sistem sınavlarına hazırlanan ve bu sınav hazırlıklarına ağırlık verilen Kurs ve ETÜT Çalışmalarında öğrencilere bolca test çözdürülerek test pratiği kazanmaları amaçlanıyor.

Hem TEOG hem de LYS ve YGS sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz karne tatilinde okullarına kendi imkanları ile gidip geliyorlar.Sabah saat 08.30´da başlayan Kurslar saat 21.00´da sona eriyor.

ÖĞLE YEMEKLERİ OKUL İDARELERİNDEN

Kurs Merkezindeki okul yöneticileri mahalli imkanlar ile öğrencilerimizin öğle yemeği ihtiyaçlarını karşılıyorlar ve de her öğle öğrencilerimize imkanlar ölçüsünde  kuru gıda ya da sulu yemek veriliyor.

ÖĞRENCİ YURTLARI ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE

Çaykara İlçesinde bulunan erkek ve kız öğrenci yurtları okul döneminde olduğu gibi ara tatil döneminde de öğrencilerin hizmetinde.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen personeller tarafından okulların ve yurtların genel temizlikleri büyük bir itina ile gerçekleştiriliyor.

Kurslara devam eden ve yurtlarda konaklayan öğrencilerin 3 öğün sıcak yemekleri görevli personeller tarafından pişiriliyor.

Öğrencilerin okullarında ve konakladıkları öğrebci yurtlarında kaloriferler 24 saat yanıyor.

KAYMAKAM ERBEK’TEN ZİYARET

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,çalışmaları arasında fırsat buldukça Çaykara İlçesinde tatil döneminde kurs ve ETÜT çalışmalarına devam eden 8 ve  12. Sınıf öğrencilerini okul ve yurtlarında ziyaret ederek çalışma ortamlarını yerinde inceliyor ve öğrencilere moral motivasyon desteği sağlıyor.

Kaymakam Erbek,24 Ocak 2024 tarihinde Kurs ve ETÜT çalışmaları gerçekleştiren Çaykara Anadolu Lisesi öğrencilerini okullarında ziyaret ederek görevli yönetici ve öğretmenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı ve öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Öğrencilere kendilerine sunulan geniş imkanların kıymetini bilmeleri gerektiğini ifade eden Kaymakam Erbek,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali'nin yönetiminde Çaykara İlçesinde örnek bir eğitim seferberliğinin başlatıldığını,tüm okulların öğrencileri bir dershane gibi eğitim vererek geleceğe hazırladığını,bu geniş imkanların hiç bir yerde bulunmadığını,öğrencilerin bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek geleceklerini en iyi şekilde şekillendirmeleri gerektiğini ifade etti.

ÇAMURALİ:BAŞARININ ANAHTARI ÇALIŞMAK

Çaykara İlçemizin Eğitim Öğretim alanında bulunduğu yere çalışarak ve de öğrencilerimizi çalıştırarak geldiklerini ifade eden Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali öğrenciye ders çalıştırmadan başarı elde edemeyeceklerini başarının anahtarının öğrenciyi planlı ve programlı bir şekilde çalıştırmak olduğunu ifade etti.

Okullarımızda yaptıkları işe gönül vermiş ve de kendilerini öğrencilerini yetiştirmeye adamış profesyonel yöneticiler ve çocuklarımız için tüm mesailerini gönüllü olarak harcayan fedakar öğretmenlerimizin bulunduğunu ifade eden Ahmet Çamurali kendilerinin de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ellerinden geldiği kadar okulların bu gayretli çalışmalarına destek olduklarını sözlerine ekledi.

 



İlginizi Çekebilir