Çaykara İlçesinde Örnek Bir Eğitim Öyküsü

Çaykara İlçesinde Örnek Bir Eğitim Öyküsü

Çaykara İlçesinde eğitime verilen önem bir vatandaşımızın kalemine yansıdı.

Çaykara İlçesinde eğitime verilen önem bir vatandaşımızın kalemine yansıdı.Çaykara Tur ile yolculuk yapan bir vatandaş 18 Eylül 2023 tarihinde Çaykara İlçesinde yaşadığı örnek uygulamayı kaleme alarak Çaykara İlçesinin eğitime vermiş olduğu değeri bir kere daha gözler önüne serdi.

Çaykara İlçesi örnek bir eğitim ilçesi.Uygulanan örnek Eğitim modelinin yanı sıra Çaykara insanının eğitime vermiş olduğu önem,çocuklarının iyi bir eğitim alabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmaması Çaykara İlçesinin eğitime ne kadar büyük bir değer verdiğinin en önemli göstergesi.

Çaykara insanı okumak isteyen,iyi bir eğitim almak isteyen her öğrencisine her zaman her ortamda destek verir.

Bunun en güzel ve canlı örneği 18 Eylül 2023 Pazartesi Günü Çaykara Tur Minibüsünde yaşandı.Şimdi gelin yaşananları Çaykara Tur ile seyahat eden Çaykara’lı Hemşerimizin ifadeleri ile dinleyelim.Çaykara insanının eğitime ne kadar büyük bir önem verdiğine hep birlikte tanıklık edelim.

18.09.2023 tarihinde 9:45 hareket saatli Çaykara Tur minibüsüne bindim,.Otobüs Trabzon’a doğru hareket ettiğinde muavin yolculara bileti olmayan var mı diye sorunca arka koltukta oturan tahmini 13-14 yaşlarındaki kız çocuğu bileti olmadığını söyledi. Muavin kız çocuğunun yanına yaklaşarak bilet ücretini alacakken kız çocuğunu yalnız görünce nereye gittiğini sordu, kız çocuğu Trabzon’a okul için gittiğini söyledi .

Bunun üzerine  ‘madem okuyorsun senden az para alayım’ dedi, 70 tl olan ücretin tahminen 40 tl lik kısmını aldı, kız çocuğuyla sohbet ederken ‘bana söz ver okuyacağına bilet parası almayayım’ dedi, kız çocuğu tebessümle ‘söz’ deyince muavin aldığı ücretin tamamını kız çocuğuna verdi ayrıca cebinden bir miktar daha para verdi.

Kız çocuğunun yanından ayrılan muavin 15-20 dk sonra tekrar gelerek avuç dolusu parayı görünmeyecek şekilde tekrar kız çocuğuna verdi, bu örnek gösteriyor ki çaykara insanı her ne mevkide olursa olsun, maddi durumu ne olursa olsun okumaya değer veriyor, okumanın kıymetini biliyor, belki de başka bir yerde yaşanmayacak bu örnek memleketimin güzel insanlarını anlatıyor, selam olsun güzel kalpli insanlara



İlginizi Çekebilir