Çaykara İlçesinde Üretici Bayanlara Uygulamalı Beyaz Peynir Üretimi Eğitimi

Çaykara İlçesinde Üretici Bayanlara Uygulamalı Beyaz Peynir Üretimi Eğitimi

Çaykara İlçesinde ÇAYDER Üyesi Üretici Bayanlara Uygulamalı Beyaz Peynir Üretimi Eğitimi gerçekleştirildi.

Trabzon’un Çaykara İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ÇAYDER Kadın Kooperatifi Üretici bayanlarına Beyaz Peynir Yapımı ile ilgili Uygulamalı Eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Trabzon Çaykara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçi eğitim çalışmaları kapsamında Trabzon İl Müdürlüğü personelleri Gülşen Başkan, Suna Kabataş, Emine Seymen ve Nuray Aydoğdu’nun katılımı ile  uygulamalı eğitimi ile Çaykara Kadın Kooperatifindeki  üreticilere beyaz peynir yapımı ile alakalı eğitim verildi.

10 Ocak 2024 tarihinde Köseli Mahallesinde Köseli Mahallesi Muhtarlarından Hüseyin Dilmaç’ın evinde gerçekleştirilen Eğitim organizasyonunu, İlçe Tarım Müdürlüğü Personelleri Melek Gür, Gülay Yıldırım  ve Coşkun Kayum  ile ÇAYDER Kadın Kooperatifi Kooperatif Başkanı Ayşegül Sayar  ve İşletme Müdürü Betül Çakır  tarafından ortak olarak gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen Programa Çaykara  Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara İlçe Tarım Müdürü Ersin Yavuz Birkan, Çaykara Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Mesut Selçuk ve Çaykara Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Resul Semiz ve ÇAYDER Kadın Kooperatifi Üyesi Üretici bayanlar katıldılar.

Gerçekleştirilen Programda Trabzon Tarım İl Müdürlüğü Uzman Personeli tarafından Uygulamalı olarak Beyaz Peynir Yapımı çalışması Üretici bayanlara gösterilirken Kaymakam Erbek be Başkan Tok da çalışmalara katılım sağlayarak beyaz peynirin yapılma sürecini Üretici Bayanlar ile birlikte takip ederek etkinliklere katılım sağladılar.

 Gerçekleştirilen Programda Kaymakam Erbek ve Başkan Tok, üretici bayanların sorunlarını dinlediler ve Çözüm noktasında hep birlikte olacaklarını dile getirdiler.

Yapılan bu çalışma ile geleneksel üretime ek olarak beyaz peynir üretiminin eklenmesi ve üretimin ilçe geneline yayılarak ekonomik katkı sağlanması amaçlanmaktadır.



İlginizi Çekebilir